Alkaya: Biz halkımızın tarafındayız

Cemalettin Turlin başkanlığındaki İYİ Parti Çerkezköy İlçe Yönetimi'nin geçtiğimiz hafta feshedilmesinin ardından Yasemin Erseçkin ilçe başkanı olarak görevlendirildi. Atama toplantısı

Çerkezköy 6.12.2018 16:40:00 0
Alkaya: Biz halkımızın tarafındayız

İYİ Parti Çerkezköy Seçim Bürosu’nda önceki akşam saat 20:30’da partililerle bir araya gelen İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya, Cemalettin Turlin başkanlığındaki Çerkezköy İlçe Yönetiminin Genel Merkez tarafından feshedilmesinin ardından Altın Erseçkin ilçe başkanı olarak görevlendirildi.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Atama toplantısında İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya, il yönetimi, İYİ Parti Çorlu İlçe Başkanı M. İlker Atasever ve ilçe yönetimi, İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin ve ilçe yönetimi, İYİ Parti Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Ali Çolak ve bir grup partili katıldı.

 

TEŞKİLAT FESHEDİLDİ

 

Haziran seçimlerinden aday adayı başvuruları ve adaylık sürecinden doğan teşkilat içindeki boşluklardan ve 31 Mart yerel seçimlerinde aday adayı olacak arkadaşların olacak olmasından dolayı teşkilat içinde herhangi bir boşalmaya sebebiyet vermemek için genel merkezin tavsiye niteliğindeki kararıyla teşkilat’ın yenilenmesine gidildiğini kaydeden Alkaya; “ 81 il başkanları ile başlayan ve daha sonra ilçe teşkilatlarımızla süregelen bu süreçte Tekirdağ il teşkilatı olarak 11 ilçe teşkilatımızın 7 tanesi istifa vererek bu yenileme sürecine girdi. 4 tane teşkilatımızdan da 2 tanesi Çerkezköy ve Muratlı genel merkezimizin tasarruf kararıyla ve yaptırım kararıyla kapatılıp tekrar kurucu teşkilat olarak bugün görevine başlayacaktır” dedi.

 

KENDİMİZİ KİMSEYE İSPAT ETME NOKTASINDA DEĞİLİZ

 

24 Haziran seçimlerinde İYİ parti’nin 5 buçuk milyon oy aldığını anımsatan Sertaç Alkaya ,“Kimseye ispat etme noktasında değiliz. Biz kendimizi halka ispat etme noktasında yola çıktık. Çok şükür halkımız bize 5 buçuk milyon oy vererek bizi meclise taşıdı. 40 tane milletvekilimiz mecliste en çok soru önergesi vererek, en fazla önerge veren milletvekilleri oldu. Grup toplantısında iktidarın ortağı olan parti çıkıyor Oslo sürecini anlatıyor. Akil adamların Oslo’da ne işi var diye soruyor. Bunu sanki bize soruyor. Benim iş ortağım gitmedi oraya, Millet İttifakının ortakları göndermez onları oraya. Kendi ortağı gönderdi. Bunlara hesap soramıyor. Mecliste vatandaşı kandırma noktasında suni gündem yaratmaya çalışıyor. Ve tam seçim üzerinde milliyetçilik söylemleri üzerinden yapmaya çalışıyorlar. Akabinde bir şey daha diyor. ‘İYİ Parti’nin vermiş olduğu soru önergelerini zaman israfı ve kağıt parçası olarak niteledi. Fetö’nün siyasi kanalının araştırılması zaman israfı mıydı? İYİ Parti araştırılsın diye önerge verdi ve evet oyu kullandı. AKP ve MHP red verdi, HDP çekimser verdi, CHP evet dedi. Bu arkadaşlar 24 Haziran’dan önce bizi fetöcülükle suçlamışlardı, itham etmişlerdi. Madem öyle biz araştırın diyoruz. Emeklilikte yaşa takılma mı zaman israfı ve kağıt parçası? İYİ Parti evet dedi, AKP red verdi, MHP çekimser davrandı. HDP çekimser dedi. CHP evet dedi. Askerlerimizin donarak şehit olmasının araştırılması ile ilgili bir önerge verdik. Yine aynı ekip red ve çekimser verdi. Bunlara biri daha ilave oldu, HDP çekimser verdi. CHP ve İYİ Parti evet oyu verdi. Bunları sıraladığımız zaman suni gündemlerle uğraşan bir parti olmadığımızı, halkın sorunlarına direkt temas eden, bunların çözüm önerilerini dahi sunan bir parti olduğumuzu gösteriyoruz. Bu ittifakın küçük ortağını rahatsız ediyor. Diyor ki bunlar zaman kaybı. Bir tane soru önergesini siz getirin, halkın menfaatine olan soru önergesi getirin, bakın bakalım biz o zaman red mi vereceğiz, evet mi vereceğiz? Ama halkın menfaatine olan soru önergesi yok. Neymiş efendim bir tane vermişler, af çıksın. Onunla ilgili de taslaklarınızı sunun dedik. Bu sefer büyük ortaktan geri döndü. Bu, ittifakın parçalanmasına kadar gitti. Ama önümüzde yerel seçimler var. Bir dostluğun kurulması gerekiyor. HDP ile AK Parti müzakere yapamadı. Baktılar anketler kötü gidiyor. Yine MHP ile devam ediyorlar” dedi.

 

KADINLARIN MUTFAKLARI YANGIN YERİNE DÖNDÜ

 

Meral Akşener’in “Halkın yararına olan bir tane soru önergesi getirin, biz de bunu değerlendirelim” sözünü hatırlatan Alkaya “Bir tane soru önergesi yok. Şu gündemlerle uğraşıyorlar. Yeni bir terör örgütü daha oldu. Soğan terör örgütü. Kadınların mutfakları artık yangın yerine döndü. Ev yanıyor, ama kimse bunlarla ilgilenmiyor. Yatıp kalkıp ittifak nasıl yapılacak diyorlar. Abbas yolcu olduğundan dolayı artık ne yapacaklarını şaşırdılar. İktidar olmak için yerel seçimlerle gelen bir parti yerel seçimlerle artık bu ülkenin yakasından sıyrılıyor. Bizim yapmamız gereken tek şey suni gündemlerle, boş muhabbetlerle uğraşmak yerine, halkımızın sorunlarını dile getirecek işler yapmak lazım. İYİ parti olarak Tekirdağ’ın şansı var. Bir tane milletvekili var. 40 tane milletvekilimiz 400 milletvekili gibi çalışıyor, soru önergeleri ile halkın sorunlarını dile getiriyor. Tekirdağ’ın bütün sorunlarıyla ilgili teşkilatlar olarak bizler bilgi veriyoruz. Artık mızrak çuvala sığmıyor. Halkımız bunu net bir şekilde görmeye başladı. İş adamlarımız ciddi bir şekilde sıkıntı çekmeye başladı. Bunlar ekonomiyi kendi sanal dünyalarında iyi gösteriyorlar fakat halkın cebindeki parayı hiç dikkate almıyorlar. Bu yüzden suni gündemlere dönüş yaptılar” dedi.

 

HİÇBİRŞEY GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ DEĞİL

 

Seçimlerin yaklaştığını anımsatan Alkaya; “Seçimler yaklaştığı zaman karşımıza daha ne gibi suni gündemler çıkaracaklarını hepimiz az çok 16 yıllık bu iktidar döneminde bunları biliyoruz. Hiçbir şey göründüğü gibi değil. Yaşayanlar sizlersiniz. Çerkezköy halkı her şeyi net bir şekilde görüyor. Biz İYİ Parti olarak hiç kimsenin tarafında değiliz, biz halkımızın tarafındayız. Birisi genel iktidar, diğeri de yerel iktidar Tekirdağ olarak bir kayıkçı kavgasına tutuşuyorlar. Çerkezköy’ün sorunlarını dikkate alan bir büyük şehrimiz yok bizim. Çerkezköy’ün sorunlarını dikkate alan bir belediyede yok. Kapaklı’nın sorunlarını dikkate alan bir belediyede yok. Türkiye’nin bir Ovacık beldesi var. Türkiye’de partisinin isminin esamesi okunmuyor. Ama öyle bir hizmet yapmış ki halkına hizmet götürüyor. Bir tane makam arabası yok. Minibüsle gidip geliyor. Bizim büyükşehir belediye başkanımızın özel makam arabası var, bir de arazi arabası var. Tekirdağ’ın her tarafı asfaltsa jeepe niye ihtiyaç duyuluyor. Ama galiba 70 yaşında bir belediye başkanımız olduğu için yüksek arabaya binmesinde fayda var. O yüzden genç belediye başkanlarına ihtiyacımız var. Tekirdağ’ın sorunlarını bilen, sorunlara çözüm üreten belediye başkanlarına ihtiyacımız var. Parti belediye başkanlarına ihtiyacımız yok bizim” dedi.

 

 ASIL BİLGE LİDER MERAL ŞENER

 

 İYİ Parti’nin geçen seçimlerde Çerkezköy’de almış olduğu oy oranının düşük gözüktüğünü ifade eden  Alkaya, “Olabilir. İYİ Parti’nin seçime sokulmaması için yapılan erken seçim olduğunu herkes biliyor. Mecliste İYİ Parti’nin 40 tane milletvekili istenmiyordu aslında, İYİ Parti’nin mecliste olması istenmiyordu aslında. Devlet Bahçeli için bilge lider diyorlar ya, asıl bilge lider Meral Akşener çıktı ve bu oyunu bozdu. Bizler ona bir el mesafesinde uzaksak, o halkına bir el mesafesi kadar uzaksa, bütün sorunlarımızı dile getirebileceğimiz bir yerimiz var bizim. İYİ Parti teşkilatları. Burası kimsenin egolarını tatmin edebileceği bir yer değil. Burası halkın evi. Herkes buraya gelebilir. Bugün burada olmamızın sebebi de yeni teşkilat binamız, parti binamız, yeni ilçe başkanımızın atama belgesini vererek bugün itibari ile Çerkezköy’de seçim startını da vermiş oluyoruz” diye konuştu.

 

SERTAÇ ALKAYA BASININ SORULARINI DA YANITLADI

 

Basın mensuplarının ‘Tekirdağ’da CHP ile ittifak yapılacak mı?’ sorusuna cevap veren İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya “ Genel Merkezimizin CHP ile görüşmeleri devam ediyor. İlk grup görüşmelerinde CHP Tekirdağ’da işbirliği çerçevesine dahil olmasını istememişti. Tekirdağ’da İYİ Parti’yi sevenler, İYİ Parti’ye gönül verenler ciddi bir teveccüh göstererek, Çerkezköy’de de 2 tane aday adayımız var şu anda, bir talepte bulundular. Gitgide de artan bir talebimiz var. Her siyasi parti kendi adayları ile başarılı olmak için yola çıkar. Kendi adayları ile seçimi kazanmak ister. Çünkü söylemler, halka yaklaşımları her partinin farklıdır. İYİ Parti tamamen halka endeksli, halk tarafından kurulmuş bir parti. O yüzden bu değerlendirmeleri genel merkez nezdinde yapıyorlar. Son aldığım bilgi de Tekirdağ ile ilgili herhangi bir görüşmenin olmadığı. Ama genel merkez nasıl bir tasarrufta bulunur, nasıl bir yol haritası çizilir belli olacak” dedi.  

 

HAYRABOLU’DA TEK ADAYIMIZ VAR

 

Alkaya; “11 ilçemizin Genel Merkezden gelen tavsiye niteliğindeki kararla, ki bu ilçelerimiz istifalarla aday adaylığı süreciyle bir boşalma yaşadı. Bununla birlikte 31 Mart yerel seçimlerinde de teşkilatın içinde aday adayı olacak arkadaşlarımız vardı. Yeni yönetime dahil olmak isteyen arkadaşlarımız vardı. Tekrar yeni kadrolar oluşturabilmemiz için genel merkezimizin tavsiye niteliğinde bir kararı vardı. Bu karar doğrultusunda yapılan ön raporlar oldu. 4 teşkilatımız istifasını vermedi. Ankara’dan genel merkezden teşkilat işlerinden sorumlu olan arkadaşlarımız geldiler, inceleme yaptılar. Çerkezköy, Saray, Ergene ve Muratlı’yı incelediler. Çerkezköy ile Muratlı’nın bu konudaki eksiklerin tamamlanması noktasında kendilerine bir süre verildi. Kabul etmediler kendileri de. Genel merkez tarafından değiştirildi. Küskünlükler, dargınlıklar tabi ki olabilir. Ama bu kan davasına gidebilecek bir boyutta değil.i11 İlçemizden de aday adaylarımız var Çerkezköy’den Ali Çolak ile Murat Akay, sadece Hayrabolu ilçemizde tek aday adayımız var” diye yanıtladı. Alkaya sonra Yasemin Altın Erseçkin’e İYİ Parti Çerkezköy Kurucu Başkanlığına atandığına dair atama yazısını takdim etti.

 

İYİ PATRİ BAYRAĞINI ÜST NOKTALARA ÇIKARACAĞIZ

 

İYİ Parti Çerkezköy Kurucu başkanlığına atanan Yasemin Altın Erseçkin atama yazısını aldıktan şu konuşmayı yaptı, “2014 yılında Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener ile ilk karşılaşmamızda bana söylediği şu cümle vardı. ‘Gözlerinin içine baktığımda kendimi senin gözlerinin içinde gördüm. Sende kendimi görmekten mutlu oldum. Bir gün bir parti kurulur ve sen bu partide bir başarı elde edersen, bunu ilk keşfedenlerden olmak isterim’ diye bir sözü vardı. Ben O’nun bana o günden vermiş olduğu güç ve her zaman kalbimde hissettiğim yakın sevgisiyle başta ailemin ve tabi ki bugüne gelirken düşmemen için arkamda bana destek olan tüm arkadaşlarımın desteğiyle bugün burada genel merkezimizin, ilimizin takdiriyle İYİ Parti Çerkezköy teşkilatı bayrağını devraldım. Rabbim inşallah başta aileme, daha sonrasında bana güvenen, bana destek veren, ‘bu kadın bu koltuğa oturursa bunu başarır, Çerkezköy İYİ Parti bayrağını daha güçlü, daha kuvvetli, daha istekli, daha birleştirici toparlar’ diye devreden herkese teşekkür ediyorum. Kimsenin küsmesine izin vermeden, kimsenin darılmasına izin vermeden, tek bir canın, tek bir kalp atışının bile yavaşlamasına izin vermeden, herkesi kucaklayarak birleştirici bir üslupla, birleştirici bir tavırla, küçücük bir kar tanesiyiz şuanda, koca bir çığ gibi büyüyene kadar, beni tanıyanlar çok iyi bilirler ki, hedefe kilitlendiğimde hedefime ulaşmak için, yemem, içmem, uyumam, nefes almam, hedefimi başarmak için and içerim ve bunu başarmak için elimden geleni yaparım. Belediye başkan adaylarımız ve belediye meclis üyesi adaylarımız ile birlikte bizi artık Çerkezköy halkı görmekten bıkacak demeyelim de, diyecekler ki ‘Artık gelmeyin biz size oy vereceğiz’. İnşallah hep beraber daha da büyüyerek İYİ Parti Çerkezköy teşkilatını en çok çalışan parti yapmak istiyoruz” dedi.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10