Çocuklarımız dünyadaki en kıymetli varlıklarımız

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen ve çocukları temel alan bir gün olan 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü ile ilgili mesaj yayınladı. Abban mesajında

Çerkezköy 20.11.2018 13:35:00 0
Çocuklarımız dünyadaki en kıymetli varlıklarımız

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban yayınladığı mesajında ‘’Çocuk hakları, kanunen veya ahlaki olarak dünya üzerindeki tüm çocukların doğuştan sahip olduğu; eğitim, sağlık, yaşama, barınma; fiziksel, psikolojik veya cinsel sömürüye karşı korunma gibi haklarının hepsini birden tanımlamakta kullanılan bir  kavramdır. Evrensel bir bildiri ile güvence altına alınan ve ülkemiz dahil olmak üzere 193 ülke tarafından onaylanan Çocuk Hakları Günü’nü hep birlikte kutluyoruz. Millet olarak, çocuklarımızı dünyadaki en kıymetli varlık olarak görüyor, onları el üstünde tutuyoruz’’ ifadelerini kullandı.

 

“BÜTÜN ÇOCUKLARI SEVGİYLE KUCAKLIYORUM’’

 

Tarihte ilk ve tek örnek olarak, tüm dünya çocuklarıyla el ele kutlanan 23 Nisan Çocuk Bayramı’nın, Türk milletinin çocuklara verdiği değerin en güzel örneği olduğunu kaydeden Abban; ‘’İnanıyorum ki, bu anlamlı gün, çocuk haklarının gelişmesine, çocuklara karşı uygulanan şiddeti sorgulamamıza vesile olacak, çocuklarımıza olan sevgimizi daha da arttıracaktır. Bu düşüncelerle Dünya Çocuk Hakları Günü’nü tekrar kutluyor, çocuklarımızın çok daha huzurlu ve aydınlık bir geleceğe sahip olmaları dileğiyle, bütün çocukları sevgiyle kucaklıyorum" dedi.

 

Haber: Mayil SEYMEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10