Süper Lig'de yeni lider Kapaklıspor

Tekirdağ Süper Amatör Ligde 10.hafta karşılaşmaları sonucunda liderlik el değiştirdi. Deplasmanda Ergenegücü Ulaşspor'u iki golle geçen Kapaklıspor, lider Çorlu Kültürspor'un evinde mağl

6.12.2018 16:03:00 0
Süper Lig

Tekirdağ Süper Amatör Ligde hafta sonunda birbirinden zorlu karşılaşmalar oynanırken, zirvede yer alan iki ekip puan kaybı yaşadı.

 

LİDERLİĞE YÜKSELDİ

 

Haftaya üçüncü sırada giren Kapaklıspor Pazar günü Ulaş Sahası’nda Ergenegücü Ulaşspor’a konuk oldu. Rakibi karşısında maça mutlak galibiyet parolası ile giren Kapaklıspor ilerleyen bölümlere doğru geliştirdiği atakta Gurur Şanlı ile golü bularak karşılaşmada öne geçmesini bildi. Gelen golle birlikte büyük moral bulan Kapaklıspor kalan dakikalarda ikinci gol için yüklenirken, Ergenegücü Ulaşspor ise beraberlik golünü aradı. İlk devrenin kalan dakikalarında gelişen ataklardan gol çıkmayınca ilk devre Kapaklıspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı. Müthiş bir çekişmenin yaşandığı karşılaşmanın uzatma dakikalarında Ergenegücü Ulaşspor beraberlik için yüklense de ikinci golü kalesinde gördü. Savunmada hata yapmayan Kapaklıspor geliştirdiği atakta Burak Güngör ile bir gol daha bularak karşılaşmadan da 2-0 galip ayrıldı.  Lider Çorlu Kültürspor’un evinde 100.Yılspor’a kaybetmesi, Marmaraereğlisi Belediyespor’un ise deplasmanda Büyükyoncalıspor ile berabere kalmasının ardından Kapaklıspor bu galibiyet ile puanını 22 yaparak liderlik koltuğuna oturdu.

 

BÜYÜKYONCALISPOR UZATMALARDA YIKILDI

 

Tekirdağ Süper Amatör Ligde alt sıralardan kurtulmaya çalışan Büyükyoncalıspor hafta sonunda evinde ikinci sıradaki Marmaraereğlisi Belediyespor’u konuk etti. Saray Sahası’nda Pazar günü oynanan karşılaşmaya her iki takımda üç puan parolası ile başladı. Güçlü rakibi karşısında cesur bir futbol ortaya koyan Büyükyoncalıspor Emre’nin ayağından bulduğu golle karşılaşmada öne geçti. İlerleyen bölümlere doğru her iki takımında geliştirdiği ataklardan gol çıkmayınca ilk devre Büyükyoncalıspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı. Büyükyoncalıspor kalesini abluka altına alan konuk ekip Marmaraereğlisi Belediyespor kaydettiği golle skoru eşitlemesini bildi. Müthiş bir çekişmenin yaşandığı karşılaşmanın son dakikaları ise büyük çekişmeye sahne oldu. Karşılaşmanın 86’ıncı dakikasında tecrübeli golcüsü Sinan ile bir kez daha öne geçen Büyükyoncalıspor oyuncuları ikinci golün ardından büyük sevinç yaşadılar. Oyundan kopmayan konuk ekip Marmaraereğlisi Belediyespor uzatma dakikalarında bir gol bularak ikinci kez beraberliği sağladı. Uzatmaların son dakikalarında başka gol sesi çıkmayınca takımlar sahadan 1’er puanla ayrıldı. Büyükyoncalıspor puanını 8’e yükseltirken, 21 puana çıkan Marmaraereğlisi Belediyespor ise üçüncü sıraya geriledi.

 

SARAY BELEDİYESPOR YÜKSELİŞİNİ SÜRDÜRDÜ

 

Tekirdağ Süper Amatör ligde son haftaların yükselişte olan takımı Saray Belediyespor deplasmanda Muratlı Belediyespor’u tek golle geçti. Muratlı Sahası’nda oynanan karşılaşmanın ilk devresi golsüz eşitlik ile tamamlandı. Karşılaşmanın ikinci devresinde kontrolü eline alan Saray Belediyespor 63’üncü dakikada Onur Varol’un ayağından bulduğu golle karşılaşmada öne geçmesini bildi. Kalan dakikalarda üstünlüğünü sürdüren Saray Belediyespor karşılaşmadan da 1-0 galip ayrılıp üst üste üçüncü maçını da kazanmasını bildi. Bu sonuçla puanını 22’ye çıkaran Saray Belediyespor, averajla ikinci sıraya yükseldi.

 

MALKARA DERBİSİ SAĞLAMTAŞSPOR’UN

 

Tekirdağ Süper Amatör Kümede Malkara derbisinde Sağlamtaşspor ile Malkara 14 Kasımspor karşı karşıya geldi.  Hakemin düdüğüyle birlikte maça başlayan taraf Sağlamtaş Spor oldu. Karşılıklı atakların olduğu ve oyunun çekişmeli geçtiği ilk yarıda her iki takım da aradığı golü bulamadı ve ilk yarı 0-0 berabere bitti. Maçın ikinci yarısında oyuna daha istekli başlayan taraf Malkara 14 Kasımspor oldu fakat aradığı golü bir türlü bulamadı. İkinci yarının ortalarından sonra maç sertleşti. “Malkara Derbisi”nde Malkara 14 Kasım Spor kırmızı kart gördü ve sahada 10 kişi kaldı. Uzun toplar ile kontra ataklar bulan Sağlamtaşspor geliştirdiği ataklarda iki gol bulmasını bildi. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan ise başka gol çıkmayınca karşılaşma da Sağlamtaşspor’un 2-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı. Ligin 10’uncu haftasında bu maç sonrası Malkara 14 Kasımspor 15 puanla 8. sırada, Sağlamtaşspor ise 16 puanla haftayı 7. sırada tamamladı. 

 

LİDER EVİNDE MAĞLUP

 

Haftaya lider durumda giren Çorlu Kültürspor evinde 100.Yılspor’u konuk etti. Maça mutlak galibiyet parolası ile başlayan ev sahibi ekip ilk dakikalarda istediği pozisyonları bulmakta zorlandı. İlerleyen bölümlere doğru rakibinin yüklendiği dakikalarda organize ataklar geliştiren 100.Yılspor kaydettiği golle öne geçmesini bildi. Rakibi karşısında iyi oynamasına rağmen mağlup duruma düşen Çorlu Kültürspor kalan dakikalarda beraberlik için geliştirdiği ataklarda istediğini elde edemedi. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada konuk ekip 100.Yılspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı. Çorlu Kültürspor 21 puanla üçüncü sıraya gerilerken, 100.Yılspor ise puanını 16’ya çıkarttı.

 

1461 MORAL BULDU

 

Ligde alt sıralardan kurtulmaya çalışan iki ekip Çorluspor ile 1461 Karadenizspor karşı karşıya geldi. Rakibi karşısında maça etkili başlayan ev sahibi ekip 1461 Karadenizespor ilerleyen bölümlerde kaydettiği golle öne geçmesini bildi. Çorluspor ise beraberlik için ataklar geliştirse de bir türlü beraberlik sayısını bulamadı. Üst üste goller bulara moral bulan 1461 Karadenizspor karşılaşmadan da 3-1 galip ayrılmasını bildi. 1461 Karadenizspor bu galibiyet ile puanını 12 yaparak rahat nefes alırken, Çorluspor ise altı puanda kaldı. Kapaklı Sitespor ise Çerkezköy Doğanspor’un ligden çekilmesinin ardından haftayı 3-0’lık hükmen galibiyet ile kapatmasını bildi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10