"Teknolojiye daha fazla kadın eli değecek"

"Geleceği Yazan Kadınlar Projesi" tanıtım toplantısı Tekirdağ TSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay katılımıyla yapıldı. Geleceği Yazan Kadınlar Projesiâ

Tekirdağ 29.11.2018 15:22:00 0
"Teknolojiye daha fazla kadın eli değecek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın ev sahipliğinde, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapılan toplantıya TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Tekirdağ TSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, Tekirdağ Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Beste Emre Güngör ve Kurul Üyeleri, oda/borsa başkanları ve yöneticileri ile çok sayıda kadın girişimci katıldı.

 

18 İLDE BİN 500 KADIN UYGULAMA YAZILIMI GELİŞTİRME EĞİTİMİ ALACAK

 

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, özel sektör ve sivil toplumun birlikteliğinden doğan bu sinerjiyle büyük başarılara imza attıklarını ifade ederek, bu kapsamda 18 ilde bin 500 kadının uygulama yazılımı geliştirme eğitimi aldığını bildirdi. Hisarcıklıoğlu, eğitimler sonunda 200'ün üzerinde uygulama geliştirildiğini ifade ederek, kursiyerlerden 100'ünün Turkcell'de yazılım kontrol uzmanı olarak işe başladığını dile getirdi.

 

GİDECEK DAHA UZUN YOLUMUZ VAR

 

İş hayatına kadınların yön vermeye başladığına ve bunda TOBB Kadın Girişimci Kurulu'nun emeğinin çok büyük olduğuna dikkati çeken Hisarcıklıoğlu,  "Allah'a çok şükür attığımız tohum tuttu ama gidecek daha uzun yolumuz var. Zaten bizim dinimizde, kültürümüzde kadını eve kapatmak yoktur. Bizim rehberimiz, öncü olarak seçtiğimiz kişi kim? Peygamber Efendi'mizdir. Peygamber Efendi'mizin eşi Hz. Hatice validemiz, devrin en büyük tüccarıydı. Demek ki sünneti, yani Peygamberimizin yaşantısını örnek almak, Allah'ın elçisinin yolundan gitmek isteyen kadınlarımıza destek olmak durumundayız." dedi.

 

TEKNOLOJİDEKİ İLERLEME İŞ YAPMA BİÇİMLERİNİ DEĞİŞTİRDİ

 

Hisarcıklıoğlu, teknolojideki ilerlemenin iş yapma biçimlerini değiştirdiğini ifade ederek, "Teknoloji dünyanın her yerinde erkeklere özgü bir alan olarak algılanıyor. Geleceği Yazan Kadınlar'ın başarısı, bu algının ne kadar yanlış olduğunu ispatlıyor. Önyargıları yıkıyor. İkincisi, nüfus avantajımızı fırsata çevirmek için böyle projelerin sayısını artırmalıyız. Zengin olmak için niceliği nitelikle birleştirmeliyiz. Bugün, yazılım geliştirmeyi biliyorsanız, geleceğin en hızlı büyüyecek şirketlerinde çalışabilirsiniz. Çalışmak bir yana böyle şirketler kurabilirsiniz. Yazılımcı sayımız ne kadar fazla olursa, milyar dolarlık start-up'ların bizden çıkma ihtimali de o kadar yüksek olur." dedi.

 

Haber: Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10