Meslektaşlarını kahvaltıda ağırladılar

Çerkezköy Eğitim-İş Sendikası temsilciği 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla dayanışma kahvaltısı düzenledi.

Çerkezköy 25.11.2018 10:53:00 0
Meslektaşlarını kahvaltıda ağırladılar

Cumartesi günü saat 10.00’da Beyaz Konak Restaurant’ta düzenlenen kahvaltıya CHP Tekirdağ milletvekili Dr. Candan Yüceer, Tekirdağ Eğitim-İş Şube Başkanı Hüseyin Eren ve yönetim kurulu üyeleri, Türk Eğitim Sen İlçe Temsilcisi Alper Tunga Şahin ile öğretmenler katıldı.

 

“GİDEREK YOKSULLAŞTIRILIYORLAR”

 

Kahvaltıda konuşan Çerkezköy-Eğitim-İş Sendikası Temsilcilik Başkanı Mehmet Tabak, öğretmenlerin enflasyon canavarı altında giderek yoksullaştırıldığını kaydetti. Tabak, “ Eğitimde gerici yaklaşımlar okulları kendilerinin gibi sanıyorlar. Baskı ve korku yoluyla öğretmenlerin ortamı ve huzuru bozuluyor. Emek ve aydınlık mücadelesinde bulunan Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rehber edinen Eğitim İş Sendikası ve eğitim iş dostları bu zor günleri aşacaktır. Tüm öğretmenlerimizin gününü kutluyorum” diye konuştu.

 

ÖĞRETMENLERİN GÜNÜNÜ KUTLADI

 

Programda söz olan CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, zor günlerin hep birlikte mücadele ile aşılacağını ifade etti. Yüceer, öğretmenlerin özlük haklarının kötüleştirildiğini, öğretmenlik mesleğinin itibarsızlaştırıldığını, eğitim yöneticilerinin siyasi olarak yandaş kesimlerden liyakatsiz bir şekilde atanışından bahsederek birlik ve beraberlik içerisinde bu günlerin geride kalacağını ifade etti. Konuşmasının sonunda öğretmenlerin gününü kutlayan Yüceer, Eğitim-İş Sendikası’na düzenledikleri programdan dolayı teşekkür etti.

 

EĞİTİM VİZYONSUZLAŞTIRILDI

 

Programda son olarak söz alan Tekirdağ Eğitim-İş Sendikası Şube Başkanı Hüseyin Eren, eğitimin vizyonsuzlaştığından bahsederek, Başöğretmen Mustafa Kemal’in yolunda ilerleyen öğretmenlerin birlikteliğiyle aydınlanacağını ifade ederek programa katılan tüm öğretmenlerin gününü kutladı. Programda geçmiş dönemde Çerkezköy Eğitim -İş Sendikası temsilciliği yapan İlker Barış İrez’e emeklerinden ötürü teşekkür plaketi verildi.

 

Haber: Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10