Hijyen eğitimi verildi

Dr. Aris İstanbul Estetik ve Güzellik Merkezi Çerkezköy ve Çorlu Şubeleri Sorumluları Gözde Toprak ve Başak can öncülüğünde alınan Hijyenik Eğitimi'ne Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi ev sahipliÄ?

Çerkezköy 10.12.2018 15:52:00 0
 Hijyen eğitimi verildi

Pazar günü 14.00-16.00 saatleri arası verilen eğitime Çerkezköy ve Çorlu’da hizmet veren güzellik ve bakım merkezi çalışanları katıldı.  Dr. İstanbul Estetik ve Güzellik Merkezi, hijyenin temizlik önlemlerinin alınmasının bütünü olduğunu belirtti. 

 

HİJYENE DİKKAT EDİLMELİ

 

Zuhal Bora, İşyerinin hijyeni kadar kuaför hijyeninde de çok önemli olduğunu belirterek, “Kuaför hizmetlerinde temel hijyen prensipleri kuaför hizmeti veren kişiler, iş kıyafetleri ile hizmet vermeli. Hizmet vermeden önce ve verdikten sonra ellerin her alanına ulaşılacak şekilde “hijyenik el yıkama yöntemi” ile eller mutlaka yıkanmalı. Hizmet veren kişinin el ve tırnakları da her zaman bakımlı olmalı, yakın hizmet verildiği için özelliklede ağız kokusu ve vücut kokusu konusunda da dikkatli olunmalıdır. Her müşteriye ayrı havlu, örtü ve tek kullanımlık malzemeler kullanılmalıdır. Havlular kullanımdan sonra başka bir kişide kullanılmadan yıkanmaya gönderilmelidir. Her kuaförün yapılan işe göre en az iki takım gereci bulunmalıdır. Bunlardan birisi kullanımda iken, diğer takım bir sonraki müşteri için kullanıma hazırlanmak üzere dezenfekte veya sterilize edilmelidir. Her müşteriden sonra fırçadaki saçlar temizlenmeli, fırça ve taraklar sabun ve suyla yıkanmalıdır. Her saç kesiminden sonra, saçlar süpürülmeli ve kapalı bir kaba atılmalıdır. Yapılan ortam ve malzeme temizliği/dezenfeksiyon işleri günlük, haftalık ve aylık olarak programlanıp, çizelge ile takip edilmeli. Temizlik, dekontaminasyon, dezenfeksiyon ve sterilizasyon işlemlerinde çalışan kişiler mutlaka eldiven kullanmalıdır. Oluşabilecek kazalara karşı, gerekebilecek malzemeler de işyerinde ecza dolabında hazır tutulmalı” dedi.

 

HİJYEN KURALLARINA MUTLAKA UYULMALI

 

Bora, hijyen kurallarına uyulmasının gerektiğini de belirterek, “Salonlarda temizlik ve hijyen kurallarına uyulmadığı taktirde birçok hastalığın bulaşma riski ortaya çıkar. Bunlardan en önemlileri mantar enfeksiyonları ve hepatit virüsüdür. Çalışanların temizlik ve hijyen konusunda bilinçli olması hastalıkların önlenmesi acısından çok ama çok önemlidir. Birçok hastalığın bulaşma riski ortaya çıkar. Bunlardan en önemlileri mantar enfeksiyonları ve hepatit virüsüdür. Çalışanların temizlik ve Hijyen konusunda bilinçli olması hastalıkların önlenmesi acısından çok önemlidir” dedi.

 

KUAFÖRÜN GÖREVİ HANIMLARI GÜZELLEŞTİRMEK

 

Zuhal Bora , her iş kolunda olduğu gibi güzellik ve estetik merkezleri ve kuaförlerin kendilerini devamlı yenilemeleri ve günün koşullarına göre hizmet vermeleri gerektiğini de belirterek, “İş kolumuzdaki iş yeri sahipleri ve çalışanları  kendi bildikleriyle yetinmemeliler ve bu nedenle sanat kültürünü, estetik ve güzellik bilgilerini devamlı  geliştirerek kendilerini devamlı yenileyip, daima iyiyi , güzeli ve yeniliği arayan, çevresini ve toplumu gözleyip iyi tanıyan, araştırıcı,  ayrıca çalışkan ve sır saklayan, etkili ve güzel konuşan, güler yüzlü , iş disiplinine sahip , iş güvenliğine  her zaman dikkat eden, İşyerine ait araç, gereç ve ekipmanların kullanımına da  özen gösteren, sorumluluk sahibi, sosyal yaşantısı ile dürüst, temiz, ciddi ve meslek ahlakına değer veren kişiliğe sahip olmalıdır. Kuaförün görevi ve rolü hanımları daha da  güzelleştirmek, saçlarının bakımlarını onların isteği doğrultusunda en iyi şekilde yapmak” diye bilgiler verdi.

 

SERTİFİKA VERİLDİ

 

Zuhal Bora yaptığı konuşmanın ardında eğitime katılanlara uygulamalı olarak eğitim verdi. Verilen eğitim sonunda uygulama eğitiminde başarılı olan Güzellik ve Estetik Merkezi  Sahipleri, Gözde Toprak, Sibel Sarı, Kübra Çapkın, Buse Kayır, Gölgen Ayşe Avcı, Nur Efşan Acerbaş, Bahar Muratoğlu, Nazan Suzan, Başak Can’a  başarı sertifikası verildi.

 

Haber/Seyit SÜREN 


0282 726 91 91
0282 747 65 10