Kısa dönem askerler yemin etti

Tekirdağ'da  373'üncü kısa dönem askerler, ailelerinin de katıldığı törenle yemin etti. Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, eğitim ve spor alanında başarılı olan ve birliğe ilk katılan er

Tekirdağ 30.11.2018 16:43:00 0
Kısa dönem askerler yemin etti

Tekirdağ'da kısa dönem erler için  Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen yemin törenine Vali Aziz Yılıdırım, Garnizon Komutanı Tankçı Kurmay Albay Cumhur Mustafa Kıcanaoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Güngör Karakoç, İl Jandarma Komutanı Albay Şahin Karakaş, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın ve çok sayıda asker aileleri katıldı. Kısa dönem askerler, Türk bayrağı ve tüfeklerin üzerine ellerini koyarak yemin ettikten sonra aileleriyle hasret giderdi.

 

“ONLARLA NE KADAR ÖVÜNSENİZ AZDIR”

 

Yemin töreninde konuşan Tekirdağ İl Jandarma Komutanı Albay Şahin Karakaş, "Yaklaşık 4 hafta önce bu kutsal ocağa gönderdiğiniz evlatlarınız, temel askerlik eğitimini tamamlamış olarak ettikleri yeminle, vatan savunmasında görev almaya ve verilecek her vazifeyi yerine getirmeye hazır olduklarını belirtmişlerdir. Ne mutlu sizlere ki, asil Türk milletine böyle Mehmetçikler hediye ettiniz. Onlarla ne kadar övünseniz azdır. Biliyorum ki sizler bugün, asker anası, asker babası, asker eşi, kardeşi ve yakınları olmanın haklı gurur ve heyecanını yaşıyorsunuz. Bin bir güçlükle yetiştirip bizlere emanet ettiğiniz evlatlarınız, bu ocağa adım attıkları andan itibaren bizim de evlatlarımız olmuşlardır. Onları en az sizin kadar sevip koruyacağımızdan ve daha bilgili, daha donanımlı, daha sağlıklı olarak tekrar size teslim edeceğimizden emin olunuz"diye konuştu. Yemin töreninin ardından Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, eğitim ve spor alanında başarılı olan ve birliğe ilk katılan erlere ödül verildi.

 

Haber/Esengül ÖZDEMİR


0282 726 91 91
0282 747 65 10