Akay, mahalle evi kursiyerleriyle buluştu

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, mahalle evi kursiyerleri ile kahvaltı programında bir araya geldi.  

Çerkezköy 29.11.2018 16:14:00 0
Akay, mahalle evi kursiyerleriyle buluştu

Kızılpınar Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen programa Çerkezköy  Belediye Başkanı Vahap Akay ve eşi Güliz Akay ile çok sayıda mahalle evi kursiyeri katıldı.

 

KIZILPINAR, ÇERKEZKÖY’ÜN EN ÇOK GÖÇ ALAN MAHALLE

 

Programda konuşma yapan Başkan Akay, Veliköy’de başlayan Mahalle Evi projesinin 2’ncisinin Kızılpınar Mahallesi’nde açıldığını ifade ederek; “Burası kadınlarımızın ve çocuklarımızın eğitim yuvası haline geldi. Kızılpınar, Çerkezköy’ün en çok göç alan ve en hızlı büyüyen mahallesidir. Biz bu mahalle evimizde kadınlarımızın bir araya gelmeleri, kadın dayanışması ve komşuluk ilişkilerinin artması için çalışıyoruz” dedi.

 

TEKİRDAĞ’A HEM DE ÜLKEMİZE ÖRNEK OLMASINI SAĞLAYACAĞIZ

 

Mahalle evlerinin kadınların olduğunu söyleyen Akay, “Mahalle Evimize sahip çıktığınız için ayrıca teşekkür ediyorum. İnşallah hep birlikte el ele vererek, bu güzel birlikteliğin, bu büyük dayanışmanın, hem Tekirdağ’a hem de ülkemize örnek olmasını sağlayacağız” dedi.

 

YOL SORUNU OLAN BİR BÖLGEDE PARK YAPMAK DOĞRU OLMAZDI

 

Konuşmasının ardından mahalle sakinlerinin taleplerini dinleyen Akay, Kızılpınar Mahallesi sakinlerinin park ve yeşil alanlar ile ilgili taleplerine cevap verdi.  Yıllarca Kızılpınar’da altyapı sorunu görmezden gelindiğini kaydeden Akay;  İlk iş olarak Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte 80 kilometre kanalizasyon, 4 kilometre de yağmursuyu hattı döşeyerek altyapı sorununu ortadan kaldırdık. Akabinde yaşam alanı içinde kalan 240 sokak ve 17 caddeyi kapsayan yol yapım çalışmalarına başladık. Takdir edersiniz ki altyapı ve yol sorunu olan bir bölgede park yapmak doğru olmazdı’’ dedi. 

 

ALTYAPIYI TAMAMLADIK

 

Altyapıyı tamamladıklarını kaydeden Akay; “Yol çalışmalarımızı da tamamlamak üzereyiz. Bundan sonraki süreç ilçe merkezimizde gerçekleştirdiğimiz park çalışmalarımızın aynısını Kızılpınar Mahallemizde de yapacağımız bir süreç olacaktır” dedi.

 

Haber: Esengül ÖZDEMİR


0282 726 91 91
0282 747 65 10