Afet Yönetimi ve Karar Destek Sistemi tamamlandı

Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından afetin tüm aşamalarını dijital ortamda yönetmek ve kaynakları verimli bir şekilde kullanmak için geliştirdiği Afet Yönetimi ve Karar Destek Sistem

Tekirdağ 25.11.2018 15:05:00 0
Afet Yönetimi ve Karar Destek Sistemi tamamlandı

Afet Yönetimi ve Karar Destek Sisteminin ile sürdürülebilir ulusal afet yönetiminde ihtiyaç duyulan her türlü veri, bilgi ve kaynağın tek bir sistem ve ortak bir veritabanında toplandığını kaydeden Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü yetkilileri, Türkiye Afet Müdahale Planı’nın ana çözüm ortağı tüm kurum ve kuruluşların aynı sistem üzerinden haberleşmesine ve süreçleri yönetmesine imkân sağlayan AYDES’in, akıllı harita altyapısına sahip gelişmiş bir bilişim sistemi olduğunu belirtti.

 

E-DEVLET ÜZERİNDEN VATANDAŞLARIN HİZMETİNE AÇILDI

 

AYDES’in, AFAD’ın yeni nesil bilişim altyapısı ve karar destek merkezli yönetim modeli ihtiyacı kapsamında; ana yüklenici TÜRKSAT ve alt yükleniciler NETAŞ ve BAŞARSOFT ile birlikte AFAD tarafından geliştirildiğini dile getiren Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü yetkilileri, AYDES, AFAD veri merkezindeki sistemler üzerinden web tabanlı uygulama olarak hizmet veriyor. Olay komuta, iki ve üç boyutlu mekânsal bilgi sistemi, ortak hareket resmi, iyileştirme sistemi modüllerinden oluşan AYDES, coğrafi bilgi teknolojileri üzerine inşa edilen, ulusal olarak afet yönetimindeki bütün aktörleri bir araya getiren web tabanlı, masaüstü ve mobil uygulamalardan oluşan bir bilişim sistemidir. Bu sistem, AFAD’ın geliştirdiği diğer uygulamalar ile entegre bir şekilde ve ihtiyaç duyulan diğer e-devlet uygulamaları ile de servis bazlı çalışabiliyor. Bu kapsamda AFAD tarafından E-Devlet üzerinden vatandaşların hizmetine açılan “Afet ve Acil Durumlarda Toplanma Alanları” da AYDES üzerinden servis ediliyor” dedi.

 

7 BİN AKTİF KULLANICI TARAFINDAN KULLANILACAK

 

AFAD’ın, AYDES’i gelecekte destekleyecek farklı ARGE çalışmalarını da yürütmeye devam ettiğini kaydeden yetkililer; “AYDES, ulusal afet yönetimde rolü bulunan kurum/kuruluşlar, STK’lar ve taşra teşkilatlarınca yaklaşık 7 bin aktif kullanıcı tarafından kullanılacak. AYDES yaşayan bir sistem olmasından dolayı güncel bilişim teknolojileriyle desteklenerek, geliştirilmeye ve ülkemizin en önemli projelerinden biri olmaya devam edecek” dedi.

 

Haber: Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10