'Her Mahalleye Bir Kültür Merkezi' projesi devam ediyor

Marmaraereğlisi tarafından köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinin gelişmesi amacıyla başlatılan 'Her Mahalleye Bir Kültür Merkezi' projesi kapsamında yapılan Türkmenli Mahallesi KültÃ?

Marmara Ereğlisi 16.12.2018 13:51:00 0

Türkmenli Mahallesi Kültür Merkezi’nde incelemelerde bulunan Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan çalışmalar hakkında bilgi aldı.  

 

TÜM İHTİYAÇLAR KARŞILANACAK ŞEKİLDE TASARLANDI

 

Kültür merkezinin mahalle halkının tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde tasarlandığını ve kısa süre içerisinde tamamlanacağını belirten Başkan Uyan,  Yaklaşık 2 milyon TL yatırım bedeli olan Kültür Merkezi içerisinde sağlık merkezi, muhtarlık, nikâh salonu, düğün salonu, kafeterya, teras katı ve çok amaçlı salon olmak üzere mahalle sakinlerinin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde tasarlandı” dedi.

 

“ÇEŞMELİ MAHALLEMİZDEKİNİN İSE BİRİNCİ KATI TAMAMLANMAK ÜZERE”

 

Başkan Uyan, Tekirdağ’ın büyükşehir olmasıyla Marmaraereğlisi’ne bağlanan tüm mahallelere hizmet götürdüklerini kaydetti. Tekirdağ’ın büyükşehir statüsüne geçmesiyle köyden mahalleye dönen yerleşim yerlerinin ihtiyaçlarını belirlediklerini ifade eden Başkan Uyan; “İhtiyaçlarımız arasında en önemlisi olan kültür merkezlerinin temellerini attık. Trakya’nın incisi Marmaraereğlisi ilçemizin tüm mahalleleriyle birlikte gelişmesi için ‘Her Mahalleye Bir Kültür Merkezi’ projemizi başlattık. Türkmenli Mahallesi Kültür Merkezimizin kaba inşaatı tamamlandı. Çeşmeli Mahallemizdekinin ise birinci katı tamamlanmak üzere. Kültür merkezimiz içerisinde muhtarlık, düğün salonu, sağlık odası, nikah salonu, kafeterya çok amaçlı salonlar olmak üzere mahallemizin tüm ihtiyaçlarına hitap edecek şekilde belediyemiz mimarlarınca projelendirildi. Alt katının açılışını bir ay içerisinde yapacağız. Aynı şekilde Yakuplu Mahallemize de Kültür Merkezi yapacağız. Mahallelerimiz yatırımlarımızla daha modern ve daha yaşanılabilir hale geliyor. “dedi.

 

Haber: Mayil SEYMEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10