"Sağlıklı Nefes Sağlıklı Toplum" semineri düzenlendi

Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hava kirliliği ve solunum yolu hastalıkları konularında toplumda farkındalığı arttırmak ve kurumların bu konuda yaptığı faaliyetlerin anlatılma

Tekirdağ 14.12.2018 14:59:00 0

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda düzenlenen seminere  İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Haci Bayram Zengin, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin yetkilileri katıldı.

 

2 OTURUMDA YAPILDI

 

İlk oturumda Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer Ergene Havzasında Hava Kirliliği ve Sağlığa Etkileri konusunda, Namık Kemal Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Başkanı Doç. Dr. Gamze Varol Saraçoğlu ise Dünyada Hava Kirliliği ve Genel Çerçevesinde Sağlığa Etkileri konusunda bilgi verdi. İkinci oturumda ise Namık Kemal Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Levent Cem Mutlu Hava Kirliliği ve Akciğerlere Etkileri konusunda,  Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Şb. Müd. Erkan Akkaya Tekirdağ’ın Hava Kalitesi ve Atık Yönetimi konusunda ve Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Hülya Becerir Gard Kurulu, Yapılanlar ve Geleceği konusunda sunum yaptı.

 

Haber: Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10