"Türkiye'ye ekonomik operasyonlar yapıldı"

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati, İş Dünyası Temsilcileri Toplantısı'nda Tekirdağlı iş adamları ve kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Türkiye'ye e

Çerkezköy 17.12.2018 17:28:00 0

Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati toplantıda yaptığı konuşmada Türkiye’nin 16 yılda  büyük değişim gösterdiğini ifade etti. Türkiye’nin, özellikle son 16 yılda göstermiş olduğu büyük performansla sadece coğrafyamızda değil; dünyanın önemli ilgi alanlarından birisi haline geldiğini söyleyen Nebati “Adeta sessiz devrim şeklinde gerçekleştirilmiş olan bu diriliş, Türkiye'yi sadece vatandaşlarını mutlu eden bir konumda değil; aynı zamanda bölgesinin ve dünyanın önemli ülkelerinden birisi olmasına sebep oldu” dedi.

 

“EKONOMİK OPERASYONLAR YAPILDI”

 

Nebati, Türkiye’ye ekonomik operasyonlar yapıldığını ifade ederek “En son olarak biliyorsunuz, 10 Ağustos'ta Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak'ın sunumlarını yaptığı anda atılan tweet'lerle ekonomi bu defa finansal yönden çökertilmek istendi; bankalar hedef alındı. Türkiye yine bir operasyona muhatap kaldı; ama gene unuttular bu operasyonu yapanlar. Bu millet devletine, vatanına, bayrağına sahip çıkma konusunda hükümetin ortaya koymuş olduğu performansı da gözeterek, birlikte hareket etme becerisini çok iyi ortaya koyuyor. Daha o günlerde 'Dolar şuraya gelecek, dolar öyle bir noktaya gelecek ki gidin paralarınızı çekin, bankalarda para bırakmayın' diyenler 3 ay gibi kısa bir süre içerisinde sus pus halinde. Enflasyon eylül ayında beklentilerimizin çok çok üzerinde, 6'nın üzerinde bir rakamla karşımıza çıktığı zaman yaygaralar bayağı çoğalmıştı, hatırlayın. Şimdi enflasyon eksi, döviz fiyatları geldiği beklentileri bırakın, geldiği noktanın şu anda yüzde 25 altında” dedi. Nebati “Cari fazlamız var ve kasım ve aralık aylarının sonuçları açıklandığı zaman çok daha iyi bir netice alacağımızdan, yeni yıla çok büyük bir umutla gireceğimizden emin olabilirsiniz. Çünkü her operasyon aslında bizi palazlandırdı. Bir vücut bir mikropla karşılaştığında bunu kendi olanakları ile atlatıyorsa bu vücut çok güçlüdür” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10