O ikramiye tartışma yarattı

Sayısal Loto'nun 1168. hafta Çerkezköy'de çıkan 10 milyon liralık çekiliş ikramiyesinin kendisine çıktığını, biletinin hile yoluyla başkası tarafından alındığını iddia eden f

Çerkezköy 23.12.2018 16:50:00 0
O ikramiye tartışma yarattı

Özel bir firmada güvenlik görevlisi olarak çalışan Gürsoy, durumu Milli Piyango İdaresi’ne de bildirdiğini belirtti. Gürsoy’un iddiasına göre 3 liralık bir kuponu Kipa’da bulunan 59030023 nolu terminalden 20 Kasım’da saat 17:30’da oynadığını, bu tarihten 2 gün sonra 22 Kasım 2018 tarihinde yine Çerkezköy’de bulunan bir ganyan bayiine giderek elindeki daha önce başka yerde oynadığı kuponla birlikte bu 2 kuponu verdiğini, bayide görevli şahsın da kuponlarınıza ikramiye çıkmadı demesi üzerine bayiden ayrıldığını belirtti. Aynı gece işyerinde çalışırken büyük ikramiyenin Çerkezköy’e çıktığını öğrenen Ahmet Gürsoy, eşinin gönderdiği rakamları görünce kendi oynadığı rakamların yakın rakamlar olduğunu fark etti. İş çıkışı yeniden ganyan bayiine giden Gürsoy, kuponuna ikramiye çıkmadığını söyleyen kişinin o gün ganyan bayiinde olmadığını fark etti. Bir hafta boyunca her gün ganyan bayisine gitmesine rağmen o kişinin orda olmadığını belirten Gürsoy, durumu işyeri sahibine anlattı. İşyeri sahibi böyle bir şey olamayacağını, çalışanın hastası olduğu için memlekete gittiğini belirterek böyle bir şüpheniz varsa şikayetçi olun dedi.

 

“DENGEM BOZULDU”

 

Savcılık soruşturma başlatırken, olayın gerçekleştiği tarihte MOBESE ve HTS kayıtları için tespit çalışması başlatan cumhuriyet savcılığının 10 milyonluk bu iddiaya ilişkin Milli Piyango İdaresi’ne yazı yazacağı, iddianın doğruluğunun tespiti için büyük ikramiyenin isabet ettiği ganyan bayide o numaranın sisteme düşüp düşmediğinin, hangi bayiden hangi saatler arasında oynandığının ve kontrolünün hangi bayiden hangi saatler arasında yapıldığını tespiti için çalışma başlattığı kaydedildi. 21 Kasım’da Çerkezköy’e çıkan 10 milyonun talihlisi ortaya çıkmazken, talihli olduğunu iddia eden ve savcılığa suç duyurusunda bulunan Ahmet Gürsoy, “Uykularım kaçıyor, dengem bozuldu. Düşünmesi bile insanı delirtiyor. 10 milyon lira ikramiye kazanmışken bir anlık dalgınlığım ya da birilerinin kurnazlığı bu kadar ucuz olmamalı. Benim aklımdaki  soruları başta Milli Piyango İdaresi net ifadelerle açıklamalı. Ardından adaletimiz benim iddialarımı dikkate alarak ciddi bir soruşturma yürütmeli. Kaldı ki son günlerde Milli Piyango İdaresi’nin kamuoyuna yansıyan çekiliş şaibeleri dahi beni böyle düşünmeye itmiştir. Benim araştırılmasını istediğim bayinin araştırılması yerine araştırılmasını istemediğim diğer bayinin idare tarafından araştırılmış olması bile idarenin işini ne kadar gayri ciddi yaptığını gözler önüne seriyor. Ben bir ihtimal haksız olabilirim. Ama yüzde 99 haklılığıma inandığım için hakkımı aramaya devam edeceğim. 21 Kasım’da Çerkezköy’e çıkan 10 milyonluk sayısal loto talihlisinin ben olduğuma inanıyorum. Milli Piyango İdaresi’nde yapılacak incelemelerde benim iddia ettiğim bir şahıs dışında bir şahıs tarafından alınması bile benim iddialarımı çürütür” diyerek Çerkezköy’deki son sayısal lotosu zenginini parası olmasa da kendisi olduğunu iddia etti.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10