Kurumsal yapıyı Büyükşehir'de de uygulamak istiyoruz

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Şafak Başa CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı'na ziyaret gerçekleştirdi. Görev süresinde TESKİ'nin kurumsal yapıya

Çerkezköy 25.11.2018 10:23:00 0
Kurumsal yapıyı Büyükşehir

Önceki akşam saat 18.30’da gerçekleştirilen ziyarette Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Şafak Başa’yı İlçe Başkanı Engin Camcı ve partililer karşıladı.

 

BAŞARILAR DİLEDİ

 

31 Mart 2019’de ülke genelinde yerel seçim heyecanı yaşanacağını kaydeden CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı “ Bununla alakalı olarak çok özel şehrimiz olan Tekirdağ’ın Belediye Başkan aday adayları olacak. Çerkezköy’de aç adayımız, Tekirdağ Büyükşehir’de ise altı adayımız başvuruda bulundu. Tekirdağ’da önemli hizmetlerde bulunmuş TESKİ Genel Müdürlüğü yapmış Şafa Başa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için partimize başvuruda bulundu. Kızılpınar’da yaptığı güzel, olumlu ve değerli çalışmalardan kendisini tanıyoruz. Çıktığı bu yolda kendisine başarılar diliyoruz” diye konuştu.

 

“44 AY GENEL MÜDÜRLÜK YAPTIM”

 

CHP İlçe Teşkilatı’na sıcak karşılamadan dolayı teşekkür eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Şafak Başa “ 26 yıllık kamu hizmeti hayatıma 5 Kasım tarihinde son vererek CHP’ye üye olup Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı oldum. 2015 Mart ayından itibaren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin önemli kuruluşlarından birisi olan TESKİ Genel Müdürlük görevini başladım. Bu süre içinde Çerkezköy başta olmak üzere tüm ilçelerimize hizmet götürdük. Kendimizi anlatmak, ilçe örgütleri ile tanışmak ve geleceğe dönük konuşmak için ziyaretler gerçekleştiriyorum” dedi.

 

“2510 KİLOMETRE ALT YAPI YAPTIK”

 

1992 yılında hayali olan Kaymakamlık görevine başladığını kaydeden Başa “ 10 yıl süreyle bu görevimi sürdürdüm. Daha sonra ise sınavlarda birinci olarak mülkiye baş müfettişi oldum. Ankara merkezli İçişleri Bakanlığı’nda üç yıl görev yaptım. Taşra pratiğimiz, Ankara merkezi hükümet pratiğimiz ve yıllarca yerel yönetimler alanındaki bilgi birikim ve tecrübemiz bizi 2015 yılında Tekirdağ TESKİ Genel müdürü olarak buluşturdu. 13 Mart 2015 yılında İçişleri Bakanlığı’nın atamasıyla müdür olduk. Görev süremiz içinde 2 bin 510 kilometre alt yapı çalışmasını bitirdik. Bin 80 kilometre içme suyu, bin 300 kilometre atık su, 130 kilometre yağmur suyu il genelinde yapıldı. Bunların önemli sonuçları oldu. Tekirdağ sağlıklı içme suyuna kavuştu. 400 noktada numune alma istasyonumuz var. Biz göreve geldiğimizde kanalizasyon kötüydü. Nüfusun kanalizasyona ulaşım oranı yüzde 65-70’ti. Şimdi yüzde 92” dedi.

 

“KURUMSAL YAPIYA KAVUŞTURDUK”

 

Görev süresinde TESKİ’nin kurumsal yapıya kavuştuğunu kaydeden Başa “ Trakya’da su kaynakları çok sınırlı. Nüfus artıyor, suyu tasarruflu kullanmalıyız. Hem su kalitemiz hem de abone sayımız arttı. 370 bin abone devraldık. Şuan ise abone sayımız 653 bin. Ben geldiğimde TESKİ’nin bütçesi 75 milyondu, şimdi ise 525 milyon oldu. Cumhuriyet Halk Partisi’ne yıllarca gönül vermiş bir insanım. Kaymakam olduğum günden bu yana bir yönümüz var. Kalbimizde taşıdığımız bir değerler var. Bürokrasi aşamasında görev yaparken Cumhuriyet ideallerine bağlı, laik, demokratik Türkiye’ye inanan bir kişiyim. Böyle olmasaydı burada da olmazdım” diye konuştu.

 

“ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin emrinde olduğunu kaydeden Başa “ Partimiz ne derse onu yaparız. Büyükşehir belediyeleri önemlidir. Kısacası dev organizasyonlardır. Partimiz bize görev verir ise sizlerin desteği ile CHP’nin başarılı olması için elimizden geleni yapacağız. TESKİ’de uyguladığımız kurumsal yapıyı Büyükşehir’de de uygulamak istiyoruz. Daha iyisini yapacağız. Bu işi yapabileceğime inandığım için aday oldum. Kim aday olarak çıkarsa her zaman yanlarında olacağım” diye konuştu.

 

“YOL SORUNLARIMIZ VAR”

 

Başa “ Tekirdağ’ın alt yapısını hallettik. Ama anketlerde yollarla ilgili sıkıntılar var. Mutlaka yol sorununu çözmemiz gerekiyor. Ciddi manada ulaşım ile ilgili talepler var. Ulaşım ile ilgili profesyonelce radikal kararlar alacağız. Vatandaşlarımız temiz bir çevre ve yeşil alan istiyor. İhtiyaçları tespit ettik. Tekirdağ olarak çok yoğun göç alıyoruz. Bu işlere kafa yormamız gerekiyor. Hemşerilerimiz var. İlimizin çevre sorunları var. Termik santral konuşuyoruz, tarım alanları yağmalanıyor, su kaynakları azalıyor. Ciddi sorunlar var. Halkın hukukunu korumak için çalışmamız gerekiyor’’ dedi.

 

“DANIŞMANLIK SİSTEMİNE SON VERECEĞİM”

 

Büyükşehir Belediyesi’nin yeniden CHP iktidarı ile güçleneceğini kaydeden Başa “ Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanının memur danışmanı olmaz. Memur danışmanlık sistemine son vereceğim. Daha sektörel daha örgütlerle olan temasımızı kurabilecek danışmanlık sistemi kurmak zorundayız. İnşallah Büyükşehir Belediyesi’nin daha hizmet noktasında daha etkili bir verim yapmaya getirme arzusundayım. Katılımcılık önemli. Ne yapacaksak işin paydaşlarıyla oturarak anlaşarak yapmamız gerekiyor. Bizim burada en büyük destekçimiz vatandaşımız ve örgütlerimiz olacak” açıklamasında bulundu.

 

“TEKİRDAĞ HALKI GEREĞİNİ YAPACAKTIR”

 

2019 yerel seçimlerinin öneminden bahseden Başa “ Küskünlükler ve dargınlıklar olabilir. Ama bu seçim son derece önemlidir. Yerel yönetimleri kaybetmememiz gerekiyor. Bunun için çalışma yapmamız gerekiyor. CHP’li belediyeler giderse çok büyük sıkıntıya düşeriz. İnsanlarımız CHP’li belediyelerde yaşamak istiyorlar. Orada özgürlük, demokrasi eşitlik kardeşlik var. Hayat tarzına karışmıyorlar. Vatandaşlarımız hata yapmayacak, Tekirdağ halkı emeğe saygılıdır. Gereğini yapacaktır” dedi.

 

“DAHA İYİSİN YAPMAK İÇİN ADAY ADAYI OLDUM”

 

‘Kadir Albayrak’ın ne eksikliğini gördünüz de aday adayı oldunuz? Daha iyisini yaparım diyerek mi aday adayı oldunuz’ sorusunun yöneltilmesi üzerine konuşan Başa “ Her adayın kendine göre vizyonu vardır. Kafasında projeleri ve hizmet öncelikleri vardır. Daha güzel Tekirdağ hayalimi gerçekleştirmek için aday adayı oldum. Başkanımız ile dört yıl abi kardeş gibi çalıştım. Her aday daha iyisini yapacağım diyerek aday adayı oluyor. Bunları tamamlamak için de aday adayı olarak çıktım” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10