Mandalı: Açıklama var icraat yok

Uzun zamandır Yıldızkent Kavşağı'nda yapılması gündemde olan Dal-Çık Projesi ile ilgili konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı " Bakanlık konuyla ilgili 10 yıldır açık

Kapaklı 16.12.2018 16:54:00 0
Mandalı: Açıklama var icraat yok

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı önceki gün basın mensuplarının sorularını cevapladı.

 

15 GÜN SONRA SÜRE BİTECEK

 

Bakanlığın dalçıkla ilgili 10 yıldır açıklama yaptığını kaydeden Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Açıklama var ama icraat yok. 5 Yol kavşağı haline gelen Yıldızkent Kavşağı ile ilgili projeyi hazırlayıp gönderdik. Geçmiş dönemde bakanımızın vermiş olduğu 40 milyonluk yatırım programı 15 gün sonra bitecek. Yani eski bakanımızın verdiği söz 15 gün sonra bitecek. 40 milyon herhalde buharlaşıyor. Hiç olmazsa bunu 2019 yatırım programına alın ve o para buharlaşmasın” dedi.

 

“DEVLET YATIRIMLARININ GELMESİNİ BEKLİYORUZ”

 

Mandalı; “ Tekirdağ, Kapaklı vergi vermede 8’inci sırada ama devlet yatırımı alma noktasında ise 58’inci sırada. Devlet yatırımlarının artık Trakya’ya doğru gelmesini bekliyoruz. Sadece karayolları değil, spordan tutun eğitime kadar devletin yapması gereken tüm hizmetleri artık vermiş olduğumuz vergilerin karşılığında bu yatırımları istiyoruz” diye konuştu.

 

“ORTALAMA 8-10 BİN GÖÇ ALIYORUZ”

 

Bahçelievler Mahallesi’nde TESKİ’nin yapmış olduğu 28 milyonluk altyapı projesi olduğunu kaydeden Mandalı “ O bölgede yakın bir zaman içinde kanalizasyon ile içme suyu hattı ve hatta yağmur suyu hattı olmak üzere üçü bir arada geçti. Üçü bir arada geçince orada yapılmış olan yollarda zaman zaman çökeltiler meydana geldi. Bunları zamanında çözme unsuruna sahip olamıyorsunuz. Maalesef 2018 yılı içerisinde geçtiğimiz yıllara göre yağmur fazla yağdı. Geçtiğimiz yıllara göre bu yıl 10 misli daha fazla yağışın düştüğünü görüyoruz. Öğrenci servisimiz de maalesef böyle bir durumda çöküntüyle karşı karşıya kaldı. Daha önce biz o altyapıları yapacaktık ama, Kapaklı’ya ortalama 8 bin ile 10 bin arasında göç geliyor. Bu göç gelmiş olan yerlere de bu altyapıların gitmesi gerekiyor. Barış Manço Bulvarı’nın alt kısmı, oralarda da Kavakdere istikametine Çerkezköy ve Kapaklı’yı ilgilendiren bir kolektör hattı çalışması yapıldı. Bu kolektör hattı çalışması yapıldıktan sonra bağlantıların gerçekleşmesi gerekiyordu. O yüzden altyapı geçen yerlerde bu tip sorunlar zaman zaman olabiliyor” diye konuştu.

 

“BU SORUNLARI HEP BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ”

 

Altyapı çalışmaları bitmiş olan yerlerde böyle bir sorunun meydana gelmesinin mümkün olmadığını ifade eden Mandalı “ Alt yapı sorunu bitmiş, ama zaman zaman şehir merkezi de dahil olmak üzere bu yerlerde çukurlar ve asfaltlarda bozulmalar yaşanıyor. Biz hem Büyükşehir’e ait yerlerde, hem de kendimize ait olan yerlerde bu tip sorunları çözmeye çalışıyoruz. Bu sorunları da hep birlikte çözeceğiz. Bahçelievler Mahallesi’nde üst yapıya bugünlerde başlanacağı müjdesini de vermek istiyorum. TESKİ, Büyükşehir ve ilçe belediyesi ayrı bir kurumdur.Biz bunları koordineli bir şekilde, zamana yayarak çözüyoruz. Zamana yayıldığı için de bu tip sorunlarla karşı karşıya kalınabiliyor. Bu kazaya sebebiyet verecek bir maksadımız veya düşüncemiz de yoktur. İnşallah altyapı çalışmalarının ardından üstyapı çalışmalarını da başlatarak bu tip sorunların üstesinden geleceğiz” açıklamasında bulundu.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10