Çerkezköy'den 11 okula beyaz bayrak

Eğitim kurumlarının temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, okul sağlığının daha iyi düzeye çıkarılması, yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yeti

Çerkezköy 29.11.2018 16:27:00 0
Çerkezköy

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğinde beyaz bayrak, beslenme dostu okul sertifika dağıtım töreni ve uluslararası yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödül töreni düzenlendi.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Tekirdağ Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, ilçe kaymakamları, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Cengiz Becerir, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Yılmaz, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdür Hüseyin Gümüş, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

 

AÇILIŞ KONUŞMASI YAPILDI

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından İl Sağlık Müdürlüğü Personeli Diyetisyen Tanju Kuşdil’in sunumu ile başlayan program İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Cengiz Becerir, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan’ın yaptığı açılış ve bilgilendirme konuşmasıyla devam etti.

 

OKUL DENİLEN YER SADECE BİR BİNA DEĞİLDİR

 

Konuşmasında okul denilen yerin sadece bir bina olmadığını kaydeden Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım; “

Okulda geçen süre, insanı hayata hazırlayan en önemli süreçtir. Bunu bu şekilde değerlendirirsek okulun hayatımızda ne kadar önemli bir yer kapladığını bir kez daha anlamış oluruz’’ dedi.

 

İNSANLARIN HAYATINDA BİRTAKIM STANDARTLAR VAR

 

İnsanların hayatında birtakım standartların olduğunu kaydeden Vali Yıldırım; “Beyaz Bayrak bu standartlardan bir tanesidir. ISO 2000 belgeleri, ISO 2001, 2002 belgeleri de bu standartlar arasındadır. Okullarımız var ama bunların standartları birbirinden farklıdır.  Okullarımızın belli standartlara ulaşmış olduğunu gösterebilmek için bu tür sertifikalara ihtiyacımız var. Bu sertifikaları alabilen okullarımız, buna sebep olan öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, idarecilerimiz diğer okullara göre bir farkındalığı ortaya koymuş demektir. Biz de sertifika vererek bunu tescillemiş oluyoruz. Velilerimiz, bu sertifikaya sahip olan okullarda bir farklılık olduğunu anlıyorlar ve bu bizim için hakikaten çok önem arz ediyor” dedi.

 

 ASIL GAYEMİZ ÖĞRENCİLERİMİZİ GELECEĞİN TÜRKİYE’SİNE, HAZIRLAMAK OLMALI

 

Beyaz Bayrak’la birlikte okullarda doğru beslenme, doğru hareket etme gibi birtakım farkındalıkların edinilebildiğini kaydeden Vali Yılıdırım; “Bunların da eğitiminin verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Okullarımız sadece müfredattaki bilgilerin verildiği bir yer olmaktan çıkarılmalıdır. Asıl gayemiz öğrencilerimizi geleceğin Türkiye’sine, geleceğin Dünyasına hazırlamak olmalıdır.” dedi.

 

SERTİFİKA VE ÖDÜLLER VERİLDİ

 

Konuşmaların ardından 112 beyaz bayrak 74 beslenme dostu okul sertifikası almaya hak kazanan okullara sertifikaları Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş ve protokol üyeleri tarafından verildi.  Çerkezköy’de beyaz bayrak programı kapsamında 2018 yılı sertifika almaya hak kazanan okullar arasında Özel Çerkezköy Uğur Anadolu Lisesi, Özel Çerkezköy Uğur Ortaokulu, Özel Masalım Anaokulu, Şehit Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokulu, Müjgan- Serkan Karagöz Anaokulu, Kızılpınar İlkokulu, Recep Arif Gabralı İlkokulu, Özel Çelebi Beyaz Zambak Anaokulu, Metin Seçkin Ortaokulu, Kzılpınar Atatürk İlkokulu, Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu yer alırken, beslenme dostu programı 2018 yılı sertifika almaya hak kazanan okullar arasında ise Veliköy İlkokulu, Çerkezköy Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi (Okulu) Mevlana İlkokulu, Veliköy Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, Fevzipaşa İlkokulu, Kızılpınar Anadalu Lisesi, Zübeyde Hanım Anaokulu, Müjgan Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi Ve İş Uygulama Merkezi, Nurullah Narin Ortaokulu, Veliköy Belediyesi Ortaokulu, 75. Yıl Ortaokulu, Şehit Dinçer Ersoy İlkokulu, Cumhuriyet İlkokulu, Cumhuriyet Ortaokulu, Pakize Narin Anadolu Lisesi, Enesler Anadolu İmam Hatip Lisesi yer aldı.  Kapaklı’da 6 okul beyaz bayrak almaya hak kazanırken, 6 okul ise beslenme dostu  sertifika almaya hak kazandı.

 

BEYAZ BAYRAK VE BESLENME DOSTU OKUL SERTİFİKASI NEDİR?

 

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi/özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarının temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, okul sağlığının daha iyi düzeye çıkarılması, yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirilmesi, ayrıca öğrencilerin sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında teşvik edilmesi ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi amacıyla; Millî Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında “Beyaz Bayrak İşbirliği Protokolü” ve “Beslenme Dostu Okullar İşbirliği Protokolü” imzalanmıştır. Bu protokoller gereği; yapılacak denetimler sonunda Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul sertifikası almaya hak kazanan okulların sertifikaları 3 yıl süreyle geçerli olacak. Ancak bu okulların yeterlik şartlarını taşıyıp taşımadıkları her yıl yeni müracaat eden okullarla birlikte denetlenecek, şartları taşımadıkları tespit edilen okulların Beyaz Bayrakları ve Sertifikaları geri alınacaktır. Ayrıca Beslenme Dostu Okul Sertifikasına Beyaz Bayrak sahibi okullar başvurabilecektir. 

 

Haber: Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10