"Yara Bakım Eğitimi İle Yaralara Merhem Olacağız"

Trakya Kalkınma Ajansı 2018 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında "Yara Bakım Eğitimi İle Yaralara Merhem Olacağız" eğitimi Tekirdağ Devlet Hastanesi'nde yapıldı.

Tekirdağ 5.12.2018 15:49:00 0
"Yara Bakım Eğitimi İle Yaralara Merhem Olacağız

Basınç yaralarının, tüm dünyada sağlık çalışanlarının yoğun çaba içinde olduğu önemli bir sağlık sorunu olduğunu kaydeden Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri,  Basınç yaralarının tedavisi güç ve maliyeti yüksektir. Bu nedenle en etkin ve ucuz tedavi, önlemektir. Bu amaçla, Trakya Kalkınma Ajansına Temmuz-Ağustos dönemi teknik destek başvurusunda bulunduk ve yara bakım eğitimimize destek almaya hak kazandık. Eğitim Kurumumuz Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezine, eğitimimizin etkili ve verimli geçmesini sağlayan Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Savcı ve Dr. Öğr. Üyesi Kevser Karacabay'a ve projemize destek veren Trakya Kalkınma Ajansı’na teşekkür ediyoruz.” dedi.

 

50 KİŞİ BELGE ALMAYA HAK KAZANDI

 

Yara Bakımı Önleme, Stoma Hemşireliği konularında kanıt temelli uygulamalara yönelik bilgi ve becerilerin arttırılması amacıyla, 2 grup şeklinde, her gruba 28 saat toplam 56 saatlik eğitim verildi. eğitime katılan 50 kişi bu eğitimi tamamlayarak belge almaya hak kazandı.  Belge törenine Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Vekili Uzm. Dr. Aykut Demirkıran, Personel/Destek Hizmetleri Başkanı Zafer Soykırlı ve hastane yöneticileri katıldı.

 

Haber: Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10