Küçükyaylalılar Derneği basın mensuplarını ağırladı

Trakya Küçükyaylalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından basın mensuplarına yönelik kahvaltı programı düzenlendi. Kahvaltıda dernek çalışmaları hakkında bilgi veren Trakya KüÃ

Kapaklı 18.11.2018 18:14:00 0
Küçükyaylalılar Derneği basın mensuplarını ağırladı

Trakya Küçükyaylalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından basın mensuplarına yönelik kahvaltı programı düzenlendi.

 

KÖYÜN YÖRESEL TATLARI TANITILDI

 

Dernek binasında dün saat 10:30’da düzenlenen kahvaltıya Trakya Küçükyaylalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Selami Tetik, dernek başkan yardımcısı Yusuf Çetin, dernek üyleri ve Çerkezköy ve Kapaklı’da görev yapan basın mensupları katıldı. Küçükyaylalılar Köyü’nün yöresel lezzetlerinin tanıtıldığı kahvaltıda, preska, keçi peyniri, keçi sütü de yer aldı.

 

KAPAKLI’NIN DAHA İYİ YERLERE GELMESİNİ HEDEFLİYORUZ

 

Kahvaltıda konuşma yapan Trakya Küçükyaylalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği  Başkanı Selami Tetik; ‘’Değerli basın mensupları sizlerle bir arada olmak bizim için gerçekten mutluluk verici. Her şartta görevinizi layıkıyla yerine getiriyorsunuz. Biz halk olarak sizlerin sayesinde gerek Kapaklı’da gerek çevremizde olan gelişmeleri anında öğrenebiliyoruz. Sayenizde ufkumuzu daha da genişletebiliyoruz. Kapaklı’da öyle örnek davranışlar sergilediniz ki sadece işinizi yaptınız. Sizin göreviniz halkın bilgi almasına, huzur içinde yaşamalarına katkı sağlamak.  İnsanlar işi için aş için 81 vilayetten buraya geliyorlar. Bu Kapaklı için büyük bir zenginlik. Kapaklı kültürel anlamda zenginleşiyor. Bunlar tabii olmalı ve daha da iyiye gitmeli. Tün STK’lar kültürlerini sergilemeli. Ama ortak yaşam alanımız Kapaklı dediğimiz için güven içerisinde huzur içerisinde yaşamak istiyoruz. Bunun için de biz Küçükyaylalılar olarak varız. İnşallah tüm STK’lar ile birlikte çalışmalar yaparız. Tüm STK yönetim kurulu başkanlarıyla toplanıp kararlarımızı üs yönetimlere bildireceğiz. Kapaklı’nın daha iyi yerlere gelmesini hedefliyoruz’’ dedi.

 

KÖY HAKKINDA BİLGİ VERDİ

 

Köy ve dernek çalışmaları hakkında da bilgi veren Selami Tetik, Küçükyayla Köyümüz eski bir Rum köyü olup o zaman ki adı Ayana  idi. Lozan Antlaşması’nda gerçekleşen nüfus mübadelesi sonucu Bulgaristan ve Yunanistan’ın  köy ve kasabalarından gelerek buraya yerleşilmiştir. Vize ilçemizin 9 kilometre kuzeyinde Karadeniz’e yaklaşık 15 kilometre uzaklıktadır. Geçimini, ormandan sağladığı odunculuk ve mangal kömürü imalatı, az da olsa küçükbaş ve büyükbaş hayvancılığın yanında yine çok az da olsa tarımdan sağlamaktadır’’ dedi.

 

DERNEK ÇALIŞMALARI HAKKINDA BİLGİ VERDİ

 

1980’li  yıllarda Çerkezköy/Kapaklı’da kurulan Organize Sanayi Bölgesi’ne bağlı olarak Türkiye’nin her bölgesinden olduğu gibi Küçükyayla’dan,  Çerkezköy, Kapaklı, Saray ve Büyük Yoncalı’ya büyük göçler olduğunu kaydeden Selami Tetik; ‘’Derneğimiz, gerek halen köyümüzde ikamet eden gerek de köyümüz dışında  ikamet edip yaşamlarını sürdürmekte olan Küçükyaylalıların yıllardır hep hayallerini gerçekleştirmek amacıyla ben ve 20 arkadaşımın bir araya gelerek yoğun çabaları sonucu, 04 Şubat 2014 tarihinde Kapaklı’da kurulmuş  olup  bugün itibarıyla  351  üyesi mevcuttur’’ dedi.

 

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE BURS VERİYORUZ

 

Selami Tetik; ‘’Derneğin kurulduğu yıl olan 2014-2015  Eğitim Döneminde 20 öğrencimize, 2015 -2016  Eğitim Döneminde 29,   2016-2017  Eğitim Döneminde 27 ve 2017-2018 Eğitim Döneminde yine 27   Üniversite öğrencimize   öğrenim sürelerince karşılıksız olarak   burs vermiş olup 2018—2019 Öğretim Döneminde  de 26 öğrencimize burs vermeye devam etmektedir.  Özel Hastaneler ile sözleşmelerimiz  devam etmekte olup yüzde 15 oranında indirimler gerçekleşmektedir’’ dedi.

 

KÜLTÜR GEZİLERİ DÜZENLEDİK

 

İlkelerinin ‘’Acıların paylaşıldıkça hafiflediğine, mutlulukların ise paylaşıldıkça daha da büyüdüğüne inanmak’’ olduğunu belirten Selami Tetik; ‘’Değişik zamanlarda hayati önem arz eden hastalarımız başta olmak üzere darda zorda kalan üyelerimiz ve köylü vatandaşlarımıza maddi ve manevi yardımlarda bulunmaktayız. Her yıl Kurban Bayramımızın üçüncü günü Köyümüz mesire alanında ‘’Geleneksel Bahar Şenliği’’ olarak geniş kapsamlı olarak piknik ve eğlence düzenlemekteyiz. Köyümüze yine Derneğimizce 5 adet 24 saat kayıt yapabilen canlı olarak izleyebildiğimiz  Mobese Kamera Sistemi kurulmuştur. Tarihi eserleriyle dolu Edirne’mize, Çanakkale’mize ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzünün kabrinin bulunduğu Ankara/Anıtkabire üyelerimiz ve yakınlarıyla 5-6 otobüs ile kültür gezilerimizi yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz’’ dedi.

 

KAPAKLIMIZIN HUZUR İÇİNDE YAŞAMASI EN ÖNEMLİ ÖNCELİĞİMİZDİR

 

Dernek olarak Resmi Kurumlar,  sosyal amaçlı diğer dernekler ve basın mensupları ile  de  devamlı iletişim halinde olup  fikir alışverişinde bulunmaya özen gösterdiklerini kaydeden Selami Tetik; ‘’Bu konuda  Mülki İdare Amirimiz olan Kapaklı  Kaymakamımız, Belediye Başkanımız ve İlçe Emniyet Müdürlüğümüz  ile de her türlü sorunlarımızı paylaşmayı ve Türkiyemizin parlayan yıldızı konumundaki Kapaklımızın daha da aydınlık ve refah, huzur  içerisinde hep birlikte kenetlenerek yaşayabilmemiz konusunda özveride bulunmak da en önemli önceliğimizdir’’ dedi.

 

Haber: Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10