"Yarını İnşa Et"

Tekirdağ'da Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) tarafından öğrenciler ve öğretmenleri için "Yarını İnşa Et" adıyla tasarlanan Eğitim ve Dijital Dönüşüm programı kapsam

Tekirdağ 4.12.2018 13:24:00 0

Tekirdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 2 gün yapılan eğitime gönüllü olarak katılan 35 öğretmene, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı tarafından Robotistan’ın katkılarıyla teknoloji kiti verildi.

 

ÖĞRETMENLERE BİLGİ VERİLDİ

 

Yapılan eğitimde gönüllü öğretmenlere arduino ve arduino IDE konularında bilgi verilmesinin ardından  Set-Up ve Loop fonksiyonları tanıtımı yapılarak, basit kullanımı gösterildi. Blink, Buton, Led, Potansiyometre uygulamaları yapıldı.  

 

PROTOTİP ROBOTLAR YARIŞTIRILDI

 

Yapılan eğitimin sonunda ortaya çıkarılan prototip robotlar yarıştırıldı. Dereceye giren robotların sahiplerine madalya ve tüm eğitime katılan öğretmenlere belgeleri Tekirdağ İl Milli Eğitim Şube Müdürvekili İbrahim Çakal tarafından verildi.

 

TÜRKİYE TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VAKFI’NA GÖNDERİLECEKLER

 

Eğitim sonrasında 1 hafta içerisinde eğitim alan öğretmenler tarafından 9., 10. ve 11. sınıf öğrencilerinden oluşturulacak 5 ekibin hazırlanan projeler ile çalışır prototipleri yarıştırılmak üzere Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı’na gönderileceği belirtildi.

 

Haber: Esengül ÖZDEMİR


0282 726 91 91
0282 747 65 10