Eşkinat, muhtarlarla bir araya geldi

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Muhtarlar Derneği Süleymanpaşa Şubesi'ne ziyaret etti.

Süleymanpaşa 30.11.2018 15:54:00 0
Eşkinat, muhtarlarla bir araya geldi

Ziyarette belediyenin çalışmaları ve yeni projeler hakkında bilgi veren Başkan Eşkinat, Trakya ve Tekirdağ tarımına dair değerlendirmelerde bulunurken, muhtarlar çiftçilik ve hayvancılığın geldiği noktadan memnuniyetsizliklerini dile getirdi.

 

BU ÜLKE DÜNYADA KENDİ KENDİNE YETEBİLEN 5 ÜLKEDEN BİRİYDİ

 

Büyükşehir Yasası ile tüzel kişilikleri kaldırılan ve mahalle statüsüne indirilen köylerin tüzel kişiliklerinin geri verilmesi çağrısını yineleyen Eşkinat, “Köylerin bir defa köy statüsüne yeniden kavuşması şart. Ama bunu sadece bizim dile getirmemiz bir çözüm olmuyor. Köylerde yaşayan, bu sorunla doğrudan yüzleşen sizlerin bu talebi dile getirmeniz gerekiyor. Köy olmazsa tarım olmaz. Tarım olmazsa en temel ihtiyacımızı karşılayamaz, ülke olarak karnımızı doyuramaz duruma geliriz. 40 yıl önce bu ülke dünyada kendi kendine yetebilen 5 ülkeden biriydi. Şu anda üretiminde dünya lideri olduğumuz ürünleri bile ithal eder hale geldik. Özellikle Trakya gibi can damarı tarım ve hayvancılık olan bir coğrafyada köyleri ortadan kaldırmak kesinlikle doğru değil. Bu konuda biz belediye olarak elimizden geleni yapıyoruz. Her ay bir köyümüzde Atatürk anıtı açılışları yapıyor ve konuyu gündeme getiriyoruz. Verimli topraklarımızda başta üzüm ve kiraz olmak üzere alternatif tarım ürünlerinin üretimini teşvik edecek projeler geliştiriyoruz. Modern seracılık konusunda eğitim verip, serada çiçek üretecek çiftçimize alım garantisi veriyoruz. El birliği ile hareket ederek bu yanlıştan dönülmesini sağlamalıyız,” dedi.

 

BU PROJEYİ HER MAHALLEYE ULAŞTIRMAYI AMAÇLIYORUZ

 

Eşkinat, köyden mahalleye dönüşen yerleşim birimlerine önemli yatırımlar yaptıklarını ifade ederek; “Köylerimizde önemli yatırımlar yaptık. Yapmaya devam ediyoruz. Önümüzdeki dönemde köylerimize yönelik çok daha fazla çalışma gerçekleştireceğiz. Karacakılavuz’da, ikinci Çocuk Akademisini yapıyoruz. Bu projeyi her mahalleye ulaştırmayı amaçlıyoruz. Çocuklarımızı çok önemsiyoruz. Köyden kente göçü terse döndürecek çalışmalar yürüteceğiz. Bu konuda da siz muhtarlarımızın görüş ve önerilerine ihtiyacımız var” dedi.

 

ÇEŞİTLİ HEDİYELER VERİLDİ

 

Ziyaret Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, tarafından Muhtarlar Derneği Süleymanpaşa Şubesi Başkanı ve Osmanlı Mahallesi Muhtarı İsa Turgut ve yönetim kurulu üyelerine çeşitli hediyeler verilmesiyle sona erdi.

 

Haber: Mayil SEYMEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10