Ünlü piyano sanatçıları Tekirdağlı sanatseverlerle buluştu

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen Bisanthe 4. Gülsin Onay Piyano Günleri devam ediyor.

Süleymanpaşa 12.12.2018 17:22:00 0
Ünlü piyano sanatçıları Tekirdağlı sanatseverlerle buluştu

Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Bisanthe 4. Gülsin Onay Piyano Günleri piyanonun ustalarını Tekirdağlı sanatseverlerle buluşturmaya devam ederken, etkinliğin üçüncü gecesinde dünyaca tanınan piyano sanatçısı Burçin Büke sahne aldı.

 

BÜKE’NİN PERFORMANSI AYAKTA ALKIŞLANDI

 

Sanatseverlere keyifli bir konser sunan Büke, Frédéric Chopin’e ait Scherzo No.2 Op.31, Fantasie Impromptu Op.66 ve Nocturne Op.Posth ve Isaac Albéniz’in Asturias eserlerinin yanı sıra kendi besteleri olan Foça Tangosu ve Sarı Çocuk isimli eserleri seslendirdi. Konserin kapanışını Amerikalı caz ve klasik müzik bestecisi ve piyanist George Gershwin’in ünlü bestesi Rhapsody in Blue’nun solo piyano düzenlemesi ile yapan Büke’nin performansı ayakta alkışlandı.

 

ÇİÇEK TAKDİM EDİLDİ

 

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleşen konsere sanatseverler katıldı.  Konser sonunda dünyaca ünlü piyano sanatçısı Gülsin Onay tarafından, Burçin Büke’ye çiçek takdim edildi.

 

DÖRDÜNCÜ GÜNÜNDE PİERRE REACH KONSER VERDİ

 

Bisanthe markası adı altında düzenlenen Gülsin Onay Piyano Günlerinin, dördüncü gününde ise dünyanın en önemli piyano sanatçılarından biri olan Pierre Reach konser verdi.

 

DİNLEYİCİLERİN BEĞENİSİNİ KAZANDI

 

Ünlü bestecilerin eserlerine yer verdiği repertuarı ile dinleyicilerin beğenisini kazanan Reach konserin ilk bölümünde Franz Schubert’in Six Moments musicaux Op. 94, Frédéric Chopin’den Scherzo No.3 Op. 39, Barcarolle Op.60 ve Franz Liszt’e ait Vallée d’Oberman isimli eserleri icra etti. Reach ikinci yarıda ise Robert Schumann’ın Carnaval Op. 9’u seslendirdi. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleşen konseri Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın yanı sıra dünyaca ünlü piyano sanatçısı Gülsin Onay da takip etti.

 

Haber: Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10