Yıkılıp yenisi yapılacak

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban Veliköy'de gerçekleştirilecek fidan dikim etkinliği öncesi basın mensuplarıyla kahvaltıda buluştu. Yeni Hükümet konağının yapılabileceği uygun bir ars

Çerkezköy 21.11.2018 17:11:00 0
Yıkılıp yenisi yapılacak

Dün saat 09.30’da Veliköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünde gerçekleştirilen kahvaltıda Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban basın mensuplarının sorularını cevapladı.

 

“TIR PARKI YAPILIYOR”

 

Çerkezköy-Çorlu yolu üzerinde bulunan TIR parkıyla ilgili yöneltilen soruyu cevaplayan Kaymakam Abban “ Eskiden TIR parkının bulunduğu alana Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi yapmaya karar verdi. TIR’lar dışarı park yaparak kazalara davetiye çıkartıyorlar. Biz bir arayışa girdik ve bununla ilgili Belediye bize alan belirledi. Veliköy’de futbol sahasının bulunduğu alana heyet giderek yerin sel riski taşıdığı ve hızlı tren geçtiğinden ötürü uygun görmedi. Bakanlıktan TIR parkını Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyesinin yapması gerekiyor diye yazı geldi. Bizde bu yazıyı iki belediyeye tebliğ ettik. Çerkezköy Belediyesi mezarlığın üst tarafında bir yer buldu. 60 araçlık tır parkı şuan inşaat halinde. Sadece bir tır parkı değil sosyal alanlarında  var olduğu bir tır parkı yapılıyor" dedi.

 

“BELEDİYEYE ŞARTLARIMIZI SÖYLEDİK”

 

Yılan hikayesine dönen Kent Güvenliği Yönetim sistemi ve TEDES ile ilgili soruya da cevap veren Abban “ Protokol halen geçerli. Belediye tarafından başka bir firmaya bina yaptırıldı. Henüz geçici bir kabul yapılmadı. Geçici kabulün yapılması gerekiyor. Ufak tefek engeller var. Onların halledilmesini bekliyoruz. Biz Çerkezköy Belediyesine şartlarımızı söyledi. Belediyenin o şartlara uygun zemini hazırlaması gerekiyor” diye konuştu.

 

 “UYGUN ARSA BULAMADIK”

 

Çerkezköy Hükümet Konağına arsa bulamadıklarını kaydeden Abban “ Hükümet Konağı projemiz programdaydı. Ancak uygun bir arsa bulamadık. Binayı yıkıp yerine daha yenisini yapmayı uygun gördük. O şekilde çalışmalara başladık. Binamızı ise Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı(YİKOP) yapacak” diye konuştu.

 

“İNŞALLAH NORMAL EĞİTİME GEÇECEĞİZ”

 

Çerkezköy’de amaçlarının bakanlığın hedefleri doğrultusunda tekli eğitime geçmek olduğunu ifade eden Abban “ Bununla ilgili çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. İki yıl önce göreve başladım. Bu süreç içinde 24’ü hayırsever-devlet, 13 tanesi devlet yatırım olmak üzere toplam 27 okulumuzu kazandırdık. Bu okullarımızdan 11’i açılırken,kalan kısmını ise gelecek yıla bitirmeyi hedefliyoruz. İnşallah programlara göre gelecek yıl normal eğitime geçeceğiz. Normal eğitime geçersek her yıl 4-5 okul yapmamız gerekecek. Çünkü her yıl yüzde 9 göç alıyoruz ve ortalama 12-13 bin kişiden 2 bin 500’i öğrencidir” açıklamasında bulundu.

 

“HER ZAMAN TALEP EDİYORUZ”

 

Jandarma ve Emniyet’in çalışmalarını başarılı bulduğunu kaydeden Abban “ Jandarma 50 bin nüfusa hizmet veriyor. Jandarma nokta karakolu açmasaydık güvenlik açısından sıkıntı yaşardık. Jandarma’ya Kızılpınar’da yer arayışındayız. Emniyet personeli talebimizi her zaman iletiyoruz. Göreve başlayacak olan bekçilerimizi de bekliyoruz. Geçen hafta Tekirdağ Emniyet Müdürü ile görüşmemde takviye talebimizi illettim” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10