Kapaklıspor evinde çarpıldı 1-2

Tekirdağ Süper Amatörde ligin 13.hafta karşılaşmasında Kapaklıspor evinde Çorlu Kültürspor'u konuk etti. Rakibi karşısında etkisiz bir futbol ortaya koyan Kapaklıspor rakibine 2-1 yenilerek ligin ilk de

23.12.2018 17:16:00 0
Kapaklıspor evinde çarpıldı 1-2

Son haftalarda aldığı kötü sonuçlarla taraftarını üzen Kapaklıspor evinde Çorlu Kültürspor’a mağlup olarak ilk devreyi dördüncü sırada tamamladı.

 

KAPAKLI SAHASI’NDA OYNANDI

 

Kapaklı Sahası’nda Pazar günü saat 13.00’de oynanan karşılaşmaya Kapaklıspor Sezai, Çağatay, Gurur, Emre, Sacko, Mert, Ramazan, Burak, Özgün, Alihan ve Emre Kaymaz ilk onbiri ile çıkarken, Çorlu Kültürspor ise Mücahit, Eyüp, Emin, Hakan, Murat, Atakan, İrfan, Mahmut, Faruk, Aykut ve Rıza ilk onbiri ile çıktı. Kapaklıspor taraftarlarının yoğun ilgi gösterdiği karşılaşmada ilk dakikalar karşılıkla ataklarla geçti. Orta alanda topa daha çok sahip olan konuk ekip Çorlu Kültürspor her iki kanattan da etkili hücumlar geliştirdi.

 

KONUK EKİP ÖNE GEÇTİ

 

Karşılaşmanın 15’inci dakikasında gelen pası göğsüyle yumuşatan Özgün, ceza sahasında Alihan’a pas çıkardı. Özgün’ün pasında kaleye vuruş gerçekleştiren Alihan’ın şutu, Çorlu kalecisi Mücahit’te kaldı. 20’inci dakikada sol kanattan seri çalımlarla ilerleyen Mert kaleci ile karşı karşıya kaldı. Mert’in vuruşunu kaleci Mücahit çıkardı. 24’üncü dakikada konuk ekip golü buldu. Sol kanattan Rıza’nın kullandığı serbest vuruşta topa iyi yükselen Murat düzgün vuruş ile topu ağlara göndererek Çorlu Kültürspor’u deplasmanda öne geçirdi.

 

KAPAKLISPOR BERABERLİĞİ YAKALADI

 

Kalesinde gördüğü şok golün ardından toparlanmaya çalışan Kapaklıspor beraberlik golü için yüklendi. Karşılaşmanın 30’uncu dakikasında gelişen Kapaklıspor atağında topla buluşan Özgün’ün vuruşu direği sıyırdı. 34’üncü dakikada ise Alihan’ın ceza sahası dışından gerçekleştirdiği vuruş kaleci Mücahit’te kaldı. Rakip kalede beraberlik için yüklenen Kapaklıspor beraberliği yakaladı. İlk devrenin uzatma dakikalarında rakip savunmadan top kapan Alihan, savunma oyuncularını geçerek kaleci ile karşı karşıya kaldı. Kaleciyi ters köşe yapmayı başaran Alihan, fileleri havalandırarak skoru 1-1 yaptı. İlk devrenin kalan dakikalarında gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca ilk devre karşılıklı kaydedilen gollerle 1-1 sonuçlandı.

 

ÇORLU KÜLTÜRSPOR TEKRAR ÖNE GEÇTİ

 

İkinci devrenin hemen başında Kapaklıspor’da Emre oyundan çıkarken yerine Nusret oyuna dahil oldu. Taraftarının desteğini arkasına alan ataklar geliştiren Kapaklıspor’da topla buluşan Emre’nin vuruşunu kaleci Mücahit çıkardı. 49’uncu dakikada ise sol kanattan gelişen atakta Kapaklıspor’da topla buluşan Oğuz’un vuruşu ise yandan auta çıktı. Kapaklıspor’da 49’uncu dakikada Alihan’ın vuruşunu kaleci Mücahit iki hamlede kontrol etti.Galibiyet golü için yüklenen Kapaklıspor 61’inci dakikada kalesinde golü gördü. Sağ kanattan gelişen atakta Kapaklıspor kalecisi Sezai topu sektirdi. Topu iyi takip eden Aykut düzgün vuruş ile topu ağlara göndererek konuk ekip Çorlu Kültürspor’u 2-1 öne geçirdi.

 

KAPAKLISPOR YÜKLENDİ

 

78’inci dakikada ise Kapaklıspor beraberlik için önemli bir fırsatı değerlendiremedi. Sağ kanattan Mert ile gelişen atakta ceza sahası içine gönderilen topu iyi takip eden Emre’nin vuruşunu kaleci Mücahit mükemmel çıkardı. Kapaklıspor’un beraberlik için geliştirdiği ataklarda Çorlu Kültürspor ise farkı artırmaya çalıştı. 81’inci dakikada gelişen Çorlu Kültürspor atağında İrfan’ın vuruşunu Sezai mükemmel refleks ile kornere çeldi. Taraftarının desteğini arkasına alan Kapaklıspor bir türlü beraberlik golünü bulamadı.Karşılaşmanın 887inci dakikasında Eyüp Enes Bayraktar kaleci Mücahit ile bir pozisyonda çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle yerde hareketsiz kalan Eyüp Enes Bayraktar her iki takım oyuncularını da korkuttu. Karşılaşmanın hakemi ise oynanmamış olarak karşılaşmada altı dakika uzatma verdi. Uzatmalarının ilk dakikasında defansın arkasın sarkan Alihan’ın aşırtma vuruşunu savunma oyuncusu Murat çizgiden çıkarttı. Rakip kalede gol arayan Kapaklıspor bir kez daha gole yaklaştı. Mert Kula’nın ortasında müsait pozisyonda topla buluşan Mert Aslanalp’in kafa vuruşu üstten auta çıktı. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada konuk ekip Çorlu Kültürspor’un 2-1’lik üstünlüğü ile sonuçlandı.

 

25 PUANDA KALDI

 

Bu sonuçla ligdeki dördüncü mağlubiyetini alan Kapaklıspor 25 puanda kalırken, önemli bir galibiyet alan Çorlu Kültürspor ise puanını 28 yaptı. Kapaklıspor ligin ilk devresini ise 8 galibiyet 1 beraberlik ve 4 mağlubiyet ile tamamladı. Karşılaşmanın ardından Kapaklıspor taraftarı oyuncuları tek tek tribüne çağırarak son haftalarda yaşanılan puan kayıpları nedeniyle tepki gösterdiler.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10