Tekirdağ bölgede en çok ihracat yapan il

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Trakya Bölgesi Ekim ayı ekonomi verilerini değerlendirdi. Şahin, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından yayınlanan Ekim ihracat rakamların

Tekirdağ 7.12.2018 14:36:00 0
Tekirdağ bölgede en çok ihracat yapan il

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından yayınlanan Ekim ihracat rakamlarına bakıldığında Tekirdağ’ın Ekim ayında 88,3 milyon dolar ihracat gerçekleştirerek bölge illeri arasında en yüksek ihracatı yapan il olduğunu kaydeden Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, 2018 yılı ile 2017 yılı Ekim dönemi karşılaştırıldığında, Tekirdağ’ın ihracatının bir önceki yılın aynı dönemine göre yaklaşık 135 milyon dolar artmıştır. Aynı dönemde Kırklareli ili ihracatında ise bir önceki yıla göre 7,7 milyon dolarlık artış meydana gelmiştir. Edirne 2018 yılı Eylül ayında 4,2 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirmiş, bir önceki yılın Ocak-Ekim dönemine göre ihracatında 10,7 milyon dolarlık bir artış olmuştur. Üç ilimizin Ekim ayında yaptığı toplam ihracat 100 milyon doları geçmiştir” dedi.

 

EDİRNE’NİN EN ÇOK İHRACAT YAPTIĞI ÜLKE BULGARİSTAN

 

Bölge illerin ihracat yaptığı ülkelere bakıldığında 2018 Ekim ayı itibariyle Edirne’nin en çok ihracat yaptığı ülkenin Bulgaristan olduğunu söyleyen Şahin Bulgaristan’ı, Arnavutluk, Bosna Hersek, Yunanistan ve Kosova takip etmiştir. Kırklareli ilinin 2018 yılı Ağustos ayı itibariyle en çok ihracat yaptığı ülke ise Angola olmuştur. Angola’yı Malezya, Nijerya, Almanya ve Polonya takip etmiştir” dedi.

 

TEKİRDAĞ’IN EN ÇOK İHRACAT GERÇEKLEŞTİRDİĞİ ÜLKE ALMANYA

 

Tekirdağ’ın 2018 Ekim ayında en çok ihracat gerçekleştirdiği ülkenin Almanya olduğunu ifade eden Şahin; “Tekirdağ’ın en çok ihracat gerçekleştirdiği ülkelerin profiline bakıldığında bu ülkelerin Avrupa ülkeleri olduğu dikkat çekmektedir” dedi.

 

TEKİRDAĞ’DA 59 ŞİRKET KURULDU

 

Şahin, bölgede ekim ayı içerisinde kurulan ve kapanan şirket istatistiklerini bakıldığında  Tekirdağ’da 59, Kırklareli’de 7, Edirne’de ise 14 şirket kurulduğunu; Tekirdağ’da 6, Edirne’de ise 1 şirketin kapandığını kaydetti.

 

Haber: Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10