Süper ligde yeni lider Saray Belediyespor

Tekirdağ Süper Amatör Ligde 11.hafta oynanan birbirinden zorlu karşılaşmaların ardından tamamlandı. Haftaya lider durumda giren Kapaklıspor dokuz kişi tamamladığı karşılaşmada evinde 1461 Karadenizsporâ?

13.12.2018 13:36:00 0
Süper ligde yeni lider Saray Belediyespor

Tekirdağ Süper Amatör Ligde son haftaların en iddialı takımlarından Saray Belediyespor liderliğe yükseldi.

 

KAPAKLISPOR FIRSAT TEPTİ

 

Haftaya lider durumda giren Kapaklıspor evinde 1461 Karadenizspor’u konuk etti. İlk dakikalardan itibaren rakip kalede gol arayan Kapaklıspor Emre ve Tezcan ile yakaladığı pozisyonları değerlendiremedi. Genellikle orta alan şeklinde geçen karşılaşmanın ilerleyen bölümlerinde Tezcan ile önemli pozisyonlar yakalayan Kapaklıspor 1461 Kardanezispor kalecisi Melih’i geçmekte zorlandı. İlk devrenin kalan dakikalarında gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca ilk devre 0-0 sonuçlandı.İkinci devreye iyi başlayan Kapaklıspor sağlı sollu ataklarla galibiyet golünü aradı. Rakibinin yüklendiği dakikalarda kontra atak geliştiren 1461 Karadenizpor Uğur’un kafa vuruşu ile skoru 1-0 yaptı. Kalesinde golü gören Kapaklıspor kalan dakikalarda beraberlik için yüklendi. Sağ kanatan yapılan ortayı iyi takip eden Emre’nin vuruşu direğe çarparak auta çıktı. Maçın 55’inci dakikasında 1461 Karadenizspor’dan Ünal’ın, Kapaklıspor kalecisi Sezai’ye yaptığı faul sonrası ortalık bir anda karıştı. Saha içindeki tartışma kavgaya dönüşürken karşılaşmanın hakemi Kapaklıspor’dan Tezcan, Yunus Emre ve yedek kulübesinden çıkarak tartışmaya dahil olan Mücahit’e kırmızı kart gösterdi.  Dokuz kişi kalan Kapaklıspor kalan dakikalarda beraberlik için yüklense de istediğini elde edemedi. Kalan dakikalarda her iki takımında geliştirdiği ataklardan gol çıkmayınca karşılaşmada 1461 Karadenizspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı. Bu sezon üçüncü mağlubiyetini alan Kapaklsıpor 22 puanda kalarak liderliği Saray Belediyespor’a teslim ederken, 1461 Karadenizspor ise puanını 15’ı çıkarttı.

 

YENİ LİDER SARAY BELEDİYESPOR OLDU

 

Haftaya ikinci sırada giren Saray Belediyespor ise evinde Ergenegücü Ulaşspor’u konuk etti. Mücadeleye istekli başlayan Saray Belediyespor, özelikle Bahadır’ın kullandığı sol kanattan etkili ataklar gerçekleştirdi. Rakibine oyun üstünlüğünü kabul ettiren Saray Belediyespor, ilk yarının son dakikalarında Onur’un ayağından bulduğu golle 1-0 öne geçti. İkinci yarıda da etkili oyununu devam ettiren Saray Belediyespor, Bahadır’ın 75’dakikadaki şık golü ile skoru 2-0’e getirdi. Bu golden 5 dakika sonra Habib’in ayağından bir gol daha bulan Saray Belediyespor skoru 3-0’a taşıdı. Mücadelenin kalan dakikalarında başka gol sesi çıkamayınca Saray Belediyespor sahadan net bir skorla, üç puanla ayrıldı. Bu galibiyetle puanını 25’e çıkaran Saray Belediyespor, Kapaklıspor’un sahasında 1461 Karadenizspor’a 1-0’lık skorla mağlup olmasıyla birlikte liderlik koltuğuna oturdu. 

 

5 GOLLÜ MAÇTA GÜLEN 100.YILSPOR OLDU

 

Tekirdağ Süper Amatör Ligde son haftalarda iyi bir çıkış yakalayan 100.Yılspor evinde Kapaklı Sitespor’u konuk etti. İki takımında galibiyet için çıktığı karşılaşmada 100.Yılspor golü erken buldu. Karşılaşmanın 6’ıncı dakikasında gelişen 100.Yılspor atağında ev sahibi ekip golü bularak karşılaşmada öne geçti. Kalesinde gördüğü erken golün şokunu üzerinden erken atan Kapaklı Sitespor 8’inci dakikada Mert Torun ile skoru eşitledi. Müthiş çekişmenin yaşandığı karşılaşmanın ilerleyen bölümlerine doğru ev sahibi ekip 100.Yılspor kaydettiği golle karşılaşmada bir kez daha öne geçmesini bildi. Oyundan bir türlü kopmak istemeyen Kapaklı Sitespor ise ilk devrenin son dakikalarında Kaan ile bir gol bularak skoru bir kez daha eşitledi. İlk devresi 2-2’lik eşitlik ile tamamlanan karşılaşmanın ikinci devresinde her iki takımda galibiyet için yüklendi. Karşılaşmanın 60’ıncı dakikasında konuk ekip Kapaklı Sitespor’dan Abdurrahman kırmızı kart görerek takımını on kişi bıraktı.  Rakibinin bir kişi eksik olmasını iyi değerlendiren ev sahibi ekip 100.Yılspor 77’inci dakikada bulduğu golle karşılaşmada üçüncü kez öne geçti. Bir kişi eksik olmasına rağmen beraberliği arayan Kapaklı Sitespor geliştirdiği ataklarda istediğini elde edemedi. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada 100.Yılspor’un 3-2’lik üstünlüğü ile sonuçlandı. Üst üste ikinci galibiyetini alan 100.Yılspor puanını 19 yaparak beşinci sıraya yükselirken, Kapaklı Sitespor ise 14 puanda kaldı.

 

SAĞLAMTAŞSPOR YÜKSELİŞİNİ SÜRDÜRDÜ

 

11. hafta öncesinde son beş haftadır yenilmeyen ve son dört haftadır dört galibiyet elde eden Sağlamtaşspor, Çorlu Belediye Şehir Stadı'nda deplasmanda Çorluspor karşısında hem 1-0 geriye düşmesine hem de dokuz kişi kalmasına rağmen 90+7. dakikada Kubilay Demirci'nin attığı gol ile bu haftayı da üç puanla kapatmasını bildi. Çıkışı durdurulamayan ve ligde fırtına gibi esen mor sarılı ekip ligde 6. sıraya yükseldi. Sağlamtaşspor'un lider Saray Belediyespor ile arasında altı puan fark bulunuyor.

 

MALKARA GALİBİYETİ KORUYAMADI

 

Ligde üst üste puan kayıpları yaşayan bir diğer Malkara temsilcisi 14 Kasımspor ise 11. hafta maçında 14 Kasım Stadı'nda ağırladığı Çorlu Kültürspor karşısında 42. dakikada Emir Çilli'nin attığı gol ile öne geçmesine rağmen rakibiyle 1-1 berabere kalarak bir puan ile yetindi. Malkara 14 Kasımspor bu beraberlikle puanını 16 yaparken, Çorlu Kültürspor ise puanını 22’ye çıkardı.

 

MARMARAEREĞLİSİ BELEDİYESPOR PUAN SAÇIYOR

 

Son haftalarda yaşadığı puan kayıplarıyla birlikte zirve yarışında ağır yaralar alan Marmaraereğlisi Belediyespor evinde Muratlı Belediyespor’u konuk etti. Rakibi karşısında öne geçmesine rağmen üstünlüğünü koruyamayan Marmaraereğlisi Belediyespor karşılaşmadan bir puan ile ayrılıp son haftalarda puan kayıplarına bir yenisini daha eklemiş oldu. Marmaraereğlisi Belediyespor bu beraberlik ile puanını 22 yaparken, Muratlı Belediyespor 14 puanla onuncu sırada yer aldı.

 

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10