"Üç Leyli Gece" resim sergisi açıldı

Ünlü ressam Serdar Leblebici'nin "Üç Leyli Gece" adlı resim sergisi Süleymanpaşa Belediyesi Bisanthe Sanat Galerisi'nde açıldı.

Süleymanpaşa 19.11.2018 15:41:00 0
"Üç Leyli Gece" resim sergisi açıldı

"Üç Leyli Gece" resim sergisi açılışına Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat eşi Belgin Eşkinat, Alarm-art Grubu Küratörü Hakan Esmer, sergi sahibi Ressam Serdar Leblebici, Alarm-art Grubu sanatçıları, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Güral, Avrupa Roman Hakları Merkezi Türkiye Gözlemcisi Gazeteci-Yazar Hacer Foggo ve sanatseverler katıldı.

 

"HAYATIM RESİM"

 

Eserleri ve üretim süreci ile ilgili konuşan Serdar Leblebici, "Hayatım resim. Kendimi en iyi ifade edebileceğim sanat dalının resim olmasından dolayı kendimi şanslı hissediyorum. Tek bir hedefim var. Kendimle olan yarışımdan kopmadan bu çabayı sürdürebilmek. Sürekli çalışıyor olmak. Yaptığım bir esersin hazzının çok olmasından bir sonraki eserim ile besleniyorum. Sergimde farklı dönemlere ait 4 seri çalışmamdan seçtiklerimi paylaşıyorum. Bunlar Gövdeler Serisi, Gizemli Nü Serisi, Portre Serisi ve Su Serisi’dir" sözlerine yer verdi.

 

TÜRKİYE’DE TEK OLMA ÖZELLİĞİ TAŞIYOR

 

Leblebici, "Burada Sayın Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat beyefendi ve ona inanan ekibinin vizyonu ile oluşan heyecanlar nedeniyle sanatseverlerle bu çok özel yerde buluşuyoruz. Mimari anlamda çok özel bir mimariye sahip bu mekanın kimliğine en ufak bir müdahale olmaksızın tasarlanmış Bisanthe Sanat ve Tasarım Galerisi’ni belki de Türkiye’de tek olma özelliği taşıyor. Bir şeylerin öncüsü olma konumundaki kentte sanata çok değer veren bir başkanın nezdinde bu sergide yer almaktan çok mutluyum. Sizler de takdir edersiniz ki bu eserler böyle bir mekanda bir araya geldiklerinde gerçekten çok güçlü bir etki yaratıyor. Konseptin küçük ebatlar olması nedeniyle çok özel bir galeri konumunda. Burada sanatseverler ile heyecanımı paylaşıyor ve tekrar Tekirdağ’da olmaktan dolayı gurur duyuyorum. Tüm sanatseverlere teşekkür ederim" dedi.

 

 SANAT ALANINDAKİ ÇALIŞMALARIMIZ KATLANARAK DEVAM EDECEK

 

Serdar Leblebici’nin konuşmasının ardından konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "Bir hayalimiz daha gerçekleşti. Bu hayalde şehrimizin bir sanat galerisine kavuşmasıydı. Bu hayalimizi gerçekleştireli 1 yıla yakın bir süre oldu ve kararlı bir biçimde her ay burada açılan sergilerle Süleymanpaşalılar, Tekirdağlılar bir sanat kentinde bu galeride Türkiye’nin hatta uluslararası sanatçıların sergileri ile buluşuyorlar. Özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin Bisanthe Sanat Galerisi’ne olan ilgisi bizim kararımızın ne kadar doğru olduğunu gösteriyor" ifadelerine yer verdi. Sözlerine devam eden Eşkinat, "Sanat alanındaki çalışmalarımız katlanarak devam edecek. Resimde, müzikte, heykelde, diğer sanat kollarında artık altyapısını, üst yapısını tamamlayan Süleymanpaşa Belediyesi kaynaklarını daha çok bu alanlara ayıracak. Bunu sporla da bütünleştireceğiz. Yelken, satranç ve diğer sporlarda Süleymanpaşa’da farklı adımlar atılıyor. Şimdi önemli bir sürpriz de satranç alanında oluşacak çocuklarımız için. Bugün federasyonumuz ile beraber satranç parkını kurguladık. Önümüzdeki yıl Türkiye’de Süleymanpaşa’nın çocukları yelkende olduğu gibi satrançta da ayrıcalıklı olduklarını göstermeye devam edecekler. Sanatçısıyla, sporcusuyla, düşünen çocuklarıyla Süleymanpaşa geliyor" ifadelerini kullandı.

 

10 ARALIK PAZARTESİ GÜNENE KADAR DEVAM EDECEK

 

Serdar Leblebici’nin "Üç Leyli Gece" adlı resim sergisinin Süleymanpaşa Belediyesi Bisanthe Sanat Galerisi’nde 10 Aralık pazartesi gününe kadar açık olacağı belirtildi.

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10