1.Amatör ligde heyecan sürüyor

Tekirdağ 1.Amatör Kümede üç grupta heyecan tüm hızıyla devam ediyor. Ligde hafta sonunda oynanan karşılaşmaların ardından A Grubu'nda Çerkezmüsellimspor, B Grubu'nda Tekirdağ Süleymanpaş

20.12.2018 14:45:00 0
1.Amatör ligde heyecan sürüyor

Tekirdağ 1.Amatör Kümede dört grupta heyecan tüm hızıyla devam ediyor.

 

A GRUBU’NDA ÇERKEZMÜSELLİM LİDER

 

A Grubu’nda haftaya lider durumda giren Çerkezmüsellimspor evinde Kozyörükspor’u konuk etti. Müthiş bir çekişmenin yaşandığı karşılaşmadan 4-3 galip ayrılan ev sahibi ekip liderliğini de devam ettirmiş oldu. Çerkezmüsellimspor puanını 25 yaparken, Kozyörükspor ise 20 puanda kaldı. Lideri takip eden Şarköyspor ise zorlu karşılaşmada Büyük Çınarlıspor’u 3-2 mağlup etmesini bildi. Şarköyspor puanını 22 yaparken, Büyük Çınarlıspor ise sekiz puanda kaldı. Haftanın bir diğer karşılaşmasında ise Eriklice Zeytinspor evinde Hürriyet Yıldız Gençlikspor’u tek golle mağlup etmesini bildi.

 

B GRUBU’NDA ALTINOVA LİDER

 

1.Amatör Küme B Grubu 13.hafta karşılamasında lider Süleymanpaşa Altınovaspor deplasmanda Aşağısevindikspor’a konuk oldu. Rakibi karşısında maçın başından sonuna kadar çok rahat bir futbol ortaya koyan Süleymanpaşa Altınovaspor karşılaşmadan da 15-0 galip ayrıldı. Süleymanpaşa Altınovaspor bu galibiyet ile puanını 27 yaparken, Aşağısevindikspor ise 3 puanda kaldı. Bir maçı eksik Vakıflar Güvenspor ise ligden düşen Tekirdağ Gençlik Gücüspor’u 3-0 hükmen mağlup etti. Vakıflar Güvenspor bu galibiyet ile puanını da 26 yaptı. Zirve takibini sürdüren Misinlispor ise haftayı bay olarak geçerken, ligde dördüncü sırada yer alan Esenspor ise Hayrabolu Belediyesi Gençlikspor ile deplasmanda berabere kaldı. Haftanın bir diğer karşılaşmasında ise orta sıralarda mücadele eden Tekirdağ Adaletspor evinde konuk ettiği Akçeşmespor’u 6-0 mağlup etti.

 

KIZILPINAR LİDERİ MAĞLUP ETTİ

 

Temsilcilerimizin yer aldığı C Grubu’nda ise hafta sonunda önemli karşılaşmalar oynandı. Haftaya ikinci sırada giren temsilcimiz Kızılpınarspor evinde lider Ahimehmet Gençlikspor’u konuk etti. Pazar günü 29 Ekim Spor Kompleksinde oynanan karşılaşmaya Kızılpınarspor etkili başladı. Rakip savunmayı bunaltan Kızılpınarspor sağlı sollu ataklarla gol aradı. Karşılaşmanın 20’inci dakikasında Kızılpınarspor Ferhat Şenel’in müthiş frikik golüyle karşılaşmada öne geçti. Gelen golle birlikte rahatlayan temsilcimiz kalan dakikalarda kontrollü bir futbol ortaya koydu. İlk devrenin kalan dakikalarında gelişen ataklardan gol çıkmayınca ilk devre Kızılpınarspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı. Karşılaşmanın ikinci devresinde Ahimehmet Gençlikspor beraberlik golü için yüklendi. Geliştirdiği atakta bir gol bulan Ahimehmet Gençlikspor skoru eşitlemesini bildi. Rakibi karşısında tekrar öne geçmeye çalışan Kızılpınarspor ilerleyen bölümlerde penaltı kazandı. 65’inci dakikada topun başına geçen Ferhat kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti. Tekrar öne geçerek büyük moral bulan Kızılpınarspor kalan dakikalarda üçüncü golü aradı. 75’inci dakikada gelişen Kızılpınarspor atağında topla buluşan Özgür ceza sahası dışından mükemmel bir vuruş gerçekleştirerek takımını 3-1 öne geçirdi. Kalan dakikalarda ise gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada Kızılpınarspor’un 3-1’lik üstünlüğü ile sonuçlandı. Kızılpınarspor bu galibiyet ile rakibinden rövanşı almasını bildi. Bu galibiyet ile Kızılpınarspor puanını 24 yaparak rakibi ile puanları eşitlemesini bildi.

 

ÇERKEZGÜCÜ AĞIR YARALI

 

Tekirdağ 1.Amatör Küme C Grubu’nda ilk iki mücadelesi veren Çerkezgücüspor evinde Sağlıkspor konuk etti. Maça hızlı başlayan konuk ekip Sağlıkspor 3’üncü dakikada Mehmet Karaman’ın ayağından bulduğu golle karşılaşmada öne geçmesini bildi. Maça fırtına gibi giren konuk ekip Sağlıkspor 8’inci dakikada ise Oğuzhan Dursun ile bir gol daha bularak farkı ikiye çıkardı. Üst üste gelen iki golle birlikte oyundan kopan rakibi karşısında rahat oyun ortaya koyan Sağlıkspor 14’üncü dakikada Oğuzhan Dursun ile bir gol daha bularak karşılaşmada 3-0 öne geçti.  Karşılaşmanın 37’inci dakikasında ev sahibi ekip Çerkezgücüspor penaltı kazandı. Topun başına geçen tecrübeli oyuncu Hasan Barut topu ağlara göndererek farkı ikiye indirdi. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca ilk devre konuk ekip Sağlıkspor 3-1’lik üstünlüğü ile sonuçlandı.  Karşılaşmanın 65’inci dakikasında gelişen atakta topla buluşan Berk Öküzcü topu ağlara göndererek farkı tekrar üçe çıkardı. Oyundan tekrar kopan rakibi karşısında rahat oyununu sürdüren Sağlıkspor Şener Alagöz ile bir gol daha bularak skoru 5-1’e getirdi. 77’inci dakikada ise Çerkezgücüspor’da Hasan Barut kendisinin ve takımının ikinci golünü atarak skoru 5-2’e getirirken, son dakikalarda Berk Öküzcü ile bir gol daha bulan Sağlıkspor karşılaşmadan da 6-2 galip ayrıldı. Çerkezgücüspor bu mağlubiyet ile ilk iki sıra için ağır bir yara alarak 16 puanda kalırken, Sağlıkspor ise puanını 16 yaptı.

 

ÇERKEZKÖY 1923 GENÇLİKSPOR PUANLA TANIŞAMADI

 

Ligde orta sıralarda mücadele eden Kapaklı Kartalspor evinde Saray temsilcisi Tekirdağ Marmaraspor’u konuk etti. Maçın başından sonuna kadar rahat bir oyun ortaya koyan Kapaklı Kartalspor karşılaşmadan da 4-1 galip ayrılıp puanını 16 yaparken, Tekirdağ Marmaraspor ise on puanda kaldı. Ligin dibinde yer alan iki ekibin mücadelesinde gülen Ergene Kırkgöz Gençlikspor oldu. Temsilcimiz Çerkezköy 1923 Gençlikspor’u konuk eden Ergene ekibi karşılaşmadan da 5-0 galip ayrılarak puanını da 9’a çıkardı. Temsilcimiz Çerkezköy 1923 Gençlikspor ise onuncu haftada da puanla tanışamadı.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10