Kariyer günlerinin konuğu İlyas Kum oldu

Gülerçin Koleji tarafından kariyer günleri kapsamında düzenlenen etkinliğin konuğu bu kez  Makine Yüksek Mühendisi ve B/S/H Türkiye Direktörü İlyas Kum oldu.

Çerkezköy 30.11.2018 17:18:00 0
Kariyer günlerinin konuğu İlyas Kum oldu

Etkinlikte açılış konuşmasını yapan Gülerçin Koleji Müdürü Ömer Kürklü; “Meslek seçimi kişinin yaşamında vermiş olduğu en önemli kararlardan biridir. Meslek seçmek yaşam biçimini seçmek demektir. Kendine uygun meslek seçmiş olan kimseler işlerini severek yapmakta, mutlu ve verimli kişiler olarak meslek yaşamlarını sürdürmekte, ülke ekonomisine katkıda bulunmaktadırlar. Şüphesiz ki, iyi bir gelecek için iyi bir mesleğe ihtiyacımız var. Gülerçin Koleji olarak bu bilincin farkındayız. Gülerçin Koleji olarak bu kariyer günümüzün amacı, gerçek bilgi ve önerilerle öğrencileri gelecekleri ile ilgili motive etmek, mühendislik mesleğini öğrencilerimize tanıtmak ve bu meslekte nasıl kariyer yapılabileceğini birinci ağızdan öğrencilerimize aktarmaktır” dedi.

 

BİLGİ VE TECRÜBELERİNİ AKTARDI

 

Mesleği hakkında bilgi ve tecrübelerini öğrencilere aktaran B/S/H Türkiye Direktörü Sayın İlyas Kum 1970 yılında KATÜ Makine Mühendisliği’nden mezun olup daha sonra Makine Anabilim Dalında yüksek lisans yaptığı süreci öğrencilerimizle paylaşarak öğrencilere bu süreci onlarında başarabileceğini vurguladı.

 

BAŞARI ÖYKÜSÜNÜ AKTARDI

 

B/S/H Türkiye Direktörlüğü’ne uzanan başarı öyküsünü de öğrencilerle paylaşan İlyas Kum,B/S/H Türkiye Direktörü olana kadar yaklaşık 16 yıl boyunca B/S/H firmasında ar-ge kısmında, üretim kısmında mühendislikler ve kampüs yönetim direktörlüğü yaptığının altını çizerek kariyer basamaklarını bir bir çıktığını vurguladı.

 

ÖĞRENCİLERİN SORULARINI YANITLADI

 

Öğrencilere sanayinin dijitalleşme sürecini ve yeni iş imkânlarının doğmasından ve gelecekteki mesleklerden bahseden B/S/H Türkiye Direktörü İlyas Kum, öğrencilerin sorularını yanıtladı. Kariyer günü etkinliği Okul Müdürü S Ömer Kürklü ’nün İlyas Kum’a plaket sunumu ile sona erdi.

 

Haber: Melek ELMA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10