Yozgatlılardan 'Arabaşı' gecesi

Çerkezköy Yozgatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiği Arabaşı Şöleni'ni önceki akşam 19.00-23.00 saatleri arası Çerkezköy Belediyesi V

Çerkezköy 17.12.2018 15:36:00 0
Yozgatlılardan

Programa Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 1996 yılında Maliye Bakanlığı yapan Lüthullah Kayalar, İstanbul Yozgatlılar Federasyon Başkanı Ahmet Yılmaz, Trakya Yozgatlılar Federasyon Başkanı Osman Karadavut, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ercan Erdoğan, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, AK Parti Kapaklı Belediye Başkan Aday Adayı Akın Yılmaz, Çerkezköy Ülkü Ocakları Başkanı Hakan Değirmenci, Tekirdağ Yozgatlılar Derneği Başkanı İbrahim Taşkınoğlu, Çorlu Yozgatlılar Dernek Başkanı Üzeyir Doğanalp, Karaağaç Yozgatlılar Elmalı Köyü Derneği Başkanı İsmail Çakmak, Çerkezköy Sivaslılar Derneği Başkanı ve Çerkezköy Vezirköprüler Derneği yöneticileri, Türk Eğitim Sen Çerkezköy Temsilcisi Alper Tunga Şahin, Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Petrol-İş Sendikası İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Baranlı, Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy Gençlik Kolları yönetimi, dernek yönetimi, üyeler ve çok sayıda davetli katıldı.

 

 

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Çerkezköy Yozgatlılar Derneği Başkanı Emin Sungur “Göreve geldiğimizden itibaren bizlere desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum. Bu salonu bizlere tahsis eden Belediye Başkanı Vahap Akay’a ve Belediye Başkanımız Enver Bayram’a ayrı teşekkür ediyoruz. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Gecemize katılarak bizleri onurlandıran herkese sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

 

BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI VERDİ

 

Sungur’un ardından kısa bir konuşma gerçekleştiren Eski Maliye Bakanı Lüthullah Kayalar, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Kayalar’dan sonra konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise "Ev sahipliğinden dolayı tüm Yozgatlılara teşekkür ederiz." dedi.

 

“ÇERKEZKÖY BİRLİK VE BERABERLİĞİN KENTİDİR”

 

Çerkezköy’ün birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin kenti olduğunu kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “ Türkiye’nin dört bir yanından, 7 coğrafyasından, 81 ilinden gelen tüm hemşerilerimiz ile birlikte Çerkezköy’üz. Çerkezköy’ün beraberliği, kardeşliği her geçen gün daha da büyüyerek güzelleşiyor. Bugün Yozgatlılar Derneğimizin böylesine güzel bir gecesinde bir aradayız. Aramızda birçok hemşeri derneğimiz var. Çerkezköy Belediyesi olarak hemşeri derneklerini önemsiyoruz. Çerkezköy, hemşeri derneklerimizin bir arada olduğu bir kenttir. Birbirimizin kültür zenginliklerini Çerkezköy’de yaşatıyoruz. Umut ediyoruz ki büyüyen ve gelişen Çerkezköy, geleceğine hep birlikte emin adımlarla yürümeye devam edecektir. Bizler büyüyen Çerkezköy’de aynı pazara çıkan, bizler gelişen Çerkezköy’de aynı okullara giden, aynı düğünde dernekte oynayan, aynı cenazede saf tutan Türkiye’nin 7 coğrafyasından gelen vatandaşlarımızla buluştuğumuz bu güzel kentte yaşamaya devam edeceğiz. İnşallah, hep birlikte el ele, kol kola, omuz omuza, Çerkezköy’ün ve ülkemizin daha güzel yarınlara gidebilmesi için mücadele edeceğiz. Bu güzel gece için Çerkezköy Yozgatlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yönetimine, çevre ilçe ve şehirlerden gelen Yozgatlılar derneklerimize, katılımlarından dolayı tüm hemşeri derneklerimize ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz daim olsun” açıklamasında bulundu.

 

“BİRLİKTE OLACAĞIZ”

 

Herkesin memleketine karşı üzerine düşen bir vefa borcu olduğunu kaydeden Yozgatlılar İstanbul Federasyon Başkanı Ahmet Yılmaz “ Bizler gurbette siz hemşehrilerimize sahip çıkarak, onların yanında olarak, bu vefa borcumuzu memleketimize ödemeye çalışıyoruz. Yozgat Türkiye’nin ortasında. Devlet adamı yetiştiren, siyasetçi yetiştiren ve bu genleri Osmanlı’dan gelen bir yapıya sahip. Bunu günümüzde çok iyi değerlendirmemiz lazım. Sizlerin de bu sivil toplum kuruluşlarına, derneklere sahip çıkması gerekiyor. Arabaşı burada bahane. Amaç birlikte bir araya gelebilmek.  İstanbul olarak bizlerin üzerine ne düşüyorsa her zaman yapmaya hazırız. Sadece İstanbul ile de kalmıyor. Tüm dünyada yaşayan Yozgatlı sivil toplum kuruluşları bir araya geldi. Dünya Yozgatlılar Konfederasyonu kuruldu. Yakın bir tarihte de 1. Genel Kurulu yapılacak. Bütün dünya çapındaki Yozgatlılar olarak biz iletişim halinde olacağız, birlikte olacağız. Sivil toplumun artık gücü eline almasını sağlayacağız. Siz burada ne kadar güçlü olursanız Yozgat’ta da o kadar güçlü oluruz, Ankara’da da o kadar güçlü oluruz, Tekirdağ’da da o kadar güçlü oluruz” dedi.

 

“İNŞALLAH ÇOK DAHA GÜZEL İŞLER YAPALAR”

 

Yılmaz’ın ardından konuşan Çerkezköy Yozgatlılar Kurucu Başkanı ve Trakya Yozgatlılar Federasyon Başkanı Osman Karadavut“ 2016 yılında Çerkezköy Yozgatlılar Derneği’nin kurucu başkanı oldum. Bu derneğin kurulmasında yanımda olan, bana emeği olan yönetimime teşekkür ediyorum. Yönetimi Emin Sungur başkanımıza devrettim. İnşallah çok daha güzel işler yaparlar” dedi.

 

GECEDE YÖRESEL YEMEKLER İKRAM EDİLDİ

 

Gecede Yozgat’ta soğuk kış günlerinin vazgeçilmez damak tadı olan Arabaşı katılımcılara ikram edildi. Neşeli bir ortamda geçen şölende yerel sanatçılar söyledikleri birbirinden güzel Yozgat türküleri ile davetlilere güzel bir gün yaşattılar.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10