Yılbaşının vazgeçilmezi olan Hindi satışa çıktı

Yılbaşı akşamlarının vazgeçilmez yiyecekleri arasında yer alan hindi,  bu yılbaşında da Çerkezköy'de sofralarda yerini alacak.  İlçede hemen hemen her kasap ve marketlerin et reyonlarında yerin

Çerkezköy 24.12.2018 12:37:00 0
Yılbaşının vazgeçilmezi olan Hindi satışa çıktı

Çerkezköy Gazi Osmanpaşa Mahallesi Uğur Mumcu Caddesi’nde faaliyet gösteren Taş Kasap’ın sahibi Tuncer Özcan her yıl olduğu gibi bu yıl da halkın yılbaşında  hindi yemek için taleplerinin çok olacağını belirtti. Özcan, “Hindi her yılbaşının vazgeçilmezlerinden biridir. 2019 yılının ilk akşamı da sofraların göz bebeği olacaktır. Şu anda bizim sattığımız hindiler sağlığa yararlı tamamen köy hindisi olup organik hindilerdir. Her yıl satışa çıkardığımız hindilerden herhangi bir şikayet söz konusu olmadı bu nedenle de herkes gönül rahatlığıyla alarak sofralarında afiyetle yiyebilir. Her biri 8 kilogram ile 17 kilogram arasında değişiyor. Bu yıl Hindinin kilogramını 25 lira ile 30 liradan satışa çıkardık. Amacımız bu yıl da yılbaşı gecesi herkesin ucuz ve bol hindi yemesinidir.  Ayrıca yeni yılda hindi ve et ürünlerinin yanı sıra her zaman olduğu gibi bu yıl da kendi üretimimiz olan organik sucuk satışlarımız da var.”dedi.

 

BU YIL DA YILBAŞI SOFRALARINI HİNDİ İLE SÜSLEYİN

 

Çerkezköy’de yaklaşık 40 yıldan bu yana kasaplık yaptığını ifade eden Tuncer Özcan; “ Hindi eti diğer kırmızı ete göre hem daha ucuz hem de  çok sağlıklı bir beyaz et olması dolayısıyla herkesin kolayca tüketeceği bir besin. Vatandaşlarımız hindi etini yalnız yılbaşı akşamlarında özel yiyecek menüsü olarak değil,  yılbaşı akşamları dışında da tüketmeleri ve hiçbir zaman hindi etini sofralarından eksik etmemeleri gerekiyor. Hindi eti sevenler ya da yılbaşı sofralarını hindi ile süslemek isteyenler  ve bu güne kadar hiç hindi eti yemeyenler mutlaka hindi alarak sofralarını süslesinler ve bu harika besinin lezzetinden mahrum  kalmasınlar” ifadelerini kullandı.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10