"Çocuk geniş ailede daha iyi yetişiyor"

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla Çerkezköy Haber Gazetesi'ni ziyaret eden Çerkezköy Müftüsü Veli Vehbi Bardakçı, Edepli ve ahlaklı nesiller yetiştirmek için geniş ailele

Çerkezköy 10.12.2018 16:33:00 0

Çerkezköy Müftüsü Veli Vehbi Bardakçı, İnsan haklarının anayasası’ olarak tanımlanan İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından kabul edilişinin 70. yılı olan 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla Çerkezköy Haber Gazetesi’ni ziyaret etti.

 

“DÜNYAYA İNSAN HAKLARINI GETİREN KUR’AN’DIR”

 

Ziyarette Gazeteci Şaban Kardeş ile görüşen Bardakçı, Kardeş’e Kur’an-ı Kerim ile Prof. Dr. Fatma Asiye Şenat, Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, Dr. Fuat Karabulut ve Sabri Akpolat’ın kaleme aldığı “Peygamberimiz ve Gençlik” kitabını hediye etti.  “Dünyaya insan haklarını getiren Kur’an’dır” diyen Bardakçı; “ Kuran’dan geldiği asır ile ondan önceki asır arasındaki en önemli fark sadece namaz, oruç değildir. Kur’an insan haklarını da beraberinde getirmiştir. İnsan haklarının temeli Kur’an’dır” ifadelerini kullandı.

 

“ANNEYİ, BABAYI, ÇOCUĞU İYİ YETİŞTİRECEĞİZ”

 

Bardakçı; “İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi Kur’an’a ve Hz. Muhammed’in Hicret’in 10’uncu yılında, bir cuma günü öğleden sonra Arafat’ta yaptığı “Veda Hutbesi” konuşmasına çok benziyor” dedi. İnsan hayatında namaz, oruç, zekat tabi ki olacağını kaydeden Bardakçı; “Ama bize öncelikle edep ve ahlak lazım. Anneyi, babayı, çocuğu iyi yetiştireceğiz” dedi. Edepli ve ahlaklı nesiller yetiştirmek için geniş ailelerin önemini vurgulayan Bardakçı “Çocuk geniş ailede daha iyi yetişiyor” dedi. 

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10