"İnovatif Çevre Dostu Ürün" ödülü Arçelik'in oldu

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Arçelik Fabrikası, pet şişe kullanarak geliştirdiği Geri Dönüşümlü Çamaşır Makinesi Kazanı ile İstanbul Sanayi Odası tarafın

Çerkezköy 2.12.2018 15:26:00 0

Döngüsel ekonomide Türkiye’nin öncü şirketi olduklarını kaydeden Arçelik CEO’su Hakan Bulgurlu; Atıkların kaynağından önlenmesi ve atık yönetiminde yoğun çalışmalar sürdürüyoruz. Bu kapsamda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mızın Sıfır Atık projesine de destek veriyoruz. Plastik atıklar doğada çok zor çözündüğü için ekosisteme büyük risk oluşturuyor. Arçelik Ar-Ge laboratuvarlarında geliştirilen Geri Dönüşümlü Çamaşır Makinesi Kazanı’nda ürün başı 60 PET şişe kullanıyoruz. Yüksek performanslı ve çevreci bu ürünün üretim sürecinde yılda 25 milyon PET şişeyi geri dönüştürüyoruz” dedi.

 

160 BİN ÜRÜNÜ GERİ DÖNÜŞTÜRMEK ÜZERE TOPLADI

 

Plastiklerin geri kazanımı çevreyi korurken; malzeme maliyetlerini düşürdüğünü, hammaddede yurt dışına bağımlılığı azalttığını ve enerji tasarrufu sağladığını ifade eden Bulgurlu,  Böylelikle bu ürünle, milli ekonomimize katkı sağlamanın da gururunu yaşıyoruz” dedi. Arçelik’in “Dünyaya Saygılı, Dünyada Saygın” vizyonu doğrultusunda Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaların (AEEE) ekonomiye geri kazandırılması amacıyla 2014 yılında Eskişehir ve Bolu’da olmak üzere 2 ayrı AEEE geri dönüşüm tesisi kurduğunu kaydeden Bulgurlu; “Şirket, kampanyalar düzenleyerek enerji ve su verimsiz ürünleri topluyor, tesislerinde geri dönüştürerek ekonomiye geri kazandırıyor. Eylül ayında başlattığı değişim kampanyalarında şu ana kadar 160 bin ürünü geri dönüştürmek üzere topladı” dedi.

 

Haber: Esengül ÖZDEMİR


0282 726 91 91
0282 747 65 10