Vezirköprülüler Derneği'nden gazetemize ziyaret

Çerkezköy Vezirköprülüler Derneği'nde geçtiğimiz hafta Turgut Fiş başkanlığında oluşturulan yeni yönetim, dernekleri ile Çerkezköy'deki STK'ların ilişkilerini pekiştirmek i

Çerkezköy 20.12.2018 16:07:00 0
Vezirköprülüler Derneği

Geçtiğimiz hafta yapılan olağan genel kurulun ardından 5 kişilik yönetim kurulunun 7 kişiye çıkarılması ile birlikte dernek başkanı Turgut Fiş ile birlikte Dursun Yılmaz, Selami Yıldız, Kerim Akdoğan, Mustafa Yıldız, Abdülkadir Türk ve İsmail Yıldız’ın yer aldığı yönetim kurulu Çerkezköy Haber Gazetesi’ni ziyaret etti.

 

VEZİRKÖPRÜ HAKKINDA BİLGİ VERDİ

 

Önümüzdeki süreçte dernek çalışmalarını kültürel alanda olduğu kadar sosyal alanda da hızlandıracaklarını kaydeden Fiş, Çerkezköy Haber Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Gazeteci Şaban Kardeş’e Vezirköprü’nün tarihçesi ve sosyoekonomik yapısı hakkında bilgiler verdi. Fiş, “Tarihiyle olduğu kadar kültür köprüsüyle de Türkiye’nin gözde ilçeleri arasında yer alan Vezirköprümüz 177 köy, 142 muhtarlık ile maalesef gelişmişlik olarak 11 ilçe içerisinde Samsun’un en az gelişmiş ilçesi. Bu ilçeden Çerkezköy’e göç eden bugün sayıları 10 binin üzerinde olan hemşehrilerimizle burada derneğimiz şemsiyesi altında kültürel etkinliklerimizle birlikte sosyal aktivitelerimizi yürütmekteyiz. İnşallah önümüzdeki süreçte hemşehrilerimizle düğünde, cenazede bir araya geldiğimiz gibi sosyal ve kültürel faaliyetlerde de sık sık bir araya geleceğiz. Biz Vezirköprülüler olarak düğün, cenaze ve hemşehri bağlarıyla birbirlerine sıkı sıkıya bağlı bireyler olmamıza rağmen bu birlikteliğimizi maalesef siyaset ve ticarette bir arada tutamadık. Yeni yönetimle biz bu kabuğu kıracağımıza inanıyoruz.  Önümüzdeki günlerde ilk işimiz 10 bin geçen hemşehrilerimize ulaşarak derneğin üye sayısını artırmak olacaktır.  Çerkezköy’de çalmadık bir kurum kapısı bırakmayacağız. Hemşehrilerimizin her türlü sorununa dün olduğu gibi bugün de yakın ilgi alaka gösteren Çerkezköy Belediye Başkanı Sayın Vahap Akay’ın Çerkezköy’ün gelişiminde oynadığı rolün farkındayız. Sayın başkanı, Cuma günü saat 20:00’da derneğimize yapacağı ziyarette hemşehrilerimizle birlikte Anfi Tiyatro’nun altındaki dernek merkezinde kendilerini ağırlayacağız. Çerkezköy’de yaşayan bizlerin Çerkezköy’ü 5 yıldır yöneten ve bir 5 yıl daha yönetmeye talip olan Sayın Akay’a söyleyeceği söz, soracağı soru varsa, tüm Vezirköprülü hemşehrilerimizi Cuma akşamı dernek merkezine davet ediyorum” dedi.

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10