'Elindeki kozları açıkla Kozuva'

Çerkezköy Belediye Başkanlığı için resmi başvurusu bulunmayan Süleyman Kozuva'nın aday olacağı iddiaları Çerkezköy siyasetinde en çok konuşulan konuların başında yer alırken, bu konud

Çerkezköy 26.11.2018 18:38:00 0

“Kozuva sana bir tavsiyede bulunuyorum” diyerek başladığı yazılı açıklamasında Kozuva’ya seslenen Erkılınç “Sevdalısı olduğum Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan'a git. Kendini iyice anlat. Anlatamıyorsan gel ben seni götüreyim, reisimize ben seni anlatayım ya da yüreğin yetiyorsa arkasında durduğun aday adaylarına verdiğin taahhütleri halka şimdiden açıkla. Bu aday adayı göstereceğin sarı kravatlılardan, sarı fularlılardan kaçına, kaçıncı sıradan encümenlik vereceksin, bunu ben de Çerkezköy halkı da merak ediyoruz. AK Partili Çerkezköy Belediyesi’ni el birliğiyle 2014 seçimlerinde esnaf düşmanı Vahap Akay'a sizler teslim etmediniz mi? Bu ekibin içindeki birinci aktör Ali Ertem, 2. aktör sen, 3. aktör Ahmet Yıldız, dördüncü aktör de Nuran Yeşil. AK Partili belediyemizi Vahap Akay'a elbirliğiyle teslim ettiniz. Süleyman Kozuva eğer aday değilsen çık bunu kamuoyuna açıkça deklare et, yok adaysan ve susuyor isen AK Parti’nin kaybedeceği bir 5 yıl daha partimize kaybettirmeyi düşünüyorsanız çıkın bunu da kamuoyuna açıklayın. Sayın Süleyman Kozuva, Sayın Ahmet Yıldız, Sayın Nuran Yeşil 2014 yılında AK Partimize kaybettirmek için ‘evet yaptık bunu’ deyin. Vicdanınız rahatlasın. Ama üçünüzde de bu yürek yok. İnsan biraz Allah’tan korkar. Partimizi geçen dönem birlikte kaybettirdiğiniz isimlerin arkasında durup aday adayı olun diyorsunuz. Bu isimler de çıkıp aday adayı oluyorlar.  Ahmet Yıldız, çık kamuoyuna açıkla. ‘Süleyman Kozuva bana encümenlik sözü verdi, o yüzden ben aday adayıyım’ de.  Nuran Yeşil, belediye başkan adayı olmazsan, meclis üyesi adayı olmayacağını çık açıkla. Göksel Bozdağ, Hasan İşcan yüreğiniz yetiyorsa, samimiyseniz ‘başkanlık olmadı başkan yardımcılığı, olmadı meclis üyesi de olur’ demeyin. Çıkın ‘biz sadece partimiz için, milletimiz için, ilçemiz için, Çerkezköy’ü daha iyi yönetmek için belediye başkan adayıyız’ deyin. ‘Aksi takdirde ne başkan yardımcılığı, ne meclis üyeliği beklentimiz yoktur’ deyin benim gibi. Ama diyemezsiniz. Buna yüreğiniz yetmez. Ben ilk gün olduğu gibi bugün de bir kez daha söylüyorum. Ben sadece partimle Çerkezköy’üme belediye başkanı sıfatıyla hizmet etmek için adayım. Reisimizin deyimizle halka hizmet, Hakk’a hizmet etmektir. İşte ben bunun için adayım” dedi.

 

MİLLETVEKİLLERİNİ SESSİZ KALMAKLA İTHAM ETTİ

 

AK Parti Tekirdağ Milletvekillerinizi yaşanan bu olaylara seyirli kalmakla itfam eden Erkılınç, “Sayın vekillerim sizleri göreve çağırıyorum. Neden bu trajikomik olaylara seyirci kalıyorsunuz? Bugün bunun hesabını size sormasalar bile, reisimiz seçim sonrası bu hezimetin hesabını size soracaktır. Ben bunu size bugünden söyleyeyim” dedi.

 

“AK PARTİ’YE YÖN VERMEYE ÇALIŞIYORSUN”

 

AK Parti’nin Çerkezköy Belediye Başkan Adayı olacağı söylentileri karşısında sessizliğini ve sükunetini koruyan Süleyman Kozuva’yı da ağır ithamlarla eleştiren Yılmaz Erkılınç, Kozuva’yı elindeki ticaret odası makamıyla ve parasının gücüyle AK Parti’de kapalı kapılar ardında siyaset yapmakla itham ederek, Çerkezköy’de AK Parti’ye yön vermeye çalıştığını ama tabanın kendisini sevmediğini bildiği halde bu sinsi oyunu devam ettirdiğini kaydetti. Erkılınç “Kozuva, 1 Nisan’da yapılan ÇTSO seçimlerinde kaybettiğin grupların hesabını sana kimse sormamış olabilir ama bunu iyi bilmelisin ki AK Parti seninle burada kaybettiği zaman, bunun hesabını sana kimse sormasa bile ben soracağım” dedi. Kendisinin kişilerle hiçbir probleminin olmadığını ifade eden Erkılınç “Sevdalısı olduğum Cumhurbaşkanım Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın kurduğu AK Partimizi Yılmaz Erkılınç hariç diğer aday adaylarının kaybettireceğine inanıyorum” dedi. Erkılınç yazılı açıklamasının geleneksel sloganı olan “Birileri gelir dünyayı değiştirir. Birileri gelir Çerkezköy'ün ve Trakya’nın çehresini değiştirir” sözleriyle sonlandırdı.

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10