Özü hak, sözü ak, kaynağı halk olan bir harekettir

Aday adaylığı süresince sivri çıkışları kadar içsel eleştirileriyle de dikkatleri üzerine çekmeyi başaran AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı Yılmaz Erkılınç sert eleştirileri

Çerkezköy 28.11.2018 17:51:00 0
Özü hak, sözü ak, kaynağı halk olan bir harekettir

Erkılınç, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe’nin, İl Başkanı Cüneyt Yüksel ile birlik olup belediye başkan adaylığını almak için ciddi gayret sarf ettiklerini ama bunu başaramayacaklarını kaydederek, “AK Parti’nin büyükşehir ve beraberinde 11 ilçeyi bir kez daha kaybetmeye tahammülü yoktur. Siyaset, bölgesel ve etnisiteye dayalı yapılmaz. Partimiz Çerkezköy’deki seçimlere Abdullah Öğe ile giderse sonucu belli. Bu seçim başlamadan CHP’ye hediye edilmiş bir seçim olacaktır. Öğe, Erzurumluların yüzde 20’sinin oyunu bile zor alır. Ben Yılmaz Erkılınç olarak Çerkezköy’deki iddiamdan değil, partimizin geleceği, Çerkezköy’ün yarınları için AK Parti Belediye Başkan Aday Adaylığı iddiamdan vazgeçmeye hazırım. Sen başkanlık uğruna İl Başkanı Cüneyt Yüksel ile birlikte yollarını aşındırdığın Ankara’da iş bitirme sevdandan vazgeçecek misin? Ben bugün kamuoyunun önünde bunu söylüyorum.  Senin de yüreğin yetiyorsa ben hazırım” dedi.

 

HALKIN İÇİNDEN GELEN ADAYLARIN ÖNÜNÜ KESMEKLE SUÇLADI

 

AK Parti İl Başkanı Cüneyt Yüksel’i de elindeki makam ve imkanları kullanarak halkın içinden gelen aday adaylarının önünü kesmekle suçlayan Erkılınç “Bunun hesabını sana yaradan öbür tarafta soracak. Ama eminim ki seçin sonrası Ankara’daki büyüklerim de soracaktır” dedi. Erkılınç “Açıkça adaylığını açıklayacak kadar yüreği olmayan, kapalı kapılar ardında iş bitirme sevdalısı olan Süleyman Kozuva’nın aday olup olmayacağı bile netlik kazanmazken, aday adayıyım diyecek kadar cesareti yokken böyle bir şahsiyetin partimizde aday yapılması partimize vurulacak en büyük darbe olur. Bu uğurda iyi kötü 9 isim medeni cesaretleri ile toplum önüne çıkmışken, toplumun önüne çıkacak kadar cesareti olmayanların seçmenin önüne hangi cesaretle çıkacaklarını merak ediyorum. Birilerinin zenginliği, istediği her ürünü satın almaya yetebilir. Fakat insanların vicdanını ve kaderini satın alacak para daha basılmadı. Çerkezköy’de AK Parti’nin bayrağını indiren ne kadar yıpranmış yüz varsa bugün bu isimler yeniden siyaset arenasında boy göstermeye çalışıyorlar. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın seçimlerinde sarı kravatlarıyla Süleyman Kozuva’nın yanında yer alan Ahmet Yıldız’ın çıkışının arkasındaki niyeti halk bilmekte ve görmektedir. Ahmet Yıldız’a sormak lazım. Bu kadar AK Parti’yi seviyordun da bugün harcadığın eforu, bugün harcadığın parayı 2014 seçimlerinde neden harcamadın, neden o zaman bağımsız meclis üyesi olarak çıktın? Partimize o gün neden bu zararı verdin? Bugün kimin için bu yola çıkıyorsun? Kendin için mi Nuran Hanım için mi yoksa Kozuva için mi bütün bu gayretin? Belki bunun izahını sen yapamayabilirsin ama vicdan ve akıl sahibi her insan bunun hesabını bilir. Senin niyetin belli, benim niyetim belli. Ben bu yola çıktığım ilk gün açıkça deklare etmiştim. Bugün tekrarlıyorum. Ben Çerkezköy’ü yönetmeye adayım. Yönetenlerin yanında yardımcı yönetmenliğe değil, figüranlığa, aktörlüğe değil, yönetmenliğe talibim. Ankara ziyaretlerinde sözüm ona milletvekillerimize Çerkezköy ile ilgili projelerini anlatmışsın. Merak ediyorum. 2014’te Çerkezköy’de AK Parti belediyesini nasıl kaybettirdiğinizi de anlattın mı? Neden bağımsız aday çıktığını da söyledin mi? Yoksa 2019 seçimlerinde seni meclis üyesi yapmazlarsa partimize daha fazla oy kaybettireceğini mi zannediyorsun? İstediğiniz yere gidin, istediğiniz hesapları yapın, istediğiniz kadar şov yapın, sayın Öğe, sayın Kozuva, sayın Yıldız, AK Parti ile yollarınızı ayırdığınızda AK Parti’den götüreceğiniz tek şey kişisel oylarınız olacaktır. Siz benden başka hesabı olmayan, bencil, ben merkezli siyasetinizle Türkiye’de büyüyen partimizi ilçemizde küçülterek, kiminiz babanızın şirketi, kiminiz kendi şirketiniz gibi yönetmeyi hedefliyorsunuz. Oysaki ki bu parti milletin duaları ile kurulmuş, özü Hak, sözü ak, kaynağı halk olan bir harekettir. Bu hareketi engellemeye siz dahil kimsenin gücü yetmeyecek” diyerek eleştirilerine bir yenisini daha ekledi.

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10