"Engelliler sadece bir gün değil, her gün hatırlanmalı"

3 Aralık Dünya Engelliler Günü tüm Türkiye'de olduğu gibi Çerkezköy'de de kutlandı. Çelenk sunma töreni ile başlayan kutlama programı, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesiâ€

Çerkezköy 3.12.2018 17:19:00 0

Çerkezköy’de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla çelenk sunma töreni düzenlendi.  Törene Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ve gaziler ile Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa As katıldı. Dün saat 12:30’da düzenlenen törende Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, şube yönetimi, şube üyeleri ile birlikte Cumhuriyet Meydan’ındaki Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

 

“SAKAT OLMAYI BİZ İSTEMEDİK”

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan çelenk sunma töreni çelenk sunumunun ardından Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya’nın günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti.  Çetinkaya, “Senede bir gün de olsa Engelliler Günü bugün. Engelliler Günü bir gün değil her zaman hatırlanmalı.   Sakat olmayı biz istemedik. Bu farklı evlilik kültürleri ile bazı olaylar bizi engelli yaptı.  Bizim isteklerimiz bizim için değil. Engelli olmayan her sağlıklı kişinin birer potansiyel engelli adayı olabileceği düşüncesiyle onlar için istiyoruz. Gelecekte onlar da engelli olabilir. Tüm engelli kardeşlerimizin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyor, her şeyin gönlünüzce en iyi şekilde olmasını diliyorum” dedi.  Çetinkaya’nın konuşmasının ardından günün anısına Atatürk anıtı önünde hatıra fotoğrafı çekildi.

 

MÜZİK GRUBU ÖĞRENCİLERİ GÖSTERİLERDE BULUNDU

 

Kutlama programı kapsamında Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi’nde saat 14.30’da düzenlenen etkinlikte Yansı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri ve Çerkezköy Doğa Koleji müzik grubu öğrencileri gösterilerde bulundu.

 

VELİLER DE EŞLİK ETTİ

 

Yansı Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinin gösterilerini sunmasının ardından Çerkezköy Doğa Koleji Müzik Grubunda yer alan öğrenciler sahne aldı. Müzik Grubunda yer alan öğrenciler günün sevilen şarkı ve türkülerini koro ve tek solo olarak seslendirirken, öğrencilerin seslendirdiği eserlere etkinlikte hazır bulunan engelli çocukların velileri de eşlik etti.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Etkinliğe Doğa Koleji Müzik grubu ile Doğa Koleji İlkokul Müdürü Hüseyin Daş, Müzik Öğretmeni Gamze Tuncer,  Türkçe Öğretmeni Süleyman Karakulak, Halkla İlişkiler Müdürü Tayfun Dalgıç ve Tesis Müdürü Cenk Akdeniz katıldı. Program sonunda Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya 3 Aralık Engelliler Günü kutlamalarında kendilerine katkı ve destek sağlayarak yanlarında olan Çerkezköy Doğa Koleji’ne ve Yansı özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi’ne teşekkür etti.  

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10