Vali Yıldırım muhtarlarla bir araya geldi

Süleymanpaşa Kaymakamlığı tarafından düzenlenen muhtarlar toplantısı Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım'ın katılımıyla yapıldı.

Süleymanpaşa 27.11.2018 16:37:00 0
Vali Yıldırım muhtarlarla bir araya geldi

Tekirdağ Polisevi’nde yapılan toplantıya,  Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, İl Jandarma Komutanı Şahin Karakaş, İdare ve Denetim Müdürü Aysel Erkmen, İlçe Yazı İşleri Müdürü Hüseyin Demir, ilçe müdürleri ve muhtarlar katıldı.

 

 

MUHTARLARIMIZ SORUNLARINI PAYLAŞMAK İÇİN BÜYÜKŞEHİR’E GİDİYOR

 

Toplantıda konuşan Vali Yıldırım: ”Muhtarlarımız bizim elimiz ayağımızdır. En küçük yerleşim yeri olan mahallelerimizde sizler görev yapıyorsunuz ve seçimle   gelmiş olan insanlarsınız. Sizler orada size gönül vermiş, sizi seven insanlar tarafından seçiliyorsunuz. Muhtarlarımız önceden sorunlarını paylaşmak için Özel İdarelerimize, Kaymakamlarımıza, illerde Vali Yardımcılarımıza ve Valilerimize geliyorlardı. Muhtarlarımız artık sorunlarını paylaşmak için Büyükşehir Belediyesine gidiyor. Şu an Belediyeye gittiğiniz zaman, orada Muhtarlar Daire Başkanlığı var. Onu ben kurdum. Daha önceden Büyükşehir Belediyelerimizde böyle bir Başkanlık yoktu’’ dedi.

 

İHTİYAÇLARINIZIN KARŞILANMASI İÇİN YETERLİDİR

 

Devletin mahallelerdeki sorunların çözümü için Büyükşehir Belediyelerine kaynak gönderdiğini kaydeden Vali Yıldırım; “İl Özel İdaresinin kaynağını Büyükşehir Belediyesine vererek ve ek kaynak göndererek Büyükşehir Belediyelerimizin kaynağını artırdı. Bu yüzden Büyükşehir Belediyemizden beklediğimiz şey, sizlere, kırsalda yaşayanlara hizmet etmesidir. Bu kaynaklar, ihtiyaçlarınızın karşılanması için yeterlidir. Bu yüzden mahallelerimizin ihtiyaçlarının karşılanması lazımdır. Yollarımızın yapılmış olması lazımdır. Sularımızın ihtiyacı karşılayacak düzeyde olması lazımdır” şeklinde konuştu.

 

BU PROJEYE AYRILAN KAYNAK DAHA AZ 

 

Tekirdağ Valiliği’nin KIRDES diye başka bir proje oluşturduğunu ifade eden Vali Yıldırım; “Onun da kaynağını Bakanlığımız gönderiyor. Bu parayla biz Valilik olarak, bazı hizmetler yürütmeye çalışıyoruz. Bu projeye ayrılan kaynak daha azdır. Çünkü asıl olan Belediyelerin kendilerine verilen kaynakla bu hizmetlerin tamamını görüyor olmasıdır.” dedi. Toplantı Vali Yıldırım’ın, muhtarların sorularını yanıtlamasıyla son buldu.

 

Haber: Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10