ÇTSO Meclisi tek gündemle toplandı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi'nin olağan toplantısı Meclis Başkanı Hacı Mehmet Erdoğan başkanlığında yapıldı. Toplantının tek gündem maddesi olan Ekim 2018 gelir-gider bütç

Çerkezköy 20.11.2018 18:09:00 0
ÇTSO Meclisi tek gündemle toplandı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi’nin olağan toplantısı Meclis Başkanı Hacı Mehmet Erdoğan başkanlığında yapıldı.

 

TOPLANTIYA KAPAKLI KAYMAKAMI ÜNLÜSOY DA KATILDI

 

Dün saat 16:30’da yapılan toplantıya Saim Buyruk, Bülent Bilecen, Mehmet Çetin, Rasim Bilgen, Sebahattin Önal, Samet Toz, Sami İkizler ve Süleyman Ak katılmazken, diğer meclis üyeleri eksiksiz olarak katıldı. Toplantıda ayrıca kendisini ziyaret eden oda yönetimine iade-i ziyarette bulunmak üzere odaya gelen Kapaklı kaymakamı Mustafa Ünlüsoy da toplantıya katıldı.

 

ÇERKEZKÖY DONANIMLI BÜYÜK BİR YER

 

Toplantıda konuşma yapan Kaymakam Ünlüsoy, “1 Eylül’de çıkan atama kararnamesi ile atandığım Kapaklı Kaymakamlığı’na Eylül sonu itibari ile başladın. Bu süreç zarfında çevreyi tanımaya, öğrenmeye çalışıyoruz. Çerkezköy donanımlı büyük bir yer. Gelecekte de en gelişmiş, en donanımlı, en büyük ticaret ve sanayi kapasitesi ile Türkiye’de ilk 10’a girer mi bilmiyorum ama ilk 10’a girmeye çok yakın aday. Bölgenin potansiyeli bunu açıkça ortaya koyuyor. Bunda da ivme yaratacak olan, yönlendirecek olan kurumların başında Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası gelmekte” şeklinde konuştu.

 

KAPAKLI AYRI BİR İLÇE

 

Ünlüsoy, Kapaklı’nın ayrı bir ilçe olduğunu ifade ederek, Ama bu ülke için ayrımız gayrımız yok. Bugün dünyada 200'ün üzerine ülke arasında 17’nci,  18’inci büyük ekonomi olduysak inşallah Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak hedefimiz ilk 10’a girmek. Bu da bu ülkenin çalışkan iyi insanları sayesinde olacak. Cumhuriyet bu aşamaya çok büyük uçsuz bucaksız ormanları, doğal kaynakları, petrolü, kömürü ile gelmedi, insanlarla geldi. Dünyadaki en çalışkan, en gayretli insanlar bu ülkede yaşıyorlar. En güzel coğrafyaya sahip olan ülkemizde biz de ilçe olarak, ilçeler olarak, bölge olarak üzerimize düşen görevi hep beraber yerine getireceğiz. Sizleri tebrik ediyorum, takdir ediyorum. Bizler de Kapaklı idarecisi olarak sizlerin bizden bir talebiniz olduğunda her zaman beraber çalışacağımızı belirtiyorum. Hepinize saygı ve saygılarımı sunuyorum” dedi.  Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Süleyman Kozuva Ünlüsoy’a teşekkür etti.

 

TEK GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLDÜ

 

Konuşmaların ardından saygı duruşunda bulunulması ile birlikte toplantının tek gündem maddesi olan Ekim 2018 gelir-gider bütçe izleme raporu ve mizanı konusu görüşüldü. Genel Sekreter Hakan Gel tarafından yapılan bilgilendirmede Ekim ayı tahmini gelirin 768 bin 200 TL, gerçekleşen gelirin ise 636 bin 601,56 TL, Ocak-Ekim döneminin tahminin gelirin 3 milyon 406 bin 800 TL, 10 ayda gerçekleşen gelirin 3 milyon 670 bin 601,08 TL, Ekim ayı tahmini giderin 251 bin 320 TL, gerçekleşen giderin 346 bin 620,90 TL, yılın ilk 10 ayında tahmin edilen giderin 2 milyon 840 bin 222,02 TL, gerçekleşen giderin 2 milyon 557 bin 556,29 TL olduğu kaydedildi.  Yapılan bilgilendirmenin ardından ilgili gündem maddesi oybirliği ile kabul edildi. Gündem maddesinin görüşülmesinin ardından toplantı sona erdi.

 

Haber/ Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10