"Engelli olmak suç değildir"

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla dernek başkanlarını ağırladı. Engelli olmanın bir suç, bir kabahat, utanılacak bir durum olmadığını kaydeden Val

Tekirdağ 3.12.2018 13:35:00 0

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Yılmaz ile birlikte AÇSHİM Umut Yıldız Çocuk Evi, Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı ( ZİÇEV), Trakya Engelli Haklarını Koruma ve Geliştirme Derneği (TEDER), Sakatlar Derneği Tekirdağ Şubesi, Engelsiz Yaşam Derneği, Tekirdağ Otistik Çocukları Koruma Derneği (TOÇOKDER), Ayyıldız Derneği  başkanları, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım’ı ziyaret etti.

 

BUNU BU ŞEKİLDE KABUL EDECEĞİZ

 

Engelli olmanın bir suç, bir kabahat, utanılacak bir durum olmadığını kaydeden Vali Yıldırım; “Allah’ın verdiği bir durumdur. Bunu bu şekilde kabul edeceğiz” dedi.

 

 ENGELLİ VATANDAŞLAR TOPLUMA EMANET

 

Engelli vatandaşların topluma emanet olduğunu ifade eden Vali Yıldırım; Bizim, engellilerimizle çok iyi ilgilenmemiz lazımdır. Onların hayatlarını olabildiğince kolaylaştırmak için elimizden gelen bütün imkânları seferber etmeliyiz. Engellileri, hiçbir engeli yokmuş gibi toplumun içerisinde yaşayan bireyler olarak görmemiz lazımdır. Bildiğiniz gibi devletimiz epeyce bu konularda mesafe kat etti. Eskiden aileler, engelli çocuklarını evlerinde saklarken artık dışarı çıkarıyorlar, eğitim almalarını sağlıyorlar” dedi.

 

TOPLUMUN İÇERİSİNDE YAŞAYABİLMEK ENGELLİLERİN EN DOĞAL HAKKI

 

Hayata katılabilmek, toplumun içerisinde yaşayabilmek engellilerin de en doğal hakkı olduğunu ifade eden Vali Ylıdırm; “Bunu aslında hiç söylemeye bile gerek yoktur. Engelli olan ve engelli olmayan, kadın ve erkek ortak bir yaşam oluşturmamız lazımdır. Böyle bir dünya arzu ediyoruz. Böyle bir dünyaya gözümüzü açmak istiyoruz. Tüm engelli vatandaşlarımızın toplumun içerisinde hayatlarını daha rahat bir şekilde sürdürebilmeleri için herkesin elinden geleni yapması gerekiyor. Tabi ki belediyelere çok iş düşüyor. Belediyelerimizin bu anlayışla, bu bilinçle hareket etmesi gerekiyor” dedi.

 

 EKSİKLERİMİZİ TAMAMLAMA GAYRETİ İÇERİSİNDEYİZ

 

Kamu binalarını erişilebilir hale getirme gayretlerinin devam ettiğini ifade eden Vali Yıldırım; “Eksiklerimiz mutlaka var. Eksiklerimizi tamamlama gayreti içerisindeyiz. AVM’lerinde bu bilinçle yapılması lazımdır.   Caddelerimizin, sokaklarımızın bu bilinçle inşa edilmesi lazımdır. Hatta aklımıza gelen her yerin bu anlayışla düzenlenmesi lazımdır. Eğer bunları yapabilirsek engellilere olan borcumuzu bir nebze olsun ödeyebilmiş oluruz” şeklinde konuştu.

 

Haber: Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10