"Ne oldum deme, ne olacağım de"

Çorlu'da bir araya gelen engelliler, toplumda yok sayıldıklarını ellerinde pankartlarla protesto etti. Çorlu Sakatlar Derneği tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Omurtak Caddesi üzerinde bulu

Çorlu 3.12.2018 14:12:00 0

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu Sakatlar Derneği Başkanı Canan Yurdseven ile birlikte dernek yönetimi ve üyelerinin katıldığı törende konuşan Dernek Başkanı Canan Yurdseven, engellilerin hak ettiğini alamadığını ifade ederek, "Dünyanın birçok ülkesinde milyonlarca engelli toplumdan dışlanmış, en temel hizmetlere ve haklara ulaşamaz haldedir. Sınırlı sayıda ülke dışında engelliler toplumda yok sayılmakta, farklı görülmekte, ama daha ötesi yanlış inanışların mağduru olmaktadır. İnsan olarak görülmeyen, sayılmayan engelliler her türlü yokluk ve yoksunluğun içine sürüklenmekte, aileleri çaresiz, çözümsüz bırakılmaktadır. Özel bir hukuk düzenlemesine bile ihtiyaç olmadan aslında hepimiz insanız, insan olarak doğduğumuz andan itibaren herkesle eşit olmalıyız. Ama yaşam bu hakkı bize vermemektedir. Biz engelliler hemen her yerde farklı, toplum içinde öteki durumuna itilmekteyiz" ifadelerine yer verdi.

 

“YAŞIYORSAM BENDE VARIM”

 

Programa katılan engelli vatandaşlar, ellerinde 'yaşıyorsam bende varım, kalbimde engel yok, ne oldum deme, ne olacağım de' yazılı pankartlar taşıdı.

 

Haber: Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10