Dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım "10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü" dolayısıyla düzenlenen "İnsan Hakları" konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren ö

Tekirdağ 10.12.2018 16:25:00 0
Dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi

Vali Yıldırım, ziyarette İnsan Hakları Kurulu Üyeleri ve Süleymanpaşa’daki okullar arasında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.  

 

“ÜLKEMİZDE 3,5 MİLYONUN ÜZERİNDE ÇEŞİTLİ ÜLKELERDEN GELEN GÖÇMENLER VAR”

 

Türkiye’nin insan hakları konusunda bütün dünyaya örnek olduğunu kaydeden Vali Yıldırım; “Yaklaşık 35 milyar doları bulan bir harcamamız vardır.  Ülkemizde 3,5 milyonun üzerinde çeşitli ülkelerden gelen göçmenler var. Bu insanlar daha müreffeh bir hayat için ülkemize geliyorlar. Bizim ülkemiz de bu insanlara kucak açıyor. Ekmeğini paylaşıyor, suyunu paylaşıyor, evini açıyor” dedi.

 

“BAŞKA ÜLKELERDEN GELMİŞ ÖĞRENCİLER VAR”

 

Okullarda Suriyeli öğrencilerin olduğunu anımsatan Vali Yıldırım; “Başka ülkelerden gelmiş öğrenciler var. Ülkemizde bunlara eğitim veriliyor. Sağlık hizmetleri veriliyor. Pek çok yardımlarda bulunuluyor. Türkiye çöl ortasında kalmış bir vaha gibi, gönüllerini açarak hizmet etmeye çalışıyor. Hiç kimseden çıt da çıkmıyor. Avrupalı, sınırlarına duvarlar örüyor, dikenli teller, elektrikli teller çekiyor” dedi.

 

“HİÇ KİMSE YOKSA BİZ VARIZ”

 

İnsanın en doğal hakkının yaşama hakkı olduğunu ifade eden Vali Yıldırım; “İnsanlara yaşama hakkı tanınmıyor ama bu duruma sebep olanlar herhangi bir üzüntü duymuyor. Dünyanın neresinde bir zulüm varsa bizim insanımız bu zulmü en derinlerinde hissediyor. Bu konu, gurur duyduğumuz bir konudur. İnsanlık öldü mü? Diye söylettirmiyoruz. Hiç kimse yoksa biz varız“ dedi.

 

Haber: Mayil SEYMEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10