"Yanmaktan değil zehirlenmekten korkun"

Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü bünyesinde çalışan personele yönelik düzenlenen Temel Yangın Eğitimlerinde yangının çıkışı ve müdahale etme şekilleri hem teorik hem de u

Çerkezköy 17.12.2018 14:49:00 0

ÇOSB Bölge Müdürlüğü'nün Eğitim Salonu'nda ve İtfaiye Amirliği’nde düzenlenen Temel Yangın Eğitimi'ne tüm personel katıldı.  Temel Yangın Eğitimi kapsamında düzenlenen eğitimler, hem teorik hem pratik olarak verilirken, eğitimlerde yangının çıkma nedenleri olan dikkatsizlik, bilgisizlik, tedbirsizlik, ihmal, kaza, sabotaj ve doğal afetler konusunda bilgi verildi.  

 

“YANGIN ANINDA PANİK OLUNMAMASI GEREKİYOR”

 

Yangın esnasında ateşten değil dumandan korkulması gerektiğini belirten eğitimciler; “4 bin çeşit zehirli gazın bulunduğu ve yangın esnasında insanlar bunlara maruz kalarak hayatını kaybediyor. Yangın anında panik olunmaması gerekiyor. Çünkü en fazla ölümlerin panik halinde meydana geliyor. Yanmaktan değil zehirlenmekten korkulması gerekiyor” dedi.  

 

“YANGIN YERİNDE YARALI OLUP OLMADIĞINDAN EMİN OLUN”

 

Ne olursa olsun telaşlanılmaması, paniğe kapılmaması gerektiğini kaydeden eğitimciler, “En yakın alarm düğmesine basarak yangını haber verin. Derhal itfaiyeyi arayarak yangın hakkında detaylı bilgi verin. Yangın yerinde yaralı olup olmadığından emin olun.  Portatif yangın söndürme cihazı ile ilk müdahaleyi yapın. Yangının boyutu sizi aşıyorsa ortamdaki tutuşmamış yanıcı maddeleri ortamdan uzaklaştırın. Bu çalışmalar sırasında kendinizin veya başkalarının hayatını tehlikeye atmayın. Görevlilerden başkasının yangın yerine girmesine engel olun. Yangının büyüme ihtimalini göz önüne alarak kaçış yönünüzü hesaplayın. Bir yangın ilk 3 dakikada 1 bardak su ile ilk 10 dakikada 1 ton su ile 10-30 dakikada 10 ton ve daha fazla su ile söndürülür" dedi.

 

Haber: Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10