84. yıldönümü törenle kutlandı

Kadın Hakları Günü ve Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının verilişinin 84. yıldönümü dolayısıyla Malkara'da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Malkara 5.12.2018 16:04:00 0
84. yıldönümü törenle kutlandı

Etkinlikler kapsamında Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Halk Park‘ta kadınlarla düzenlenen kahvaltı programında bir araya geldi.

 

KATILIM YOĞUNDU

 

Bugün saat 10:00’da düzenlenen kahvaltı programına; CHP Malkara İlçe Başkanı Hülya Ertan, Belediye Meclis Üyeleri Nuran Başkütük, Selma Şentürk, Selma Yalçın, Malkara Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Nurdan Altay Güngör, ADD Malkara Şube Başkanı Lerzan Baykal, Malkara Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Aynur Çeşmeliler, Malkara Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Meclis Üyesi Fatma Yalçın ve Geçmiş Dönem Belediye Meclis Üyesi Hatice Kaya katıldı.

 

“TÜM KADINLARIMIZIN KADIN HAKLARI GÜNÜ’NÜ KUTLUYORUM”

 

Kahvaltı programında konuşan Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul; “Kadın hakları açısından yasalarca elde edilen haklar kadar, kadının gelişmesini engelleyen zihinlerdeki düşünce yapılarını değiştirebilmeyi başarabildiğimiz yarınlar temennisiyle, tüm kadınlarımızın Kadın Hakları Günü’nü kutluyorum.” dedi.

 

ÇELENK SUNMA TÖRENİ DÜZENLENDİ

 

Öte yandan Türk Kadınlar Birliği Malkara Şubesi tarafından Türk kadınının seçme ve seçilme hakkını elde edişinin 84. yıldönümü dolayısıyla Atatürk Anıtı önünde tören yapıldı.  Törene; Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, AK Parti Malkara İlçe Başkanı Gökhan Şentürk, CHP Malkara İlçe Başkanı Hülya Ertan, Belediye Meclis Üyeleri, Nuran Başkütük, Selma Yalçın Selma Şentürk, Belediye Başkan Yardımcıları Bahaettin Cömert, Celal Yılmaz, CHP Malkara Kadın Kolları Başkanı Neslihan Kökten, Türk Kadınlar Birliği Kurucu Başkanı Zeynep Bakla, stk başkanları ile temsilcileri, basın mensupları, dernek başkanları ile temsilcileri, daire müdürleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

 

GÜNÜN ANLAM VE ÖNEMİNİ BELİRTEN KONUŞMALAR YAPILDI

 

Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan tören, saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Belediye Meclis Üyeleri Selma Yalçın, Selma Şentürk ve Nuran Başkütük’ün günün anlam ve önemini belirten konuşmalarını yapmasının ardından tören programı son buldu.

 

KADINLARA KARANFİL VERDİ

 

Çelenk sunma töreninin ardından Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul Türk Kadınlar Birliği Malkara Şubesi dernek binasını ziyaret ederek, Türk kadınının seçme ve seçilme hakkını elde edişinin 84. yıldönümünü kutladı. Çelenk töreni öncesi Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul ve CHP Malkara İlçe Başkanı Hülya Ertan törene katılan kadınlara karanfil verdi.

 

Haber: Mayil SEYMEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10