Akay: 5-10 yılı planlayarak yatırım yapılmalı

Çerkezköy Ordulular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Türkiye ve Tekirdağ'da nüfus ortalama artış hızının yüzde 3 civa

Çerkezköy 14.12.2018 16:45:00 0
Akay: 5-10 yılı planlayarak yatırım yapılmalı

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, dernek ziyaretleri kapsamında Çerkezköy Ordulular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti.

 

4.5 YILLIK GÖREV SÜRESİNCE YAPILAN ÇALIŞMALARI ANLATTI

 

Yapmış olduğu ziyarette 4.5 yıllık görev süresince yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren  Akay, Kızılpınar’da 205 sokak ve 17 caddede çalışmalar tamamlandı. Kalan 35 sokak da en kısa zamanda tamamlanacak. Bunun yanında 4 kilometre yağmur suyu, 80 kilometre de kanalizasyon hattı yapıldı. Kızılpınar Mahallesi’nde yıllarca görmezden gelinen altyapı sorununu ortadan kaldırdık” dedi.

 

KIZILPINAR MAHALLEMİZDE PARK, YEŞİL ALAN DÜZENLEMELERİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

 

Veliköy Mahallesi’nde TESKİ tarafından Atıksu Arıtma Tesisi yapıldığını  belirten Akay; Kızılpınar Mahallesi yaklaşık 5-6 yıldır altyapı yatırımları nedeni ile çamur ve toz içerisinde kaldı ve halk sıkıntılar çekti. Önümüzdeki dönem Kızılpınar Mahallemizde park, yeşil alan düzenlemeleri gerçekleştireceğiz” dedi.

 

EN YAKIN ZAMANDA HİZMETE AÇACAĞIZ

 

Akay,  Kızılpınar’a Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin ’11 İlçeye 11 Okul’ projesi kapsamında 21 derslikli bir okul yaptığını ifade ederek; “İçerisinde Mahalle Evi, El Ele Butik Mağazası, Bilgisayar Sınıfı, Kütüphane olan Kızılpınar Kültür ve Sanat Merkezi’ni vatandaşlarımızın kullanımına kazandırdık. Kızılpınar eski Belediye Binası’nı okul öncesi eğitim için Milli Eğitime tahsis ettik. Yaklaşık 10 bin metrekarelik alanı okul yapılmak üzere tahsis ettik” dedi. Veliköy Mahallesi’ne modern bir düğün salonu kazandırdıklarını ve şu an bölgenin en modern ve ferah düğün salonunun Veliköy’de olduğunu belirten Akay, “Ayrıca Veliköy Mahallemize içerisinde halı saha, basketbol sahası ve çocuk oyun alanı ile piknik alanı olan bir yaşam alanı yapıyoruz. En yakın zamanda hizmete açacağız” dedi.

 

5-10 YILI PLANLAYARAK YATIRIM YAPILMALI, PROJELER GELİŞTİRİLMELİ

 

Çerkezköy’ün Tekirdağ’ın nüfus olarak 3’üncü, seçmen sayısı bakımından ise 2’nci büyük ilçesi olduğunu kaydeden Akay; “Türkiye ve Tekirdağ’da nüfus ortalama artış hızı yüzde 3 civarında iken Çerkezköy’de bu yüzde 9 civarındadır. Bu nedenle Çerkezköy’ün kaybedecek, boşa geçirecek zamanı yok. Çerkezköy’e gerek devlet yatırımları gerekse yerel yönetim yatırımlar geleceği planlayarak, artarak devam etmesi gerekir.  Günü kurtarmak yerine önümüzdeki 5-10 yılı planlayarak yatırım yapılmalı, projeler geliştirilmeli” dedi.

 

ÇERKEZKÖY SU BASKINI YAŞAMADI

 

Çerkezköy İçme Suyu Hattı yenilenmesi ve Bağlık Viyadüğü Projesi gibi bazı projelerinin de temellerinin kısa sürede atılarak çalışmaların başlayacağını ifade eden Akay; Göreve geldikten 5-6 ay sonra su taşkını ile karşı karşıya kaldık. Devlet Su İşlerini göreve davet ettik. 2 yıl uğraşmadan sonra Hükümet Caddesi’ndeki köprüyü DSİ yeniden yaptı. Biz de Pazar Yeri’nin arkasında bulunan dere yatağı ile Pınarça Deresi arasında olan 2.5 metre kod farkını ortadan kaldırdık. Şimdi Çorlu Deresi’ni DSİ ıslah edecek, yatırım programına alındı.  Çerkezköy’de 28-30 kilogram yağışlarla birçok yer sular altında kalıyordu. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 7 milyon TL’lik altyapı yatırımları ile bu sorun ortadan kalktı. Çerkezköy 2016 ve 2017 yıllarında 50-60 kilogram yağışları görmesine rağmen su baskını yaşamadı” ifadelerini kullandı.

 

11,5 MİLYON TL’LİK BİR YATIRIMLA KAVAK DERE’Yİ ISLAH ETTİK

 

Çerkezköy İçme Suyu Hattı Projesi’ni TESKİ tarafından projelendirildiğini, İller Bankası’na bugün yarın teslim edileceğini  ve çalışmaların 2019 yılında başlayacağını kaydeden Akay; “ Yıldırım Beyazıt Mahallesi sakinlerimiz görüntü kirliliği, pis koku ve sivrisineklerden şikayetçiydi. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yaklaşık 11,5 milyon TL’lik bir yatırımla Kavak Dere’yi ıslah ettik. Yıldırım Beyazıt Mahallesi sakinlerini kokudan kurtardık. Dereye kaçak yapılan onlarca kaçak kanalizasyon ve OSB tarafından da 7 kaçak fabrika atığı deşarjı tespit ederek ortadan kaldırdık. Kavak Dere suyunu kanal içine aldık. Dereden artık kokusuz temiz su akar hale geldi. Ayrıca Kumlu Geçit Mevkii’ne yaklaşık 14 dönümlük alanda yeşil alan ve park çalışması gerçekleştirdik. Burada yüzlerce çocuğumuz aynı anda oyunlar oynayabiliyor, aileler gezinti yapabiliyor. Islah çalışması yapılan Kavak Dere’nin etrafının önümüzdeki günlerde yürüyüş yolları, spor alanları ile yaşam alanı haline getirilecek” dedi.

 

TRAKYA’NIN EN BÜYÜK ÇOCUK OYUN PARKINI YAPTIK

 

Cumhuriyet Mahallesi içerisinde bulunan Kartaltepe Piknik Alanı sözleşmesinin 2014 yılında bittiğini ve kendilerinin göreve geldiğinde söz konusu piknik alanının özel işletmeye kiraya verilmek üzere olduğunu kaydeden Akay, “Göreve gelir gelmez hemen Orman Bölge Müdürlüğü ile görüşerek burayı tekrar Çerkezköy Belediyesi’ne kazandırdık ve Çerkezköy halkının nefes alabildiği alanlar haline getirdik. Tepe Piknik Alanı’nda Trakya’nın en büyük çocuk oyun parkını yaptık ve adını 23 Nisan Çocuk Oyun Parkı koyduk. Ailelerimiz burada dilediğince mangal, piknik, spor yapabiliyor, çocuklarımız da parkımızda oyun oynayabiliyor” dedi.

 

BİR SONRAKİ MAHALLE EVİ FATİH MAHALLESİ’NDE AÇILACAK

 

Çerkezköy genelinde bugüne kadar 118 noktada yeşil alan düzenleme ve park yapım çalışması gerçekleştirildiğini kaydeden Akay, Sosyal Belediyecilik anlamında son 4 yılda önemli çalışmalara imza atıldığını belirtti. İlkini Veliköy Mahallesi’nde açtıkları Mahalle Evi projesine daha sonra sırasıyla Kızılpınar ve Bağlık Mahallesi’nde devam ettiklerini kaydeden Akay, bir sonraki mahalle evinin Fatih Mahallesi’nde açılacağını ifade etti.

 

60 DÖNÜMLÜK YENİ BİR YAŞAM ALANINA KAVUŞACAĞIZ

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan Yarı olimpik yüzme havuzunda çalışmaların sürdüğünü kaydeden Akay; “Burasını da en kısa zamanda tamamlayarak vatandaşlarımızın kullanımına açmayı planlıyoruz. Aynı şekilde Büyükşehir Belediyemizce kentimizde yapımına başlanan 27 milyon TL’lik Kültür Merkezi projesinin de yılsonuna kadar vatandaşlarımızın hizmetine açılması hedefleniyor. Adnan Kahveci Parkı’nda 1. etap çalışmalarını tamamladığımız Kent Park projesinin 2. etap çalışmaları başladı. Çalışmalar bittiğinde yaklaşık 60 dönümlük yeni bir yaşam alanına kavuşacağız” dedi.

 

BAZI OKULLARIN YAPIMINA KATKI SAĞLADIK

 

Çerkezköy-Kızılpınar Yolu’nu ışıklandırdıklarını ve modern bir görünüme kavuşturduklarını ifade eden Akay, “Eğitim ve öğretim noktasında da Çerkezköy Belediyesi olarak üzerimize düşeni yaptık. Sorunlu okul alanlarını temizleyerek Milli Eğitime tahsis ettik. Gerek hayırsever bulunması, gerekse de maddi olarak bazı okulların yapımına katkı sağladık” dedi.

 

Haber: Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10