Deizm konulu konferans düzenlendi

Namık Kemal Üniversitesi ve Tekirdağ İl Müftülüğü işbirliğinde Deizm konusunda konferans düzenlendi.

Tekirdağ 7.12.2018 14:20:00 0
Deizm konulu konferans düzenlendi

NKÜ Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenlenen programa NKÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Keskin, Tekirdağ İl Müftüsü İsmail İpek, Çorlu İlçe Müftüsü Adem Gülmek, Çerkezköy İlçe Müftüsü Veli Vehbi Bardakçı, Saray İlçe Müftüsü Abdullah Eroğlu, akademisyenler, üniversitenin ve kurumların idari personelleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. İlahiyat Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Nedim Yektar’ın okuduğu Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan program İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Keskin’in fakültenin yapmış olduğu ve ileride yapılması planlanan etkinliklerine dair bilgiler vermesiyle devam etti.

 

DEİZM’İN FELSEFESİNİN TARİHSEL GELİŞİMİNİ ANLATTI

 

Programda konuşan NKÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat da “Hidayet bir nasiptir; ama bu nasip konusunda bizlere düşen mutlaka görevler vardır; yani tebliğ etmek, anlatmak, yaşamak önemlidir” dedi. Ardından, İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Gündüz verdiği “Bir İnanç Sapması Olarak Deizm” konulu konferansında “Deizm, dini argümanların anlamsız olduğunu iddia ederek dine dayalı bütün kurumları reddediyor; dolayısıyla ibadeti reddediyor” dedi. Daha sonra Deizm’in felsefesinin tarihsel gelişimini anlattı.

 

GÜZEL AHLAKIN DİNİN TEMEL DEĞERİ OLDUĞUNUN FARKINDA OLMALIYIZ

 

Prof. Dr. Şinasi Gündüz, “Din ve Müslüman kimliği dinin temel kaynaklarından hareketle anlaşılmalı ve öğretilmelidir. Toplumda dini temsilde olumlu rol model olmanın önemine değinerek “Müslümanlar olarak inandığımız değerlerden hareketle bir duruş sergilemek çok önemlidir. İtikat ve ibadet yanında güzel ahlakın da dinin temel değeri olduğunun farkında olmalıyız” dedi.

 

RÖLYEF TABLO VERİLDİ

 

Konferans sonunda NKÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Keskin ve Tekirdağ İl Müftüsü İsmail İpek, Prof. Dr. Şinasi Gündüz’e günün anısına öğrencilerin yaptığı rölyef tablo verildi.

 

KİTAPLARINI İMZALADI

 

Programın ardından Prof. Dr. Sinasi Gündüz, Rektörlük Konferans Salonunda okurları için kitaplarını imzaladı.

 

Haber: Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10