Şafak Başa'dan açıklama geldi

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Şafak Başa, Büyükşehir Belediyesi ve Belediye Başkanı'na yönelik bazı ithamlarda bulunduğu gerekçesiyle sosyal medya hesapları ve internet sitesi

Tekirdağ 18.11.2018 16:45:00 0
Şafak Başa

Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlara yönelik açıklamada bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Şafak Başa, "Bazı sosyal medya hesapları ve internet sitelerinde, şahsım tarafından Büyükşehir Belediyemiz ve Belediye Başkanımıza yönelik bazı ithamlarda bulunduğum ifade edilmektedir. Öncelikle belirtmek isterim ki, bu süreçte hiçbir basın mensubumuza iddia edilen hususlarda tarafımca özel bir röportaj ve mülakat verilmemiştir" dedi.

 

"HİÇ BİR KİŞİ VE KURUMU KARALAYICI BİR TAVIR İÇİNDE OLMADIM"

 

Ayrım gözetmeksizin bütün yerel gazeteleri ve medya kuruluşlarını ziyaret etiğini dile getiren Dr. Şafak Başa, "Yerel seçimlerde aday adayı olmak için istifa etmemden bu yana, ayrım gözetmeksizin bütün yerel gazeteleri ve medya kuruluşlarını ziyaret etmekteyim. Bu ziyaretler TESKİ Genel Müdürü olarak görev yaptığım dönemde, şahsım ve temsil ettiğim kurumuma yönelik desteklerden dolayı teşekkür mahiyetinde olup, çoğunlukla sohbet ortamında geçmektedir. Bu görüşmelerde yaklaşan seçimler ve yerel yönetimlere ilişkin değerlendirmelerde bulunulmakta ve geleceğe yönelik hizmet önceliklerimiz konusunda fikirlerimiz ifade edilmektedir. Ziyaretlerde hiç bir kişi ve kurumu incitici yada karalayıcı tavır içinde olmam mümkün değildir. Tersine bu süreçte tüm adaylara yönelik yıpratıcı söz ve davranışlardan kaçınılmasının önemine vurgu yapılmaktadır" sözlerine yer verdi.

 

TAKDİRİ HALKA BIRAKTI

 

Yapılan paylaşımlardan dolayı üzüntü duyduğunu dile getiren Dr. Şafak Başa, "Tüm meslek hayatı, kamuoyunun önünde geçen biri olarak gerek yaptığım görevler, gerekse edindiğim devlet terbiyesi gereği beraber çalıştığım ve yol arkadaşlığı yaptığım hiç kimseye karşı etik dışı davranışım ya da saygısızlığım olmamıştır. Bu bağlamda yaptığım ziyaretlerde yerel hizmet anlayışına yönelik değerlendirmelerimin genel bağlamından koparılarak bilgim dışında yayınlanması şahsımı derinden üzmüştür. Takdir dört yıla yakın hizmet etmeye çalıştığım Tekirdağlı hemşerilerimizindir" ifadelerine yer verdi.

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10