"Öğretmenler vazgeçilmez bir rehberdir"

24 Kasım Öğretmenler Günü ülke genelinde olduğu gibi Tekirdağ'da da çeşitli etkinlikler kutlandı. Çelenk sunma töreni ile başlayan kutlama programı Süleymanpaşa Kültür Merkezi'nde d?

Tekirdağ 25.11.2018 15:14:00 0

Kutlama programı Tekirdağ Valiliği binası önünde Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başladı. Çelenk sunulmasının ardından saygı duruşu bulunuldu. Akabinde ve İstiklal Marşı’nın okunması ile çelenk sunma töreni sona erdi.

 

ÇELENK SUNMA TÖRENİ DÜZENLENDİ

 

Çelenk sunma töreninin ardından  Süleymanpaşa Kültür Merkezi’nde kutlama programı düzenlendi.

 Programa Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Garnizon Komutanı Tankçı Kurmay Albay Cumhur Mustafa Kıcanaoğlu, Tekirdağ Vali Yardımcıları Tayyar Şaşmaz, Abdullah Kalkan, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, İl Jandarma Komutanı Vekili Haşim Göksel, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan,il protokolü ve vatandaşlar katıldı.

 

AÇILIŞ KONUŞMALARI YAPILDI

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program aday öğretmenler adına konuşan Gülçin Vatansever’in ve emekli öğretmen Muammer Okumuş’un konuşmasıyla devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan  İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan; “24 Kasım 2018,  Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul etmesinin 90’ıncı yılıdır. Tüm öğretmenlerimizin, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Bu anlamlı günde, anne ve babamızdan sonra bizlere hayatı öğreten, zor anlarımızda elimizden tutan, sevgi ve şefkatini cömertlikle bizlere sunan, tüm öğrencilerini kendi evladı gibi benimseyip bağrına basan, onların geleceğini inşa ederken özveri ve sabır ile emek sarf eden tüm öğretmenlerimize olan vefa ve minnet borcumuzu bir kez daha hatırlıyoruz” dedi.

 

SİZLER, EĞİTİM İÇİN VAZGEÇİLMEZ BİR REHBERSİNİZ

 

Öğretmenlerin, gücü nesillere nüfuz eden, meşalesi her karanlığın üstesinden gelen ümit olduklarını kaydeden Ulusan, “Sizler, eğitim için vazgeçilmez bir rehbersiniz. Onurlu ve saygın bir görevi sevgiyle ve fedakârlıkla sürdüren öğretmenlerimiz dün olduğu gibi bugün de her türlü değişimin, gelişimin, yenilenmenin ve daha ileri hedeflere doğru yürümenin mimarı durumundadır. Gelişimin hammaddesi bilgi ise, o bilgiyi işleyen, kuşaklar boyu aktaran, yenileyen ve üreten sizlersiniz. Çağımız ne kadar değişse de, teknoloji ne kadar gelişse de, gelecek öğretmensiz inşa edilemez. Eğitimin olmazsa olmazı, geleceğin mimarı; adaletin timsali; güvenin, şefkatin abidesi; fedakârlığın zirvesi öğretmen, insanlığın önderidir. Şüphesiz ki, her çocuk ayrı bir değer, her öğretmen de onları mücevhere dönüştüren marifetli bir eldir. Öğretmen; toplumu ayakta tutan harçtır. Öğretmen; kültürüne, inancına, hakka, hukuka bağlanarak; yüzleri ve yürekleri bilim, kültür, sanat ve ahlakla aydınlatan bir entellektüel olarak en büyük değerlerin takipçisi ve taşıyıcısıdır’’ dedi.

 

SİZLERE BU MİLLETİN HER BİR FERDİ MİNNETTARDIR

 

“Günümüz dünyasında, minik yüreklere ilgiyle, sevgiyle, bilgiyle dokunuşunuz, milletimizi aydınlık ve güçlü yarınlara ulaştıracaktır” diyen Ulusan; “Her şey sizin, şefkat dolu kalbinizde, bilgiyle donanmış zihninizdedir. İstikbal, sizin ufkunuzda ve takdire şayan emeğinizdedir. Öğrenmenin, öğretmenin ve üretmenin zevkini beraber yaşadığımız, göz aydınlığımız, geleceğimizin teminatı çocuklarımız, sizlere emanettir. Eğittiğimiz bireylerin, aileyi, toplumu, ülkeyi, hatta tüm dünyayı değiştirme gücüne ulaşacağına can-ı gönülden inanıyorum. Karşılıksız vermeyi ilke edinmiş, bir teşekkür ve bir tebessümle yetinmesini bilmiş fedakârlık abidesi öğretmenlerimiz, sizlere bu milletin her bir ferdi minnettardır” dedi.  

 

ÖĞRETMENLİK DÜNYANIN EN KUTSAL MESLEĞİDİR

 

Öğretmenliğin gücünü sevgiden alan, dünyanın en kutsal ve en saygın meslek olduğunu kaydeden Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım da “Bu onurlu mesleğin malzemesi insandır. Dolayısıyla her çeşit mesleğin toplumdaki bireylere kazandırılması da öğretmenlik sayesinde olmaktadır. Onun için sizler toplumun bütün kesimlerine yol gösteren birer öndersiniz. Her bireyin yetişmesinde büyük rol üstlenilen, ilim ve irfanı, bilgi ve teknolojiyi genç beyinlere işleyip, onları geleceğe hazırlama konusunda her türlü fedakarlığı da gösteren sizlersiniz. Öğretmenlere en kıymetli varlığımız olan çocuklarımızı emanet ediyoruz. Çocuklarımızla beraber aslında onlara geleceğimizi de emanet etmiş oluyoruz. Bundan dolayı öğretmenlik mesleğinin kutsallığına ilişkin herhalde çok söz söylemeye gerek yok. Atatürk ilke ve inkılaplarına içten bağlı, özverili, çevresine güvenen inanç veren, insan ve yurt sevgisiyle dopdolu bir kişi olarak tarif edilebilecek öğretmenlere cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk ;”Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.” diyerek hem büyük sorumluluklar yüklemiş, hem de öğretmenlerimizin değerini anlatmıştır. Bu duygu ve düşüncelerimle; Başöğretmenimiz Atatürk’ün yolunda yürümekte olan ve güzel ülkemizin aydınlık nesillerini yetiştirmek amacıyla çalışan siz değerli öğretmenlerimizin, Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. “ dedi.

 

DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

 

Konuşmaların akabinde mesleğe yeni başlayan öğretmenler gerçekleştirdiği yemin törenin ardından yıl içinde emekli olan öğretmenlere Vali Aziz Yıldırım tarafından “Hizmet Şeref Belgeleri” verildi.

Resim, şiir ve kompozisyon yarışmaları ile öğretmenler arası anı, şiir, tenis, masa tenisi, satranç ve fotoğraf yarışmalarında dereceye girenlere, il protokolü tarafından ödülleri verilmesinin ardından

Tekirdağ Belediyesi Sosyal Bilimler Lisesi tarafından hazırlanan program sunuldu. Tören, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle hazırlanan “Öğretmen” konulu fotoğraf sergisinin açılmasıyla son buldu.

 

Haber: Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10