"Türkiye'nin problemi depocular değil, repoculardır"

Saadet Partisi Çerkezköy ilçe Başkanı Mehmet Kalyon Esnaf gündemi değerlendirdi. Bugün Türkiye'nin probleminin soğanlar değil Türkiye'yi soyanlar olduğunu kaydeden Kalyon; "Bugün Türkiyeâ?

Çerkezköy 29.11.2018 15:44:00 0

Değerlendirmesine ilk olarak ekonomiden başlayan Kalyon Geçen hafta iktidar ekonomiyi düzeltmek için son derece önemli bir karar aldı. Ekonomimize zarar veren ne kadar “soğan lobisi” varsa diz çöktürmek için kolları sıvadı. Depo depo soğan stoğu arıyorlar. Üreticinin kış ayı için sakladığı bir kamyon dahi gelmeyecek soğanı stokçulara ağır darbe diye millete anlatıyorlar. Neymiş 30 ton soğan ele geçirmişler bugün 30 ton soğanın en iyi ihtimalle ederi 150 bin TL. Bugün Türkiye’nin sadece 2018 yılında ödenecek olan dış borç faizi 9 Milyar dolardır. 2017 bütçesinde faize ayrılan miktar 57.5 milyar liradır. Bugün Türkiye’nin problemi soğanlar değil Türkiye’yi soyanlardır. Bugün türkiye’nin problemi depocular değil, repoculardır. Yetkililer üreticimizi töhmet altında bırakıp üç kuruşluk malına göz dikeceğine, Çukurambar’da kurulmuş komisyoncuların peşine düşmeleri daha isabetli olur” dedi.

 

TÜRKİYE BU ZİHNİYET İLE DAHA FAZLA İDARE EDEMEZ

 

Türkiye’nin içinde bulunduğu durumun bir trajediye dönüşmüş durumda olduğunu kaydeden Kalyon, Stokçuluk bahanesi ile hal esnafının depolarını basacağız diyen iktidara, sormak istiyorum, Belediyelerde ve kamu kurumlarında ihalelerde yolsuzluk yapanları da israf edenleri de aynı şekilde denetleyecek mi? Yoksa yolsuzlukları belgeleyenleri görevden almaya devam mı edecek? Bu yapılan stokçuluk mücadelesi fiyatları düşürmek için mi? Yoksa tarımda ithalatın üstünü örtmek için mi? Enflasyonu düşürmek için rapor yayınlayanı görevden alıyorlar. Ürünlerin fiyatını düşürmek için üreticinin boğazına sıkıyorlar. Türkiye bu zihniyet ile daha fazla idare edemez. Esnafımızın ve üreticimizin içine düştüğü durum ne yazık ki tam manasıyla Mahzun-i Şerif’in dediği gibidir; Yoksulun sırtından doyan doyana Bunu gören yürek nasıl dayana Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana Bilmem söylesem mi söylemesem mi” dedi.

 

Haber: Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10