Biber:Her balık mevsiminde lezzetlidir

 Çerkezköylü Karadeniz Balıkçılık Satış Müdürü Volkan Biber,  mevsimine göre hangi aylarda hangi balığın yenmesi gerektiği ve Aralık ve Ocak aylarında da  hangi balık cinsinin tercih ed

Çerkezköy 23.12.2018 17:37:00 0
Biber:Her balık mevsiminde lezzetlidir

Volkan Biber, “İklimsel özellikler balığın kalitesini, tadını ve miktarını etkiliyor. Belli aylarda bazı balıklar daha fazla tutuluyor. Bazı aylarda da bazı  balık cinsleri mevsimindeki gibi lezzetli olmaması nedeniyle tutulmuyor. Genelde yağlı balıkların ızgarası, yağsız balıkların ise kızartması çok daha lezzetli olur” dedi.  Balık alırken dikkat edilecek en önemlisinin balığın taze olması olduğunu kaydeden Biber, “Taze balığın solungaçları kırmızı, derisi gergin, gözleri parlak ve dışa doğru, pulları sıkı, kuyruğu da dik olur. Balık alırken balık takvimine göre seçim yapılarak alınmasında çok fayda var. Her balık cinsinin kendine has lezzetli olduğu bir mevsimi ve ayı vardır. O nedenle o aylarda o cins balıkların çok daha fazla tüketilmesinde fayda var.”dedi.

 

ARALIK VE OCAK AYLARINDA TERCİH EDİLECEK BALIKLAR

 

Biber, “Aralık ayında gerçek lezzetinde hangi balığı yememiz gerekiyor derseniz, Aralık ayında hamsi, tekir, palamut, lüfer, barbun, Mezgit, İstavrit, bol ve çok lezzetlidir. Uskumru, lüfer,palamut ve torik bu ayda yağlıdır ve her türlü yemeği de yapılır. Ocak ayında ise kefal ve hamsinin lezzeti çok daha iyidir. Lüfer, palamut, uskumru ve istavrit de bu ayda lezzetlidir. Çinekop, kofana ve mezgit bu ayda da boldur ve tutulan balıklardandır. Tekir ve kırlangıç da bu ayda çok tutulur ve tam lezzetinde olan balıklardır. Barbun, kılıç, mercan ve sinarit balıkları ise az tutulur ama bu balık cinsleri de çok lezzetli balık cinslerindendir. Diğer aylarda da yenecek balık cinsleri farklılık göstermektedir. Ancak Hamsi ister kendine has mevsimi olsun ister diğer aylarda olsun her zaman tercih edilen balıktır.”dedi.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10