Alkaya: İYİ Parti 11 ilçede aday çıkaracak

İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya, 30 Mart yerel seçimlerindeki ittifak görüşmelerini değerlendirdi. İYİ parti olarak Tekirdağ'da yerel seçim hazırlıklarına çok önceden baş

Tekirdağ 17.12.2018 16:33:00 0
Alkaya: İYİ Parti 11 ilçede aday çıkaracak

Yapılan ittifak konusunda bilgi veren Alkaya, “İYİ Parti, Manisa, Balıkesir, Denizli, Trabzon, Kocaeli, Konya, Samsun, Kayseri, Gaziantep ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayları, Cumhuriyet Halk Partisi tarafından;  Cumhuriyet Halk Partisi, İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Hatay, Muğla, Eskişehir, Antalya, Adana, Tekirdağ ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı adayları da İYİ Parti tarafından desteklenecek” dedi.

 

SEÇİMLERE BÜYÜK BİR GAYRETLE HAZIRLIKLARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ

 

İYİ Parti’nin bugüne kadar olduğu gibi, güç birliği görüşmelerinde de ilkeli siyaset anlayışından ve sorumluluklarından taviz vermemiş oy veren 5 milyon seçmenin ümidini koruduğunu kaydeden Alkaya;  “İYİ Parti Genel Merkezi ve CHP ile yapılan anlaşma gereği; Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı için CHP adayı için işbirliği yapılacaktır. Genel Merkezimizin ilçe belediyeleri konusunda bağlayıcı bir kararı şu ana kadar tarafımıza ulaşmamıştır. Genel merkezimizin talimatı ile aday adaylığı süreci tüm ilçelerimizde başlatılmıştır. Dolayısıyla seçimlere büyük bir gayretle hazırlıklarımızı sürdürüyoruz” dedi.

 

İYİ PARTİ 11 İLÇEDE ADAY ÇIKARTACAK

 

Alkaya, İYİ Parti’nin 11 ilçede kendi adayı ile seçime gireceğini ifade ederek, partiye ilçe başkanı aday adayı ve belediye meclisine aday olmak isteyenlerin başvurularının, 21 Aralık 2018 tarihine kadar  devam edeceğini kaydetti.

 

“PARTİMİZE BAŞVURULAR SAYISAL OLARAK TAHMİNİMİZİN DE ÜSTÜNDE”

 

Tüm ilçelerde yoğun bir şekilde  Belediye Başkanı adayı ve Meclis üyesi başvurusu yapıldığını belirten Alkaya; “Genel Merkezimizin farklı bir kararı olmadığında, partimiz 11 ilçenin tamamında seçime girmek için hazırlıklarımız tamamlanmak üzeredir. Partimize başvurular sayısal olarak tahminimizin de üstündedir. Bazı ilçelerimizde tek, bazı ilçelerimizde ise birden çok başkan aday adayı başvurusu vardır. Başvuruların çokluğundan ve ortaya çıkan heyecandan; İlimizi ve ülkemizi en iyi şekilde yönetecek kadrolarımızın hazır olduğunu görüyoruz. Bu gayret ve heyecan 31 mart akşamı başta Süleymanpaşa olmak üzere birçok ilçe belediyesinin İYİ partili kadrolarla yönetileceğini göstermektedir” şeklinde konuştu.

 

“GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR”

 

Genel Merkezler nezdinde ilçe bazında görüşmelerin devam ettiğini söyleyen Alkaya, “Genel merkezlerimiz ilçelerle ilgili bir karar alırsa ona uyarız. Şimdilik 11 ilçede kendi adaylarımızın çıkarılması yönünde karar aldık. Eğer genel merkezler nezdinde ilçelerde ittifak kararı alınırsa bu karara da uyarız” ifadelerini kullandı.

 

Haber: Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10